Évadzáró társulati ülés

2011. június 11. (szombat) 11:07 | Frissítve: 6 éve

Június 9-én a Pesti Színházban tartottuk évadzáró társulati ülésünket. Eszenyi Enikő megköszönte mindannyiunknak az egész éves kitartó és odaadó munkát.

Ebben az évadban 588 előadást tartottunk. 261 előadás volt a Vígszínházban, 71 a Házi Színpadon, és a Pestiben 256 előadás.
Az évadzárón több kollégánk is díjat kapott, hiszen a Vígszínház rangját, hagyományait – művészi eredményei mellett – számos alapítvány őrzi és ápolja. Az alapítványtevőknek köszönhetően minden évben több elismerést is átnyújthatunk az évad közben és az évad végén a társulat tagjainak.

A társulat a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt 2010. december 30-án titkos szavazással Hegyi Barbarának ítélte oda.

2011. május 13-án a Várkonyi Zoltán-díjat a műszaki és adminisztratív dolgozók titkos szavazása alapján Kujalekné Gebhardt Steffi, férfiszabóműhely-vezető nyerte el.

Az évadzárón átadott díjak:

A kis csillag is csillag-díjjal járó emlékgyűrűt – amelyet Szatmári István emlékére, felesége Szatmári Liza alapított – a társulat által titkos szavazással megválasztott hét tagú zsűrije Dengyel Ivánnak ítélte oda.

A Varsányi Irén-emlékgyűrűt, melyet Várkonyi Zoltán, a Vígszínház egykori igazgatója alapított, szintén titkos szavazással, Bata Éva nyerte el.

A Harsányi Zsolt-emlékdíjat – melyet Harsányi Zsolt újságíró, műfordító, a Vígszínház volt direktora emlékére Amerikában élő családja alapított – a Kuratórium idén Venczel Verának ítélte oda. A díjat Aranyos Zoltán adta át.

Az Ajtay Andor-emlékdíjat – a társulat által titkos szavazással megválasztott zsűri Gyuriska Jánosnak és Bata Évának ítélte oda.

A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat Roboz Zsuzsi festőművész hozta létre 1991-ben, édesapja, Roboz Imre emlékére – aki a két világháború között csaknem két évtizedig volt a Víg színigazgatója. Ezt a díjat az alapító rendelkezéséhez híven, a színház művészeiből álló titkosan választott zsűri ítéli oda. Az a színész, rendező, igazgató, tervező, vagy más művész nyeri el, aki a Vígszínház tagja, és aki kiemelkedő teljesítményével, kreatív munkájával széles körben és a köztudatban emelte a Vígszínház művészi rangját, hírnevét és tekintélyét.
A Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat – a társulat által titkos szavazással megválasztott zsűri – Eszenyi Enikőnek ítélte oda, a Vígszínház társulatában végzett jelentős művészi munkájáért.

2011-ben hűséges tagjaink:

20 éve a Vígszínház tagja
Borbiczki Ferenc, színművész

Törökné Pátkai Erika, szervezési adminisztrátor
Szilágyi Lóránd, videotechnikus és világosító
Hordós András, a Pesti Színház kelléktárvezetője
 
25 éve a Vígszínház tagja
Kovács Erzsébet, bérosztályvezető
Kálomista Attila, díszlettárvezető
Tímár Ferenc, fővilágosító
Szlávik János, színpadmester-helyettes
 
30 éve a Vígszínház tagja
Reviczky Gábor, színművész

Kasztner Károly, trükkmester
 
35 éve a Vígszínház tagja
Juhos Klára, főkönyvi könyvelő
Héjj János, főügyelő
Lázár Egon, gazdasági tanácsadó
 
40 éve a Vígszínház tagja
Harangozó László, színpadmester
 
45 éve a Vígszínház tagja
Tahi Tóth László, színművész


 
60 éve a Vígszínház tagja
Szatmári Liza, színművész
Pándy Lajos, színművész

Akik a legtöbbször léptek színpadra:

1.  Borbiczki Ferenc (202 előadás)
2.  Fesztbaum Béla (186 előadás)
3.  Kútvölgyi Erzsébet és Józan László (178 előadás)
4.  Tornyi Ildikó (177 előadás)

Eszenyi Enikő három munkatársunknak külön megköszönte az egész éves kiváló munkáját:
Gombár Mari, jelmeztárvezetőnek
Czobor Margit, művészeti titkárnak
Garai Judit, dramaturgnak
 
Szép kerek születésnapja alkalmából pedig három kedves kolléganőnket köszöntöttük: Tauszik Péterné, Icát és Mátyásné Boros Györgyit, nézőtéri felügyelőket és Földes Gáborné, Irmikét, fodrászt.

Minden díjazottnak, ünnepeltnek szeretettel gratulálunk!