Eszenyi Enikő az UTE milánói konferenciáján

2016. május 13. (péntek) 18:43 | Frissítve: 11 hónapja

Az UTE, azaz az Európai Színházak Uniója május 20-án tartotta legutóbbi konferenciáját Milánóban, melyet az EU Kreatív Európa programja is támogatott. A meghívott előadók, köztük a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő, az európai és a Földközi-tenger térségében lévő színházak struktúráját vizsgálták előadásaikban.

Az UTE konferenciájának a Piccolo Teatro di Milano adott otthont, célja a tagok közti információ- és tudáscsere megkönnyítése volt, hogy kölcsönösen reális képet kapjanak az európai és mediterrán térség színházainak felépítéséről. A konferencia hitvallása, hogy erősítse a köteléket az előadóművészek között, és elősegítse hasonlóságok és különbségek megértését, támogassa a művészi szabadságot. Szó esett különböző finanszírozási, irányítási modellekről, szervezeti rendszerekről, előadás-szerkezetekről, szabályozásokról.

A konferencián előadást tartott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője mellett Francisca Carneiro Fernandes Portóból, Sergio Escobar Olaszországból, Michal Docekal Csehországból, Fadhel Jaibi Tunéziából, Armin Petras és Jan Hein Stuttgartból és Ilan Ronen Tel Avivból.