Aktuális

UTE összejövetel Bochumban
UTE összejövetel Bochumban
Az Európai Színházak Uniójának, azaz az UTE-nek 2015 júniusa óta a Vígszínház is tagja, így az április 8. és 10. között Bochumban megrendezésre kerülő találkozón és közgyűlésen Eszenyi Enikő igazgató és Kovács D. Dániel rendező képviseli színházunkat. 
Vígszínház - 120 éves és még mindig fiatal
Vígszínház - 120 éves és még mindig fiatal
120 évesek lettünk! Köszönjük, hogy ennyien velünk ünnepelték a Vígszínház születésnapját vasárnap! Május 1-jén egy különleges esttel zártuk az ünnepi programokat, amelyen budapesti, vidéki és határon túli színházak nagyszerű külföldi és hazai művészei köszöntötték a Vígszínházat.
Újra rendhagyó Vígegyetem Eszenyi Enikővel
Újra rendhagyó Vígegyetem Eszenyi Enikővel
A nagy sikerre való tekintettel április 29-én a Földrengés Londonban című színműhöz kapcsolódva újra rendhagyó Vígegyetemre várjuk a nézőket, ahol Eszenyi Enikő vezetésével nézhetik meg az előadás színpadon kívüli forgatási helyszíneit.
Elkezdődött A Pál utcai fiúk próbafolyamata
Elkezdődött A Pál utcai fiúk próbafolyamata
Megtartottuk A Pál utcai fiúk című zenés játék olvasópróbáját a Vígszínházban. A dzsungel könyve szerzőpárosa, Dés László és Geszti Péter húsz év után most ismét egy közös zenés játékon dolgozik, Molnár Ferenc regényéből készít darabot a Víg színpadára. A rendező Marton László, a szövegkönyv Grecsó Krisztián, az új írónemzedék egyik legjelentősebb képviselőjének munkája, a dramaturg Radnóti Zsuzsa.
A költészet napja a Pestiben
A költészet napja a Pestiben
A költészet napja április 9-én a Pesti Színházban! Az első 120 év – versek és dalok az elmúlt 120 év magyar költészetéből, a Vígszínház születésnapja alkalmából. Rendező: Hegedűs D. Géza  
Elhunyt Keres Emil
Elhunyt Keres Emil
Életének 91. évében pénteken elhunyt Keres Emil Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész.
Kertész Imrétől búcsúzunk
Kertész Imrétől búcsúzunk
Március 31-én életének 87. évében elhunyt Kertész Imre Nobel-díjas író. A Vígszínházban színre került két fordítása: a Merlin avagy a puszta ország 1984-ben és A Bernhardi-ügy 1991-ben. 2004-ben a Házi Színpadon felolvasó-színházi előadásként mutattuk be a Kaddis a meg nem született gyermekért című művét Kulka János előadásában.
Eszenyi Enikő idén is a legbefolyásosabbak között
Eszenyi Enikő idén is a legbefolyásosabbak között
Ismét Eszenyi Enikő lett a legbefolyásosabb magyar nő a tekintélyes Forbes Magazin listáján, kultúra kategóriában. A magazin idén is az 50 legbefolyásosabb magyar nő listáját tette közzé az üzlet, a közélet, a média és kultúra kategóriában.
Interjú Anvar Gumarov díszlettervezővel
Interjú Anvar Gumarov díszlettervezővel
Április 1-jén mutatjuk be a Vígben Mark Bartlett Földrengés Londonban című színművét Eszenyi Enikő rendezésében. A darab fő témája a klímaváltozás és a globális felmelegedés, nagyszínpadi előadásként egyedülálló módon beszél a Föld jövőjéről, társadalmi és alapvető emberi kérdéseket vet fel. A Vígszínház új bemutatójának orosz díszlettervezője, Anvar Gumarov most először nyilatkozik a magyar sajtóban.
Színházi Világnap
Színházi Világnap
Kedves Nézőink! 1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. 1978 óta pedig a Nemzetközi Színházi Intézet minden évben felkér egy jelentős színházi alkotót, hogy megfogalmazza üzenetét a színházművészetről, kultúráról, világról, amelyet március 27-én világszerte minden színházban felolvasnak előadás előtt.
Születésnapi ajándék
Születésnapi ajándék
A Vígszínház közelgő 120. születésnapja alkalmából szeretnénk megajándékozni kedves nézőinket! Ha vastaps vagy karácsonyi bérletét, illetve ajándékutalványát a Földrengés Londonban című új bemutatónk márciusi vagy áprilisi előadásának valamelyikére váltja be, 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg a következő szabadon felhasználható bérletét, így akár közel 2000 forint kedvezménnyel nézheti meg előadásainkat!
Közlemény - Hallgatni akartam
Közlemény - Hallgatni akartam
Kedves Közönségünk! A Hallgatni akartam Házi Színpadi bemutatóját technikai okok miatt a 2016-2017-es évadban tartjuk meg.
Halász Judit Radnóti-díjas!
Halász Judit Radnóti-díjas!
Március 21-én adták át a Radnóti Miklós költőről elnevezett antirasszista díjat Budapesten. Társulatunk művésze, Halász Judit is részesült az elismerésben.
Elhunyt Kamondi Zoltán
Elhunyt Kamondi Zoltán
A Vígszínház társulata mély megrendüléssel értesült Kamondi Zoltán váratlan haláláról.
Orosz Ákos a XVI. kerület Ifjú Tehetsége
Orosz Ákos a XVI. kerület Ifjú Tehetsége
Társulatunk fiatal művészét, Orosz Ákost a magyar kultúra és irodalom területén elért kimagasló eredményeinek elismeréseképpen március 15. alkalmából kitüntette a XVI. kerületi önkormányzat, és a “Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” címet adományozta neki.
Lukács Sándor Kossuth-díjas!
Lukács Sándor Kossuth-díjas!
Nemzeti ünnepünkön társulatunk tagját, Lukács Sándort Kossuth-díjjal tüntették ki "a közönség, a szakma és a kritika által is nagyra értékelt művészete, illetve színházi, filmes és televíziós szerepeiben egyaránt mesteri, kivételes kreativitását és temperamentumát tükröző játéka, páratlanul sikeres művészi pályafutása elismeréseként". A magyar kultúra műveléséért és ápolásáért járó legmagasabb állami kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől vehette át a Parlamentben.
Venczel Vera Kiváló Művész!
Venczel Vera Kiváló Művész!
Társulatunk színésznője, Venczel Vera Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként, érzékeny, rebbenékeny színészi alakításaiért, hiteles, átszellemült, mély szerepformálásaiért, magas szakmai színvonalú színházi és filmes munkáiért.
Csőre Gábor Jászai-díjas!
Csőre Gábor Jászai-díjas!
Nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő színművészeti, színészi tevékenységének elismeréseként Jászai Mari-díjjal tüntette ki társulatunk tagját, Csőre Gábort.
Venczel Vera 70
Venczel Vera 70
A Vígszínház örökké gyermek arcú, huncutul mosolygós tekintetű, gyönyörű és rebbenékeny művésznője március 10-én ünnepelte a születésnapját.
Istenítélet a POSzT-on!
Istenítélet a POSzT-on!
Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába beválogatták Mohácsi János rendezését, az Istenítéletet. Arthur Miller Salemi boszorkányok című műve alapján készült előadást december 20-án mutattuk be a Vígszínházban, Stohl András, Herczeg Adrienn, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza, Szilágyi Csenge és Hevér Gábor főszereplésével. Gratulálunk az alkotóknak!