Szepes Mária-díj

2014. december 15. (hétfő) 11:08 | Frissítve: 2 éve

Kapcsolódó anyagok:

  A vörös oroszlán

  Venczel Vera Érdemes Művész, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író, dramaturg veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat.

  A Szepes Mária Alapítvány 2014. december 14-én, az író-tanító születésének 106. évfordulóján megalapította a Szepes Mária-díjat.

  A díjat olyan személyek kaphatják, akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Földbolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.

  A Szepes Mária Alapítvány kuratóriuma bejelenti, hogy a díjat elsők között Venczel Vera érdemes művésznek, Bodor Böbe színész-rendezőnek és Lőrinczy Attila író, dramaturgnak ítélte oda, a Vígszínház Házi Színpadán ma is nagy sikert arató A vörös oroszlán monodráma előadásáért. Venczel Verát mély barátság fűzte Szepes Máriához. A színművész A vörös oroszlán című mű nyomán páratlan tehetségével hitelesen mutatja be az emberi szellem egyéni fejlődéstörténetét. E monodráma megálmodója és rendezője Bodor Böbe, aki Lőrinczy Attila író, dramaturg segítségével alkalmazta színpadra a regényt. Bodor Böbe azért döntött e különleges történet feldolgozása mellett, hogy a reinkarnációról, életről és halálról szóló tudást megoszthassa azokkal is, akik még nem találkoztak ezzel a látásmóddal.

  A Szepes Mária-díj átadására 2015. január 8-án kerül sor a Vígszínházban, a 100. A vörös oroszlán előadás alkalmából.