Aktuális

Shakespeare Hamletje a Vígben
Shakespeare Hamletje a Vígben
122 évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare legendás művét, a Hamletet. Az előadást ősszel mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, Hamletként a társulathoz szerződő ifj. Vidnyánszky Attila látható majd. Május 1-jén, a VígMajálison fény derül a nagy titokra, Eszenyi Enikő bejelenti a 2017/18-as évad további bemutatóit is. 
Ünnepeljük együtt a Vígszínház születésnapját!
Ünnepeljük együtt a Vígszínház születésnapját!
Ünnepeljük együtt május 1-jén a Vígszínház születésnapját! Akárcsak az eddigi években, idén se lesz másként: rendhagyó programokkal és izgalmas meglepetésekkel várjuk barátainkat. 
Újítsa meg bérletét!
Újítsa meg bérletét!
Kedves Bérletes Nézőink! A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosítunk arra, hogy bérletsorozatuk utolsó előadásán bérletüket a helyszínen meghosszabbíthassák a következő évadra.
Don Juan a Pestiben
Don Juan a Pestiben
Nem látta még nálunk Moliére Don Juanját? Április 28-án és 30-án estére 35%-kal olcsóbban válthat jegyet a Pesti Színház előadására. Hegedűs D. Géza és Hajduk Károly párosa, egykori mester és tanítványa felejthetetlen színházi estét ígérnek. 
A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása a Pestiben
A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása a Pestiben
Május 10-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház Dragomán György Kalucsni című darabjával érkezik a Pestibe. A rendező: Visky András.
Távoli dal - bemutató a Házi Színpadon!
Távoli dal - bemutató a Házi Színpadon!
Szabó István Oscar-díjas filmrendező hosszú évek után újra színházban rendez, Simon Stephens Távoli dal című „vallomását” a Vígszínház Házi Színpadán viszi színre. A bemutatót 2017. április 12-én estje tartjuk, a monodráma főszerepében a Vígszínház fiatal tehetsége, Józan László most egy új oldaláról mutatkozik be.
Műsorváltozás!
Kedves Nézőink! A vörös oroszlán ma esti előadása Venczel Vera betegsége miatt elmarad, helyette a Hallgatni akartam kerül színre a Házi Színpadon. A megvásárolt jegyek érvényesek a Hallgatni akartamra, vagy az előadás kezdetéig visszaválthatók.
Wunderlich József Soós Imre-díjas
Wunderlich József Soós Imre-díjas
Soós Imre-díjjal tüntették ki társulatunk fiatal tehetségét, Wunderlich Józsefet a MASZK „Színház az egész...” című gálaestjén. A díjat 2001-ben a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK alapította, a színészek erkölcsi megbecsülése és a társadalmi rangjának emelése céljából, a pályakezdő színészek számára.
Jánoskúti Mártát köszöntjük
Jánoskúti Mártát köszöntjük
Társulatunk művésze, Jánoskúti Márta Kossuth- és Jászai Mari-díjas jelmeztervező, érdemes művész, a nemzet művésze április 4-én ünnepli hetvenötödik születésnapját.
A költészet napja a Pestiben
A költészet napja a Pestiben
A Vígszínház társulata 2017. április 8-án délután a Pesti Színházban hagyományához híven idén is megünnepelte A költészet napját, József Attila születésnapját.
Elhunyt Tanai Bella
Elhunyt Tanai Bella
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 88. évében elhunyt Tanai Bella Aase-díjas színművész, a Vígszínház egykori tagja. Tanai Bellát április 28-án 9 óra 30-kor kísérjük utolsó útjára a Cinkotai Temetőben.
Műsorváltozás - A vörös oroszlán
Kedves Nézőink! A vörös oroszlán március 28-i (kedd esti) előadása Venczel Vera megbetegedése miatt elmaradt. A jegyek egy héten belül visszaválthatók, vagy A vörös oroszlán májusi előadásaira becserélhetők. Megértésüket köszönjük!  
Színházi Világnap
Színházi Világnap
Kedves Nézőink! 1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. 1978 óta pedig a Nemzetközi Színházi Intézet minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy megfogalmazza üzenetét a színházművészetről, kultúráról, világról, amelyet március 27-én világszerte minden színházban felolvasnak előadás előtt.
A Vígszínház a POSzT-on!
A Vígszínház a POSzT-on!
Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába válogatták a Vígszínház előadását, Michal Dočekal rendezését, a Bűn és bűnhődést!
Igó Éva Kiváló Művész, Lengyel Tamás Jászai-díjas
Igó Éva Kiváló Művész, Lengyel Tamás Jászai-díjas
A Színművészeti Főiskola előtt egy egészen kiváló intézményben, a Török Pál utcai Pinceszínházban, a merész humorú és világlátású Keleti Pista bácsi és a szinkronrendező Mezei Éva vezette színházban tanult – azaz játszott szerepeket.
Kaszás Attilára emlékezünk
Kaszás Attilára emlékezünk
Szeretettel emlékezünk drága barátunkra és kollégánkra, a csodálatos és kivételes Kaszás Attilára, aki már tíz éve nincs közöttünk. Kamaszos-férfias bája és feledhetetlen énekhangja örökre emlékezetünkben él.
A Kolozsvári Állami Magyar színház előadása a Vígben
A Kolozsvári Állami Magyar színház előadása a Vígben
Május 9-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház Shakespeare Julius Caesar című darabjával érkezik a Vígbe. A rendező: Silviu Purcărete.
Aranylemezes A Pál utcai fiúk című előadásunk
Aranylemezes A Pál utcai fiúk című előadásunk
Eszenyi Enikő adta át A Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek az előadás hanganyagából készült, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány aranylemezét kedd este. A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játék bemutatóját alig negyed éve tartottuk a Vígszínházban, ezalatt az idő alatt több mint 55 ezren látták Marton László magával ragadó rendezésének eddigi 52 előadását. A Dés László-Geszti Péter alkotópáros az előadáshoz írt Mi Vagyunk A Grund című dalának klipje péntek este debütál az rtl.hu-n, az RTL Magyarország online felületén.
Down Világnap a Vígszínházban
Down Világnap a Vígszínházban
Budapest, 2017. március 21. – Az első olyan játszóház épül a fővárosban, amelynek deklarált célja, hogy a közös játék lehetőségét biztosítsa a fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyermekeknek. A projektet a Down Világnapon a Vígszínházban mutatta be a Down Egyesület.
Elkezdődtek a Máglya próbái Drezdában
Elkezdődtek a Máglya próbái Drezdában
Az egyik legnagyobb német színházi rendező, Armin Petras Dragomán György Máglya című művéből készült adaptációt állít színpadra a 2017/2018-as évadban, a Vígszínházban. Az előadás négy nagyszerű színház, a Vígszínház, a stuttgarti Staatstheater, a drezdai Stadtschauspiel és a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház koprodukciójában készül. A próbák elkezdődtek Drezdában, a Vígszínház társulatát Kopek Janka és Puzsa Patrícia képviseli a produkcióban.