Aktuális

Eszenyi Enikő az UTE éves közgyűlésén
Eszenyi Enikő az UTE éves közgyűlésén
Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója is részt vett az UTE, azaz Európai Színházi Unió éves közgyűlésén Portóban, Portugáliában. A 2016. november 18. és 20. között megrendezett eseményen 26 színház képviselői és Silvana Verdiani, az brüsszeli Európai Bizottság kulturális osztályának képviselője is részt vett.
Műsorváltozás!
Műsorváltozás!
Hajduk Károly váratlan megbetegedése miatt a 2016. november 19-i Don Juan című előadás elmaradt a Pesti Színházban, helyette a Kvartett került színre.
Nádas Péter Találkozása és VígEgyetem Kínában
Nádas Péter Találkozása és VígEgyetem Kínában
Társulatunk hazatért Kínából. Három alkalommal játszottuk Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban, magyar prózai társulatként előszőr léptünk fel ebben a távoli metropoliszban. A november 13-i előadás után az első távol-keleti VígEgyetemet is megtartottuk, ahol a helyi közönség kulisszajáráson vehetett részt, valamint kérdéseiket is feltehették az alkotóknak és a szereplőknek.
A Vígszínház a legjobb magyar márkák között
A Vígszínház a legjobb magyar márkák között
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy színházunk MagyarBrands elismerésben részesült a „Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában. Köszönjük!
Éjféli mise
Éjféli mise
A Szlovák Nemzeti Színház előadása november 16-án a Pesti Színházban! Az előadást magyar és angol feliratozással játsszuk.
A Vígszínház Kínában
A Vígszínház Kínában
Megérkezett a Vígszínház társulata Kínába. November 11-én, 12-én és 13-án este játsszuk majd Nádas Péter Találkozás című darabját Eszenyi Enikő rendezésében egy nemzetközi színházi fesztiválon Guangzhouban, magyar prózai társulatként előszőr lépünk fel ebben a távoli metropoliszban.
Vígszínházi kisfilmek
Vígszínházi kisfilmek
A Vígszínház asztalosműhelye szeptemberben egy hétre átalakult, itt forgatta kisfilmjeit Eszenyi Enikő egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból. A kisfilmek először október 23-án este 19:30-kor a Pesti Színház előadásában voltak láthatóak, ahol társulatunk az ’56-os forradalomra emlékezett. Most pedig az Indavideón is megtekinthetőek heti minisorozatként.
Nők Lapja - Víg Magazin
Nők Lapja - Víg Magazin
Letölthető a Nők Lapja október 18-i számában megjelent exkluzív Víg Magazin.
Hegedűs D. Géza a Széchenyi Akadémia tagja
Hegedűs D. Géza a Széchenyi Akadémia tagja
Hegedűs D. Gézát a Széchenyi Akadémia tagjává választották a Mozgókép- és Színházművészeti Osztályban, melyről a Magyar Tudományos Akadémia által 1992-ben alapított Széchenyi Akadémia október 24-i éves, rendes közgyűlésén döntöttek.
Tompa Gábor rendezése a Pestiben
Tompa Gábor rendezése a Pestiben
Október 31-én Ionesco Az új lakó című színdarabját láthatják a Pesti Színházban, Tompa Gábor rendezésében, a bukaresti Nottara Színház előadásában.
Táncbemutató a Házi Színpadon
Táncbemutató a Házi Színpadon
Október 22-én Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix #ORFEUSZ #EURÜDIKÉ című bemutatóját láthatják a Házi Színpadon. A táncduó a mítosz világa és a ma valós viszonyai között feszülő ellentétet mutatja be.
Filmstúdiót avatott Eszenyi Enikő
Filmstúdiót avatott Eszenyi Enikő
Felavatta a Várkonyi Zoltán ideiglenes filmstúdiót Eszenyi Enikő. A Vígszínház asztalosműhelye szeptemberben egy hétre átalakult, itt forgatta kisfilmjeit Eszenyi egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból. A kisfilmek először október 23-án este 19:30-kor a Pesti Színház előadásában láthatók majd, ahol társulatunk az ’56-os forradalomra emlékezik, később pedig online is megtekinthetők.
Vecsei Miklós Junior Prima Díjas
Vecsei Miklós Junior Prima Díjas
Vecsei Miklós is a Junior Príma Díj színház- és filmművészet kategória díjazottjai között! Miklós alkotótársával, ifj. Vidnyánszky Attilával megosztva kapta meg az elismerést.
Wunderlich József Junior Prima Díjas
Wunderlich József Junior Prima Díjas
Átadták a 2016-os Junior Prima Díjakat a magyar színház- és filmművészet kategóriában, társulatunk fiatal tagja, Wunderlich József is a díjazottak között!
Szilágyi Csenge Junior Prima Díjas
Szilágyi Csenge Junior Prima Díjas
Átadták a 2016-os Junior Prima Díjakat a magyar színház- és filmművészet kategóriában, társulatunk fiatal tagja, Szilágyi Csenge is a díjazottak között!
Junior Prima Díjasok a Vígben
Junior Prima Díjasok a Vígben
Átadták a 2016-os Junior Prima Díjakat a magyar színház- és filmművészet kategóriában. Idén a Vígszínház társulatából Szilágyi Csenge, Wunderlich József és Vecsei Miklós kapta meg az elismerést, Miklós megosztva alkotótársával, ifj. Vidnyánszky Attilával. A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.
Műsorváltozás - november
Kedves Nézőink! November 15-én elmarad a Játszd újra, Sam! című előadás a Pesti Színházban, helyette a Toldit tűzzük műsorra.
MŰSORVÁLTOZÁS!
Kedves Nézőink! Sajnálattal közöljük, hogy a Jó estét nyár, jó estét szerelem szeptember 23-i előadását a Pesti Színház feletti társasházban történt tűzeset miatt a tűzoltáság nem engedte megtartani.
Színikritikusok Díja
Színikritikusok Díja
A Színházi Kritikusok Céhe idén 37. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A legígéretesebb pályakezdő díját Kovács D. Dániel nyerte el.
Nádas Péter Találkozása Kínában
Nádas Péter Találkozása Kínában
Nádas Péter darabja, a Találkozás sikerét mutatja, hogy meghívást kapott Kínába, a guangzhoui színházi fesztiválra. Magyar színházi társulat még nem járt e kínai városban.