Várkonyi100 kiállítás

2012. június 4. (hétfő) 10:58 | Frissítve: 5 éve

Kapcsolódó anyagok:

  Várkonyi Napok

  Vígegyetem - Várkonyi100 kiállítás különleges, személyes tárlatvezetéssel június 7-én 17.00 órától!

  Várkonyi Zoltán 1962-től a Vígszínház főrendezője, majd 1971-től 1979-ig igazgatója volt. Ez a csaknem húsz év a Vígszínház egyik aranykora: kivételes tehetségű társulat, korszakalkotó előadások és erős, kiegyensúlyozott repertoár fémjelzi a Várkonyi-érát. Várkonyi szellemisége a magyar színházi életben, de különösen az általa egykor igazgatott Vígszínházban, máig eleven.

  A Várkonyi Zoltán születésének 100. évfordulója alkalmából létrejött kiállítás a huszadik századi magyar színház- és filmművészet egyik legtehetségesebb, legsokoldalúbb és legnagyobb hatású alkotójának emléke előtt tiszteleg. A száz éve született Várkonyi Zoltán a harmincas évektől 1979-ben bekövetkezett haláláig több művészeti ág meghatározó egyénisége volt. Színészként, színházrendezőként, igazgatóként, tanárként, filmrendezőként, műgyűjtőként, fordítóként őrzi azok emlékezete, akik együtt dolgoztak, együtt éltek vele. És emlékeznek rá azok is, akik látták őt játszani vagy megnézték filmjeit, színpadi rendezéseit. Ez a kiállítás az emlékezést segíti.

  A Várkonyi100 kiállítás fotó- és mozgóképes dokumentumokkal teszi láthatóvá az 1912-ben született, öt nyelven beszélő, européer színházcsináló alakját, személyiségét és művészetét. A rendkívül gazdag hagyatékból a tárlat sok olyan fotót illetve dokumentumot is bemutat, melyek eddig ismeretlenek voltak a nagyközönség számára.

  A Vígszínházban  Venczel Vera és Várkonyi Éva személyes, egyéni vezetésével nézhetik végig az érdeklődők a kiállítást, és beszélgethetnek, kérdéseket tehetnek föl a kiállítás közreműködőinek.

  A kiállításra 100 Ft-os jegyek válthatók a jegypénztárban. Aznap estére vagy bármely másik előadásunkra szóló jeggyel, vagy bérlettel  is részt vehetnek a tárlatvezetésen.

  Internetes jegyvásárlás >>