Vendégkönyv

Név
E-mail
Szöveg

Kedves látogatóink!

Vendégkönyvünkbe bármilyen színházunkkal kapcsolatos véleményt, kritikát szívesen fogadunk, a kérdésekre azonban itt nem áll módunkban válaszolni! A Vígszínház vendégkönyve moderált, a Moderációs Szabályzat elveivel ellenkező bejegyzéseket nem jelenítjük meg!

Deák József


2018. június 12. kedd 8:01

Tegnap este a Házi színpadon ismét nagy hatással bíró előadás részesei voltunk, Hanoch Lewin Az élet mint olyan tragikus komédiáját láttuk Kútvölgyi Erzsébet, Kern András és Márton András előadásában. A darab két idős ember Yona és Leviva, egy, szinte késhegyig menő veszekedését, illetve az élet elmúlását taglalja. Sokszor harsány nevetés csattant fel, utána csend és izgalom, hogy mi következik.A tragikus és a komikus jelenetek sora váltotta egymást. Mindaddig, amíg a barát meg nem jelent, az elmegyek, itt hagylak szavak vagy azok szinonimája hangzik el, ami mindig haragot, káromkodást, veszekedést hoz magával. A barát, akit Márton András alakított távozását követően az elmenést, már úgy mint a darab kezdetén a monológok alatt a betegséget követő halál jelenik meg. Ezzel mintegy feloldódik a korábbi ellentét. A két főszereplő nagyszerű előadása még éjszaka is vissza vissza tért a gondolataimba. Azok a házaspárok, akik gyerekáldás nélkül élik le az életüket hasonló helyzetbe kerülhetnek. Köszönjük szépen ezt a nagyszerű előadást! Üdvözlettel Deák József és felesége Zsuzsa Ha néhol nem igazán érthető az írásom azt tulajdonítsák a betegségemnek!

Négyesi Gréta


2018. június 5. kedd 17:06

2018.jun 5 én láttuk a lányommal a Félkegyelmű előadást a Pestiben. Gratulálok az összes szereplőnek nem utolsó sorban a rendezőnek.Igényes nehéz munkát végeztek . Nagyon mély hatással volt ránk. Az élmény feldolgozása még ma is tart. Maradandó elgondolkodtató megszívlelendő tanúságos.Vastapsot érdemeltek! Ezért kell a színház! Még egyszer megnézem az ősszel. Üdvözlet mindenkinek nagy öleléssel. Gréta

Kéri Diána


2018. május 29. kedd 11:16

Kedves Vecsei H. Miklós! Május 14-én láttam Mond el, Atikám! című előadásodat. Még mindig hat rám, napközben eszembe jut egy-egy kép, mozdulat, hangulat, érzés. Köszönöm szépen az élményt! Remélem lesz a következő évadban is, hogy a férjemmel együtt is meg tudjam nézni :) És engedj meg még egy gondolatot: nemcsak a 20-25 év közöttieknek szól az üzeneted a csendről, az egymásra figyelésről. Kicsit felráztál e tekintetben is, amiért szintén hálás köszönet :)

Kéri Diána


2018. május 17. csütörtök 9:02

2018. március 12. Hamlet - Harmadszor - nem utoljára - néztem meg és nekem most tetszett a legjobban az előadás. Mindenki nagyot alakított: így ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Fesztbaum Béla, Réti Nóra és a többiek :) A dramaturg, a rendezés, a zenék: helyén van minden, hasba vágó. És had írjak / üzenjek pár sort ifj. Vidnyánszky Attilának: bravúros, szenzációs, amit csinál a színpadon. Ízig vérig profi. Napokig a hatása alatt vagyok a játékának. (Tavaly megnézett III. Richard váltott ki belőlem ilyet legutóbb). Természetesen hat a nézőre a szöveg, a körülmények, de mégis számomra erősebb a hangulat, amit létrehoz a Ifj. Vidnyánszky Attila a színpadon a játékával, a hangjával, a hanglejtésével. Megfejthetetlen egyenlőre számomra. Régóta vagyok színházba járó, de még egyetlen egy darabot sem néztem meg egynél többször, de amióta láttam a III. Richardot a Nemzetiben, azóta több ifj. Vidnyánszky Attilához kötődő darabot néztem meg többször. Így remélem ősszel is lesz Félkegyelmű, Hamlet, Kinek az ég alatt már senkije sincsen, mert ezek a darabok olyan mélyek, hogy muszáj többször látni, mindig valami újat kapok tőlük!!! Köszönöm szépen! ui.: remélem az érintettek is fogják olvasni ezt a pár sort! Jó munkát a következő évadra!

nasztya


2018. május 7. hétfő 11:45

Én tegnap délután láttam A félkegyelműt, és egyetértek az előttem szóló toklassal. Wunderlich József- gyógyulást neki-hiányzott az előadásból balesete miatt, de az előadás és a rendezés bár minimalista és nagyon modern volt a székhez szögezte a nézőt az első pillanattól az utolsóig ahogy a szereplők alakítása is. Petrik Andrea, Vecsei Miklós, Orosz Ákos. Király Dániel lenyűgözőek. A zene és amit énekelnek és amit Wunderlich József hangolt kapható lesz esetleg egy mini cd-n? Nagyon jó lenne! Köszönet ezért a kiváló előadásért is és nagy gratuláció! A fegyelmezetten, pontossággal játszó-éneklő kisiskolásoknak pedig úgyszintén. Köszönöm ezt a feledhetetlen előadást, először, de nem utoljára láttam-ez biztos!

Mednyánszky Liza


2018. március 29. csütörtök 21:43

A Padlás-t most fogom talán 10. alkalommal megnézni, és még mindig nem unom! Nagyon jól adják elő a színészek a darabot, és még mindig fantasztikus! Csak gratulálni tudok, mindenkinek!

Kozma Dorottya


2018. március 15. csütörtök 8:38

Én a Pál utcai fiúkat néztem meg. Elragadtató volt az a színpad, minden jelenetet átéreztem. Legjobb szindaraban amit idáig lattam. A kedvenc szereplőim: Vecsei Miklós Wunderlich József

Hájderné Földesi Zsuzsanna


2018. március 12. hétfő 20:22

2018.március 11.én vasárnap egy nagyszerű előadást láttunk , A Pál utcai fiúkat! A lányom (13 éves) kérésére szerveztünk családi programként színházi előadást !Most jártunk először a Vígszínházban , de remélem nem utoljára! Felejthetetlen volt az előadás ! A jegyrendelés nem könnyű ,de most már érthető ,hogy miért ilyen nehéz jegyet rendelni 4 főre.Szinte állandóan telt házzal megy a darab és úgy gondolom a színészek minden alkalommal elvarázsolják a nézőket! Köszönjük ezt az előadást és családi programot a szereplőgárdának! Jogos volt a vastaps ! Köszönettel Hájderné Zsuzsanna

toklas


2018. március 2. péntek 14:03

2018.március 1.- A félkegyelmű (átirata) a Pesti Színházban. Ifj. Vidnyánszky Attila első rendezése a Vígszínházban. Egyedi és magas színvonalú előadás született. Egyedi, hiszen a rendező és alkotóközössége átírták e vaskos regényt saját nyelvükre, a szereplők habitusára, ezzel együtt a mi mai világunkra … De hogyan!!! Zseniálisan! Magas színvonalon teszik és végzik a dolgukat a színészek. Ennyi fiatal tehetséget egy színpadon, ráadásul egy prózai előadásban, drámában, már régen láttam! Mindegyikőjük kitűnő a saját (egy/két) szerepében. Közülük is kimagasló alakítást nyújt végig Vecsei H Miklós, ha színen van, lehetetlen nem rá figyelni. S Wunderlich József… Micsoda alakítást láthatunk tőle a második felvonásban; óriási, amit a színpadon nyújt. Kitűnő Király Dániel, Orosz Ákos, Petrik Andrea. De a többiek is jók: Medveczky, Csapó, Zoltán, Tóth … Külön gratuláció a beugró Börcsök Enikőnek. A kicsik, a gyermekek is nagyok; tüneményes jelenlétük, közreműködésük határozottan segíti a rendezői koncepciót, az előadás értelmezését… Jogos a vastaps!

dr Nagy Imre


2018. február 4. vasárnap 3:10

Mondjad,Atikám! Vecsei H.Miklós József Attila estjére bizonyos fenntartásokkal ül be a jámbor néző, ha már megélt bizonyos évet, s korábbi prezentálók József Attila megközelítéseit ismeri. Jordán Tamás felejthetetlen József Attila szavalatai, a "Szabad ötletek jegyzéke két ülésben" drámai megjelenítései, mind mind felvetik a kérdést, hogy vajon egy ilyen fiatal színész, a maga megélt-átélt élettapasztalatával vajon hogyan vág neki a nem minden szinten könnyű műfajt képviselő zseniális József Attilának ?! Vagy említtessék meg a Sebő Ferenc több évtizede meg nem kopó József Attila megzenésített verseiből táplálkozó felejthetetlen esteket, amelyek dallamosan másztak be szívünkbe, emlékezetünkbe. Ha messzebbre is kívánkozunk, nem hagyhatjuk ki Latinovits Zoltánt sem...Egyetemi Színpad, Az izgága Jézusok,( s azon belül is Mezey Mária blokkja) majd önálló József Attila album Latinovits-tól. Tehát jócskán vannak elődök, értelmezők, prezentálók. A Vígszínház Házi Színpadára tervezett monodráma azonban nem véletlenül került át a Pesti Színházba. Estéről estére megtöltik kíváncsi fiatalok, idősebbek, s jócskán korosak a nézőteret. Vecsei H. Miklós a darab összeállításakor - kora ellenére - olyan mélységekbe nyúlt, hogy a mindeddig ismeretlen érzékenységű életszakaszokat ( a korábban bizonyos részleteiben már ismert sérült gyermekkor, illetve József Attila nőkkel való kapcsolata) előtérbe emelte, és kihangsúlyozta a későbbi betegség eluralkodásában meghatározó traumatizáló tényezőket. Ha valaki ismeri József Attila verseit,netalántán bemásolta már saját naplójába egyiket-másikat, az beül Vecsei H.Miklós estjére, és megnézi. Ha valaki felületesen ismerte József Attila magánéletét, az beül a darabra és megnézi. Aki nem ismeri, az kíváncsiságból beül, és megnézi. S aki beült, és megnézte, az eljön legközelebb is, és megnézi, mert azzal, hogy jónéhány szófordulattal, kissé aktualizálta, méginkább közelebb hozza a nézőnek. Jó a színpadkép, jók a hangeffektusok. Szép, kerek évfordulókra számíthat mind az alkotó, mind a színház, mert remekművet hoztak létre!

Ercsey Petra Ivett


2018. január 30. kedd 17:54

Tegnap 2018.01.29. volt a 30 éves volt a PADLÁS!!!!!! Gratulálok és köszönöm mert nagyon jó élmény volt. Sosem fogom efelejteni

tolstoyfan


2018. január 8. hétfő 8:38

Hatalmas köszönet a kiváló szereplőgárda minden tagjának a Háború és Béka 2017. január 7-i felejthetetlen előadásáért. Tudom nagy igazságtalanság bárkit is kiemelni, és bocsánat ezért, de mégis megteszem: Király Dániel átütő erejű Pierre Bezuhovja valami elképesztő alakítás volt, nem is játszotta, átélte a szerepét. A legjobb Pierre akit valaha láttam! Szívből köszönöm és nagyon gratulálok! Elementáris erővel és töretlen hittel elmondott zárómonológja mindent vitt. Csodálatos magával ragadó, felemelő előadás, csak ajánlani tudom!

Spollár József


2017. december 21. csütörtök 8:26

Nagyon köszönöm ezt a Hamlet előadást! Az előadás visszaadta a hitem a tisztességben, az egyenes és kultúrált vélemény- és szókimondásban. Külön köszönet a darab rendezőjének! Kívánom, hogy minél több középiskolás gyerek lássa ezt az előadást!

Kovács Gabriella és Keleti Kíra


2017. november 17. péntek 23:48

Hatalmas élmény és döbbenetes nagy öröm volt tegnap a Hamlet előadása egyben a legnagyszerűbb meglepetés is, mert. erre nem számítottam. Senkit nem is tudtam felnőttek közül beszervezni, annyira nem érdekelte egy ilyen szomorú és klasszikus mű a környezetemet egyáltalán. Én is csak a gyerek miatt mentem, hogy lássam hogy ő mit lát és hall és mit ért belőle majd utána.. Ehhez képest a HAMLET korszakalkotó és nálam visszahozta a régen elvesztett hitemet a kőszínházakkal kapcsolatban. HÁLÁS KÖSZÖNET a darabért az egész színháznak és a rendezőnek különösen is az eget rengetően fontos aktualizálásért és a fontos mondanivalók fogyaszthatóvá tevéséért és a kiegészítésekért, a fantasztikus színészi teljesítményekért ! Külön is meg szeretném köszönni a következő kollégáknak azt az emberségből példamutató magatartást, amire nagyon nagy szüksége van mindenkinek: gyerkőcöm zsebéből a teljes igazolványtartója kiesett és a következő kollégáknak hála ma estére már meg is kaptuk: KÖSZÖNET: Madarász Ildikónak, Némethné Margitkának és Boros Györgyinek, akik egy igazán jó csapatot alkotnak! És Buza Tímeának is , hogy beszervezte a gyerekeket és a szülőket is bíztatja a színházba járásra. KÖSZÖNET! Jó újra hinni és igazi színházba járni ! Shakespeare ezzel a csapattal kiegészülve valóban kötelező olvasmány élmény mindenkinek!

Kénoszt Gyuláné


2017. október 1. vasárnap 15:36

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a szeptember 10-i VÍGNAPOT és a szeptember 16-i GRUND koncertet.A VÍGNAP valóban VÍG volt.Kiemelném a Padlás szereplőit,akik mint mindig most is fantasztikusak voltak.De az egész nap hatalmas élmény volt. A GRUND koncertre nem találunk szavakat,még most is a hatása alatt vagyunk.Az,hogy Dés László még betegen is énekelt ,és zenélt csodálatos volt.Gratulálunk a fiúknak,eddig minden koncertjükön ott voltunk. Már nagyon várjuk a következőt. Köszönjük Eszenyi Enikőnek ,hogy ilyen klassz színészek szépítik meg a közönség napjait.

Bagcsika


2017. szeptember 30. szombat 21:54

Na végre! Erre vártam. Megszületett végre a Vígben, az én előadásom. Hamlet- kötelező!!! Tökéletes munka, grartulálok!

RÉKA


2017. szeptember 27. szerda 11:26

Tisztelt Művésznő! Sok sikert kívánok mindenhez! Utólag Boldog Névnapot kívánok Eszenyi Enikő Művésznőnek! Gratulálok!!!!! Üdvözlettel,Tisztelettel:RÉKA

Karácsony Tünde


2017. szeptember 27. szerda 8:59

Kedves Alkotók és Stáb, Szeretném hálámat és köszönetemet kifejezni a Pál utcai fiúk musical által nyújtott élményért. A darab egyszerűen zseniális, egy remekmű!!! Nem csak felejthetetlen élményt nyújtott, de nagy mértékben segített az éppen aktuális küzdelmem megharcolásában, meghoznom a helyes döntést, és beleállnom a soron következő feladatomba. Hálásan köszönöm minden kedves alkotónak, szereplőnek, munkatársnak, és mindeninek, aki hozzájárult ahhoz, hogy szeptember 23-án meg tudtam nézni!!!! Üdvözlettel Tünde

Hazay István


2017. július 9. vasárnap 12:34

Marton László új könyvéhez (Összpróba, 2017) szeretnék gratulálni, remek vallomás, szemléletes kor-rajz (kórrajz) és szeretetteljes (Víg)színház - történet!!!

Fenkolro H.


2017. június 28. szerda 17:42

Nagyszerű az új weboldal! végre több, színes hír és ami a legfontosabb, átlátható jegyvásárlás!!

Bihari Tímea


2017. június 16. péntek 17:10

Gratulálok az új honlaphoz, nagyon igényes, logikus elrendezés! Külön hálás vagyok a galériáért és a képes műsorért! Köszönöm Eszenyi ENikő igazgató asszonynak, hogy a Vígszínház mindig képes megújulni! Csak így tovább Víg!! Találkozunk a következő évadban is! Bihari Tímea (11 éve bérletes)

ciccone2205


2017. június 5. hétfő 21:02

Gyermekkori dédelgetett álom teljesült be! Első budapesti tartózkodásom pont a Pál utca közelében volt. Édesanyámmal nevelői és oktati programja keretein belül történt az eset. Az Üllői út és a Mária utca sarkán találtunk szállást azon a forró 89-es nyári napon. Balázs bácsi, aki az óta már sajnos nem tartozik az élők sorába, kalauzolt végig a nagyvároson és igen lelkesen mesélte nekem a fiúk történetét. Jött a hatodik osztály és én már évekkel előtte elolvastam a regényt, jártam az utcában és személyes tapasztalatból tudtam beszámolni a házi olvasmányt elemző szerb órán. A huszas éveimet éltem, amikor beindult a Nagy testvér és hasonló reality-show műsorok dömpingje minden kommunikációs csatornán át. És ekkor lépett egy óriásit a BBC, majd a lincest megvéve az MTVA, vagy aminek nevezték akkor, amikor képernyőre sugározták a THE BIG BOOK, avagy a NagyKönyv reality-t, ahol híres - neves magyarországi személyiségek mutattak be a világirodalom remekjeiből jónéhányat, majd a közönséget arra buzdították, hogy voksoljanak, pont mint Évikére, vagy Popeyre, vagy mittoménkiremég a NagyHázból. Néhány mű bemutatása igen megragadta figyelmemet. Köztük volt Geszti Péter Pál utcai fiúk feldolgozása is, ami a végeredményre maga a győztes KÖYV lett a százas mezőnyben! Gondolom, Gesztinek is gyermekkori álma vállhatott valóra, amikor felkérték e produkció megalkotásához! Nem hiába Laci bácsi a főrendező! Az aprólékosság, a részletekben rejlő lényeg, mindenütt ki-kikacsintott! Miután áttekintettem a színlapon, kételkedtem egy pirinyót. Hiányoltam a női szereplőket. Az anyát, aki majd keservesen elsiratja egy szem hős fiát. Azt hittem, hogy túlságosan tesztoszteron szagú lesz a darab! De elvégre, fiúkról szól! És még milyen fiúkról!?! Bátor, hős, harcias, összetartó, lojális, eszméiknek alázatosan szolgáló, virgonc, csínyre mindig készen álló, érzékeny és törékeny férfi-fiúkról! Laci bácsi minden Molnár féle értéket bravúrosan beleépített a darabba. A dalok még most is csengnek a füleimben! Lábaim az íróasztal alatt még mindig dobolják a ritmust! A líraitól, a rapen át, a rockos, majdenem punkig, minden dallam, műfaj felsorakozott. A díszlet multifunkcionális és rettentő praktikus és autentikus! És végre, színház (nem 3D-s mozit mimelő darab)! Vissza a gyökerekhez, az alapokhoz! A kosztümök tükröztek két kort - a Pál utcai 115 évvel ez előtti éveket és a mai világ agresszív megnyilvánulását a Marten cipők viselői által. Kicsiny társaságunk egyezett abban, hogy Nemecseket pont ilyennek képzeltük el, amikor még nebulóként olvastuk a Molnár-regényt. Esetlen, tétova, de bátort játszva addig a szintig, amíg már maga is elhiszi, hogy igen bátor legény ő! A tisztaság jelképe! Wunderlich kezd az új kis kedvencemmé válni! A szerepbe való beleélése több, mint maga a színjátéki azonosulás. Benne is szunnyadt a Pál utcai lurkó! Akik még szintén lenyűgöztek a Pásztor fívérek voltak. A két marcona suhanc, a melkasukban lángoló szívvel, amivel vezérük iránti hűségüket nyilvánítják ki, de az elesett Nemecsek előtt is képesek tisztelegni! Geréb sem cáfolta meg őnmagát. Akarom, nem akarom, de a júdási karcolatok mély nyomokat hagytak bennem, ami emlékeztet, hogy mennyire halandók és bűnre hajlamosak vagyunk, melyel másokat szétcincálunk és sokszor későn tudatosítjuk magunkban az Egónk eme rossz tulajdonságát! Végre egy önnálló MAGYAR produkció! Egy licens, amit mások meg tudnak majd venni. Hiszem, hogy a Pál utcai fiúk lesz olyan sikeres, mint a már évtizedek óta játszódó Padlás, vagy Dzsungel könyve! Kívánom, hogy sosem érje utol az előbb említetteket, de mindig haladjon előre a statisztikai mutatók által! Az 1100 lelket számláló álló vastaps csak ezt tudja prognozálni!

Masa Kincső


2017. május 14. vasárnap 9:57

Nagyon szép volt a színház. Az a csillár óriás volt. A Pál utcai fiúkat néztem meg. A kedvenc szerepőm Boka és Nemecsek. Imáttam. Megnézném újra és újra.

Kénoszt Gyuláné


2017. május 9. kedd 18:11

Április 23-án ismét megnéztük a Padlást már sokadik alkalommal.Ismét elvarázsolt.Gratulálunk mindenkinek.Különösen Wunderlich Józsefnek,Csapó Attillának,Telekes Péternek.Május 1-én a Grund koncert fantasztikus volt.Véletlen jártunk arra,nagyon köszönjük a fergeteges koncertet. Május 7-én a Pál utcai fiúk c.előadást láttuk.Leirhatatlan milyen fantasztikus volt.Nagyon köszönjük mindenkinek,hogy ilyen örömet szereztek Anyák napján.Wunderlich József,Vecsei Miklós,Csapó Attila külön gratulálunk.Nem véletlen volt vastaps,a közönség állva ünnepelte a színészeket.Szeretnénk még elmenni erre a fantasztikus előadásra.

Kénoszt Gyuláné


2017. május 4. csütörtök 19:27

Április 23-án már sokadszorra láttuk a Padlás című előadást.Most is ugyanúgy elvarázsolt,mint az első alkalommal.Gratulálunk az összes színésznek,és köszönjük a felejthetetlen élményt.Kiemelném Wunderlich Józsefet,Telekes Pétert,és Csapó Attillát.Május 1-én a Vígmajálison vettünk részt.A filmvetítésre sajnos nem jutottunk be,de a Grund koncert fantasztikus volt.Köszönjük a fiúknak ,hogy ilyen hatalmas élményt szereztek.Reméljük ,lesz folytatás. Kénoszt Gyuláné és családja

Deák József


2017. április 24. hétfő 7:38

Tegnap azaz április 23-n részvevői voltuk A padlás című előadásuknak. Életünkben most voltunk először a Vígszínházban. Korábban láttunk előadásokat, de az tv közvetítés volt.A látvány ami fogadott gyönyörű, a díszítések látványa ámulattal töltött el. Az előadáson sok gyerek volt, amit érdeklődéssel figyeltünk. A darab az első pillanattól fogva érdekes, izgalmas volt, a dalok olyan hatással voltak ránk ami elmondhatatlan. A színészek olyan előadást produkáltak, aminek csak vastaps lehetett a vége.A magam és a nézőtéren helyet foglalók nevében köszönöm,köszönjük ezt a csodás délelőttöt

Bende T.


2017. április 14. péntek 10:52

04.12-én megtekintettük a Szentivánéji álom c. vígjátékot, melyről ezidáig inkább negatív véleményeket hallottunk. Az előadás erre határozottan rácáfolt: fiatalos, lendületes, kellemes humorral igényesen színre vitt előadást láthattunk, színvonalas színészi alakításokkal. Különösen tetszett Stohl András, Orosz Ákos, Hajduk Károly, Ember Márk (e.h.), Eszenyi Enikő és Szilágyi Csenge alakítása. Gratulálunk!

Németh Mariann


2017. április 8. szombat 14:05

Tisztelt Vígszínház! 04.06.-án volt szerencsém látni a Pál utcai fiúkat!Hát mit is mondhatnék!TISZTELETTEL KÖSZÖNÖM EZT A KATARZIST!Alig találok szavakat!Minden másodpercét élveztem!Szívből gratulálok mindenkinek!

deko


2017. március 8. szerda 11:29

a színház összes Hölgy tagjának, dolgozójának szakadjon a nyakába másfél tonna öröm és boldogság!! :)

Szilvia


2016. december 11. vasárnap 14:42

Dés László—Geszti Péter—Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk zenés játék két részben Molnár Ferenc regénye nyomán... 2016.december 10. este 7 óra, Vígszínház...sok éves bérletesként szinte haza járok Barátommal ide...Nagyon vártam ezt az estét is. Kicsit meglepődtem, hogy az évek óta megszokott ismerősök mellett tele gyermekkel a nézőtér...A pótszékek miatt moccanásnyi hely sem volt. Aggódva mondtam Barátomnak, hogy ezek a 6-8 éves gyermekek hogy fogják bírni az előadást? Megértik? Mennyire érinti meg őket a történet maga? Bevallom, így utólag megkövetem az ifjú emberkéket, mert a légy zümmögését is meghallottuk volna, olyan csönd volt közben. Az előadás közbeni és végi vastapsoknál ők is velünk verték tenyerüket vörösre kitörő lelkesedéssel! Bocsánat Gyermekek! Ti megértettétek a Pál utcai fiúk történetét, s le a kalappal előttetek, ahogyan ezt tettétek a Vígszínházban! :) Elárulom, nagy elvárásaim voltak az előadást illetően látva a szereplők, rendezők, a Geszti-Dés páros és a már eddig olvasott kritikák miatt. Nem is csalódtam! A darab annyira remekül meg volt szerkesztve, mérnöki pontossággal a látvány, mozgás, zene, dalok, s a ritmust illetően, hogy ez már profibb nem lehetett volna! Ezt látni kell! Mindenkinek! Az ifjúságnak és az egykori ifjaknak szintén...A szereplők tették úgy elénk ezt a Molnár Ferenc alkotta történetet, hogy nem csak a szívünket dobogtatta meg, s lelkünket tárta ki, hanem szellemünket emelte magasra, s tette elgondolkodóvá...Aki kételkedne - esetleg - szavaimban, az nézze meg a Pál utcai fiúk című zenés darabot, ha kap rá jegyet))))) Most bemásolom barátom éjjel írt gondolatait...Ő mérnök, közgazdász is, s egy érző Ember...így olvassátok szavait! “Fantasztikus a Víg performansza, a Pál utcai Fiúk. Molnár Ferenc érdemes művét játsszák, ami a kisemmizett, lekicsinyelt, kiközösített és megalázott kisemberről szól, akit nemcsak a másik part taszítja, de sajátja sem fogad be. Ő azonban mer önmaga lenni, még akkor is ha ebbe belehal. Eszméletlen üzenet ez a mai kor halhatatlanjainak! (A Nagy Túlélő Színeváltóknak.) Azzal együtt, hogy ez egy musical - és nem is akármilyen! (köszönjük, Geszti, adtad magad, nem is értettem miért oly ismerős és new-wave-es beütésű, fiatalkoromat fedeztem fel benne:)) - mintha nem harminc, és nem is száz évvel mennénk vissza a gyökereinkig: mindig kell egy kisebb, akibe rúgni lehet, és a gyengébbik banda rúg bele, az erősebbnek erre nincs szüksége. Aki pedig a legerősebb, Józan László - csupa Nagybetűvel:) - Áts Feriként iszonyatosan keményet alakít: a rivális csapat igazi fejeként visszaadja az ellopott kéksávos golyót. És magát adja végig; mi is, akik ismerjük, meglepődünk zseniális alakításán, csodálatosan játssza a vezért, sőt, az intellektuálisan vezérelt vezetőt, hiszen képes szembenézni önmagával, még annak árán is, hogy ez esetleg pozíciójába kerülhetne. Roppant érdekes az előadás, és olyan dolgokra világít, amikre eddig nem igazán figyeltünk oda. Nem értettük. Még ha gyermekként - mint jómagam - olvastuk is a regényt. Ezzel viszont sokkal teljesebb képet kapunk magunkról, a mindenkori kirekesztő énünkről, és arról, hogy ez végül hova vezet. Óriási dilemmája ez korunknak, mint minden előző és elkövetkező kornak is, sikerül-e a túlélés oly módon, hogy a másik testvérünket agyon ne taposnánk. Molnár erre megadja a választ, de Marton László ezzel a zseniális rendezéssel tovább szövi a gondolatot, amit jól láthatóan a közönség is megértett.“ Köszönöm ezt a színházi élményt is kedves Vígszínház! MINDENKINEK, Aki létre hozta! Nagy jövőt jósolok a darabnak...sok-sok fergeteges előadást! :) NEMECSEK ERNŐ (csupa nagybetűvel!) éljen, maradjon örökre velünk! A Pál utcaiak, s a Vörös ingesek úgyszintén!