Aktuális

Kaszás Attilára emlékezünk
Kaszás Attilára emlékezünk
Szeretettel emlékezünk drága barátunkra és kollégánkra, a csodálatos és kivételes Kaszás Attilára, aki már tíz éve nincs közöttünk. Kamaszos-férfias bája és feledhetetlen énekhangja örökre emlékezetünkben él.
A Kolozsvári Állami Magyar színház előadása a Vígben és a Pestiben
A Kolozsvári Állami Magyar színház előadása a Vígben és a Pestiben
Május 9-én és 10-én újra vendégül látjuk kolozsvári barátainkat. A Kolozsvári Állami Magyar Színház Shakespeare Julius Caesar és Dragomán György Kalucsni című darabjával érkezik. A rendezők Silviu Purcărete és Visky András.
Aranylemezes A Pál utcai fiúk című előadásunk
Aranylemezes A Pál utcai fiúk című előadásunk
Eszenyi Enikő adta át A Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek az előadás hanganyagából készült, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány aranylemezét kedd este. A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játék bemutatóját alig negyed éve tartottuk a Vígszínházban, ezalatt az idő alatt több mint 55 ezren látták Marton László magával ragadó rendezésének eddigi 52 előadását. A Dés László-Geszti Péter alkotópáros az előadáshoz írt Mi Vagyunk A Grund című dalának klipje péntek este debütál az rtl.hu-n, az RTL Magyarország online felületén.
Down Világnap a Vígszínházban
Down Világnap a Vígszínházban
Budapest, 2017. március 21. – Az első olyan játszóház épül a fővárosban, amelynek deklarált célja, hogy a közös játék lehetőségét biztosítsa a fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyermekeknek. A projektet a Down Világnapon a Vígszínházban mutatta be a Down Egyesület.
Elkezdődtek a Máglya próbái Drezdában
Elkezdődtek a Máglya próbái Drezdában
Az egyik legnagyobb német színházi rendező, Armin Petras Dragomán György Máglya című művéből készült adaptációt állít színpadra a 2017/2018-as évadban, a Vígszínházban. Az előadás négy nagyszerű színház, a Vígszínház, a stuttgarti Staatstheater, a drezdai Stadtschauspiel és a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház koprodukciójában készül. A próbák elkezdődtek Drezdában, a Vígszínház társulatát Kopek Janka és Puzsa Patrícia képviseli a produkcióban.
Keleti Éva Kossuth-díjas!
Keleti Éva Kossuth-díjas!
Kossuth-díjban részesült Keleti Éva Balázs Béla-díjas fotóművész, kiváló és érdemes művész, a magyar vizuális kultúra egyik meghatározó szereplőjeként elsősorban a hazai színházi élet kulisszák mögötti világának dokumentarista stílusú, valósághű megörökítését szolgáló, példaértékű szakmai alázattal végzett művészi munkája elismeréseként.
Tahi Tóth László Kossuth-díjas!
Tahi Tóth László Kossuth-díjas!
Kossuth-díjban részesült Tahi Tóth László Jászai Mari-díjas színművész, kiváló és érdemes művész, eredeti látásmódját és kivételes jellemábrázoló képességét a tragikomikus és groteszk műfaj mestereként zseniális alakításokban kamatoztató, sokoldalú színházi és filmes pályája, valamint hangjával számos emblematikus filmes karaktert feledhetetlenné tevő szinkronszínészi munkája elismeréseként.
Radnóti Zsuzsa Kossuth-díjas!
Radnóti Zsuzsa Kossuth-díjas!
Kossuth-díjban részesült Radnóti Zsuzsa Jászai Mari-díjas dramaturg, szakíró, érdemes művész, a kortárs magyar irodalom legjelentősebb alkotásainak hiteles, a szerzői koncepciót híven tükröző színpadra állítása mellett a hazai drámairodalom történetének kutatása és publikálása terén is rendkívüli munkája elismeréseként.
Lengyel Tamás Jászai-díjas!
Lengyel Tamás Jászai-díjas!
Nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő színművészeti, színészi tevékenységének elismeréseként Jászai Mari-díjjal tüntette ki a Vígszínház tagját, Lengyel Tamást.
Igó Éva Kiváló Művész
Igó Éva Kiváló Művész
A Színművészeti Főiskola előtt egy egészen kiváló intézményben, a Török Pál utcai Pinceszínházban, a merész humorú és világlátású Keleti Pista bácsi és a szinkronrendező Mezei Éva vezette színházban tanult – azaz játszott szerepeket.
Nanyue királya - kínai vendégjáték a Vígben!
Nanyue királya - kínai vendégjáték a Vígben!
Április 26-án vendégül látjuk a guangzhou-i 13. Színház társulatát. Nézzék meg a Nanyue királya című, különleges látványvilágú előadást a Vígszínházban!
Elhunyt Gyimesi Pálma
Elhunyt Gyimesi Pálma
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2017. március 9-én, életének 95. évében, hosszan tartó, méltósággal viselt betegségben elhunyt Gyimesi Pálma, a Vígszínház színművésze. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. március 28-án, kedden 14 óra 30 perckor lesz a Farkasréti Temető Makovecz-ravatalozójában. Kegyeletüket egy szál virággal róhatják le. Gyimesi Pálmát a Vígszínház saját halottjának tekinti.
Nőnapi élő adás a Facebook-oldalunkon
Nőnapi élő adás a Facebook-oldalunkon
Élő adással készülünk nőnap alkalmából Facebook-oldalunkon! Az első VígLive adás nézettsége bizonyította, nézőink kíváncsiak ránk, otthonukban és bárhol a világban szívesen "találkoznak" művészeinkkel. Facebookos, élő, online műsorunkban március 8-án, nőnap alkalmából most a társulat színésznőit kérdezzük szerepeikről, a nőiségről, a nagyvilágról. 14:45-kor a műsor vendége lesz Eszenyi Enikő, Venczel Vera, Hegyi Barbara, Bata Éva és Péter Kata. Aki nem tudja élőben követni adásunkat, bármikor visszanézheti Facebook-oldalunkon.
Idegenek az éjszakában - Kamarás Iván estje
Idegenek az éjszakában - Kamarás Iván estje
Kamarás Iván nyolc év után újra a Pesti Színház színpadán látható az Idegenek az éjszakában című koncert-estjével, ahol egy varászlatos este keretében, a vígszínházi időkről is mesél...
Közlemény Tahi Tóth László állapotáról
Közlemény Tahi Tóth László állapotáról
A Vígszínház művésze, Tahi Tóth László súlyos műtéten esett át, és további hosszas kezelés vár rá. A gyógyuláshoz most a legnagyobb nyugalomra van szüksége, akárcsak a családtagoknak, hogy mindenben mellette állhassanak. Amint lehetséges, mindenkit tájékoztatunk a fejleményekről. Kérjük a sajtó képviselőit, tartsák tiszteletben a család kérését, és csak a Vígszínház közleményeiből tájékozódjanak. A család nevében köszönjük a sok üzenetet, jókívánságot!
Székesfehérváron A testőr
Székesfehérváron A testőr
Ismét útra kel a Vígszínház társulata, a cél ezúttal Székesfehérvár. Március 8-án este a Vörösmarty Színházban játsszuk A testőrt Eszenyi Enikő, Stohl András és Kern András főszereplésével.
Műsorváltozás - Hallgatni akartam
Kedves Nézőink! Értesítjük Önöket, hogy a Hallgatni akartam minden márciusi előadásának helyszíne – az előzetesen meghirdetett Pesti Színház helyett – továbbra is a Vígszínház Házi Színpada.
Találkozás - Újra a Pestiben
Találkozás - Újra a Pestiben
Több hónapos utazás után hazaérkezett a Találkozás díszlete Kínából, így az előadás március 13-án újra látható a Pesti Színházban. Novemberben három alkalommal játszotta a Vígszínház társulata Nádas Péter darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban, magyar prózai társulatként előszőr lépett fel ebben a távoli metropoliszban.
Arany János 200!
Arany János 200!
“Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja” – írta Arany Jánosról Szerb Antal. Arany János születésnapját ünnepli együtt a Vígszínház, a Nemzeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum.
Bartis Attila: Rendezés – bemutató a Házi Színpadon
Bartis Attila: Rendezés – bemutató a Házi Színpadon
Bartis Attila a nagysikerű Romlás után a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt. A Rendezés budapesti ősbemutatóját február 26-án este tartottuk a Házi Színpadon Szikszai Rémusz rendezésében.