Aktuális

Bartis Attila: Rendezés
Bartis Attila: Rendezés
Bartis Attila a nagysikerű Romlás után a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt.
Esterházy Péter: Mercedes Benz
Esterházy Péter: Mercedes Benz
Szeptember 25-én a Pesti Színházban idén is a magyar drámát ünnepeltük! Esterházy Péter Mercedes Benz című művét mutattuk be felolvasószínházi előadásban Hegedűs D. Géza rendezésében.
Venczel Vera Tolnay Klári-díjas
Venczel Vera Tolnay Klári-díjas
Venczel Vera a magyar színház- és filmművészet szolgálatában nyújtott magas színvonalú és odaadó munkásságáért ma Tolnay Klári Művészeti Díjban részesül.
Jóembert keresünk
Jóembert keresünk
A szeptember 23-i Jóembert keresünk című előadás előtt ráhangoló színházpedagógiai foglalkozást tartunk osztályok számára.
Két új Prima a Víg társulatában
Két új Prima a Víg társulatában
A 2016-os Prima Primissima-díj jelöltjei között a magyar színház- és filmművészet kategóriában Kútvölgyi Erzsébet színművész és Marton László, a Vígszínház főrendezője.
Élő közvetítés
Élő közvetítés
Kedves Barátunk! Idén akkor is velünk lehet a VígNapon, ha sok száz kilométer választ el tőlünk. Nézze meg élő közvetítésünket holnap dél és 14 óra között a Vígszínház Facebook oldalán, és ossza meg a jó hírt barátaival is. Bár "csak" ezeregyszázan férnek be a nézőterünkre, így több ezren együtt lehetünk. Tartson velünk, rengeteg meglepetéssel készülünk! Miénk a #Grund!
A Víg művészei a Nemzeti Vágtán
A Víg művészei a Nemzeti Vágtán
Idén a Vígszínház művészei is nyeregbe pattannak a Nemzeti Vágta Sztárfutamában. Puzsa Patrícia és Stohl András jelenleg az Audienciában és a Bűn és bűnhődésben próbálnak, készülnek a VígNapra, mellette pedig már a Vágta sajtónyilvános edzésén is részt vettek.
VÍGnap
VÍGnap
Szeptember 11-én 12 órakor ismét megnyitja kapuit a Vígszínház – igazi csodákkal! A vendégek idén is bepillanthatnak a kulisszák mögé a színház művészeinek vezetésével, elleshetnek néhány vígszínházi műhelytitkot, és a gyerekek egész nap játszhatnak és részt vehetnek sok VÍGjátékon is a Ditrói Mór utcában, a napot pedig a már hagyománnyá vált VÍGsüti árusítás zárja.
Aranydiploma Tahi Tóth Lászlónak
Aranydiploma Tahi Tóth Lászlónak
Tahi Tóth László 50 éve diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Aranydiplomáját az SzFE tanévnyitóján vehette át.
Spiró György: Kvartett – A legjobb előadás
Spiró György: Kvartett – A legjobb előadás
A Vígszínház Kvartett című előadása nyerte a XV. jubileumi VIDOR Fesztivál legjobb nagyszínpadi előadásnak járó díját és a Fidelio különdíját, a Fortissimo programban való részvételt.
Esterházy Péter műve lett az évad legjobb drámája
Esterházy Péter műve lett az évad legjobb drámája
Esterházy Péter Mercedes Benz című drámája részesül a 2016-os Évad Legjobb Drámája elismerésben, melyet a Színházi Dramaturgok Céhe ítél oda 1998 óta. A dráma felolvasószínházi előadása szeptember 25-én látható majd a Pesti Színházban Hegedűs D. Géza rendezésében.
Színházak Éjszakája a Vígben
Színházak Éjszakája a Vígben
Négy nagyszerű előadással és egy könyvbemutatóval várja nézőit a Vígszínház a szeptember 17-én a Színházak Éjszakáján. Az esemény sajtótájékoztatóján a Víg társulatát Péter Kata, Józan László és Zoltán Áron képviselte.
Rendkívüli tanévnyitó kedvezmény a Vígben
Rendkívüli tanévnyitó kedvezmény a Vígben
Könnyítse meg gyermeke első iskolai napjait, vágjanak neki együtt az új tanévnek az Óz, a csodák csodája előadásaival! A Vígszínház most rendkívüli tanévnyitó ajándékként 30%-os kedvezményt ad a varázslatos zenés játék szeptember 3-i és 4-i előadásainak jegyeire.
Pozsonyi Piknik
Pozsonyi Piknik
Idén is kiköltözünk a Pozsonyi Piknik fesztiválra. Szeptember 4-én délután 15.30-tól A Pál utcai fiúk című előadásból adunk elő részleteket. Keressék a Víg standját, mert a Pozsonyi Pikniken kedvezményesen válthatnak jegyet, bérletet és találkozhatnak kedvenc színészeikkel!
Nyár végi gyermekprogramok
Nyár végi gyermekprogramok
Legendás gyermekelőadásainkkal búcsúztatjuk a nyarat a Vígszínházban és a Pesti Színházban. A 28 éves A padlás eddigi több mint 800 ezres, a 20 éves A dzsungel könyve 500 ezres nézőszáma magáért beszél. Az Óz, a csodák csodája bemutatása óta, alig fél év alatt 60 ezer nézőt vonzott be a Vígbe, a Túl a Maszat-hegyen sikere pedig a 2010-es premier óta töretlen. Ajándékozza meg szeretteit egy különleges élménnyel, válasszon a Víg és Pesti gyerekelőadásai közül!
Keleti Éva 85
Keleti Éva 85
A Vígszínház társulata szeretettel köszönti születésnapján Keleti Évát, a Balázs Béla-díjas fotóriportert, Táncsics Mihály-díjas újságírót, érdemes és kiváló művészt, a magyar fotográfia Prima Primissima díjas kiemelkedő képviselőjét.
Krasznahorkai László könyvbemutatója a Pestiben
Krasznahorkai László könyvbemutatója a Pestiben
Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér című regényének könyvbemutatóját szeptember 17-én délután, a Színházak Éjszakája keretében tartotta a Pesti Színházban.
A Pentheszileia Program
A Pentheszileia Program
A Pentheszileia Program – sorsok és játszmák egy részben, Kincses Réka rendezésében október 16-tól a Házi Színpadon!  
Márai Sándor: Hallgatni akartam
Márai Sándor: Hallgatni akartam
A Márai Sándor művéből készült monodrámát Hegedűs D. Géza előadásában, Marton László rendezésében, szeptember 10-én mutattuk be a Házi Színpadon.
Gyertek a #grundra!
Gyertek a #grundra!
Kedves Barátaink! Legyen mindenkié a #grund! A VígDiák program sikere nagyon boldoggá tesz minket, hiszen a 120. évadban is közel 2000 iskolás vett részt az előadásaink befogadását és értelmezését segítő foglalkozásokon.