Keleti Éva Kossuth-díjas!

2017. március 15. (szerda) 18:52 | Frissítve: 1 hónapja

Kossuth-díjban részesült Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotóművész, kiváló és érdemes művész, a magyar vizuális kultúra egyik meghatározó szereplőjeként elsősorban a hazai színházi élet kulisszák mögötti világának dokumentarista stílusú, valósághű megörökítését szolgáló, példaértékű szakmai alázattal végzett művészi munkája elismeréseként.

Keleti Éva számos korszakalkotó vígszínházi előadás felejthetetlen pillanatát örökítette meg az 1950-1970-es években, 1971-ben pedig a Latinovits-Ruttkai színészpárról készült sorozata a fotótörténet egyik klasszikusává vált.

"A magas technikai és művészi színvonalon készült felvételek sokszor váratlan részleteket tárnak fel egy előadásból. A kiemelkedő színészi alakításokról készült sorozatfotó, egy kéz, egy mozdulat, egy arckifejezés megörökítése hosszú leírásokat helyettesít. Kétségtelen, hogy nem lehet évente több száz színházi előadásról azonos művészi értékű felvételt készíteni. De a jó előadás, az érdekes rendezői felfogás a fotóst is különleges teljesítményre ösztönzi". (Keleti Éva)

A Vígszínház társulata szeretettel gratulál!