Aktuális

Orosz Ákos a XVI. kerület Ifjú Tehetsége
Orosz Ákos a XVI. kerület Ifjú Tehetsége
Társulatunk fiatal művészét, Orosz Ákost a magyar kultúra és irodalom területén elért kimagasló eredményeinek elismeréseképpen március 15. alkalmából kitüntette a XVI. kerületi önkormányzat, és a “Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú Tehetsége” címet adományozta neki.
Lukács Sándor Kossuth-díjas!
Lukács Sándor Kossuth-díjas!
Nemzeti ünnepünkön társulatunk tagját, Lukács Sándort Kossuth-díjjal tüntették ki "a közönség, a szakma és a kritika által is nagyra értékelt művészete, illetve színházi, filmes és televíziós szerepeiben egyaránt mesteri, kivételes kreativitását és temperamentumát tükröző játéka, páratlanul sikeres művészi pályafutása elismeréseként". A magyar kultúra műveléséért és ápolásáért járó legmagasabb állami kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől vehette át a Parlamentben.
Venczel Vera Kiváló Művész!
Venczel Vera Kiváló Művész!
Társulatunk színésznője, Venczel Vera Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként, érzékeny, rebbenékeny színészi alakításaiért, hiteles, átszellemült, mély szerepformálásaiért, magas szakmai színvonalú színházi és filmes munkáiért.
Csőre Gábor Jászai-díjas!
Csőre Gábor Jászai-díjas!
Nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő színművészeti, színészi tevékenységének elismeréseként Jászai Mari-díjjal tüntette ki társulatunk tagját, Csőre Gábort.
Venczel Vera 70
Venczel Vera 70
A Vígszínház örökké gyermek arcú, huncutul mosolygós tekintetű, gyönyörű és rebbenékeny művésznője március 10-én ünnepelte a születésnapját.
Istenítélet a POSzT-on!
Istenítélet a POSzT-on!
Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába beválogatták Mohácsi János rendezését, az Istenítéletet. Arthur Miller Salemi boszorkányok című műve alapján készült előadást december 20-án mutattuk be a Vígszínházban, Stohl András, Herczeg Adrienn, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza, Szilágyi Csenge és Hevér Gábor főszereplésével. Gratulálunk az alkotóknak!
Akadálymentes előadások májusban
Akadálymentes előadások májusban
Május 25-én a Jóembert keresünk című előadásunkat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszuk.
Amerikai vendégek a Vígben
Amerikai vendégek a Vígben
A héten három kiváló amerikai színházi szakember látogatott el hozzánk: Pam MacKinnon, aki legutóbb David Mamet China Doll című darabját állította színpadra Al Apcino főszereplésével, Blanka Zizka, a philadelphiai The Wilma Theater alapítója és művészeti vezetője, valamint Caleb Hammons producer, a new york-i Bard College munkatársa.
Akadálymentes Hegedűs a háztetőn
Akadálymentes Hegedűs a háztetőn
Március 4-én pénteken a Hegedűs a háztetőn című előadásunkat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszuk.
Nőnap a Vígben
Nőnap a Vígben
A Vígszínház nemcsak nőnapon, hanem egész évben különleges figyelmet fordít a hölgyekre: támogatjuk a női alkotókat, és sok olyan művet mutattunk be, amelyek kifejezetten női témákkal, nőket érintő kérdésekkel foglalkoznak.
Találkozás - angol felirattal
Találkozás - angol felirattal
A február 27-i Találkozás című előadásunkat angol felirattal játsszuk! Várunk minden olyan angolul értő, külföldi színházszerető nézőt, aki kíváncsi Eszenyi Enikő rendezésére.
Vígegyetem - Találkozás
Vígegyetem - Találkozás
Egy előadás - ahogy még soha senki nem láthatta! Február 14-én Nádas Péter Találkozásának előadásához kapcsolódva rendhagyó beszélgetésre és kulisszajárásra vártuk az előadás nézőit.
Az Oscar-díjas Saul fia a Vígben
Az Oscar-díjas Saul fia a Vígben
Mindannyian izgatottan vártuk ezt az éjszakát, az Oscar-díj átadóját. Nagyon büszkék vagyunk a Saul fia sikereire, és szívből drukkoltunk, hogy amikor hajnalban kinyitják azt a bizonyos borítékot, ez hangozzon el: „Son of Saul”! Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hiszen a Mephisto 1982-es győzelme után most 34 évvel később újra ott lehetünk a világ tetején: magyar rendezőt, magyar színészeket, magyar művészeket ünnepel a világ.
Műsorváltozás - április
Április 24-én A padlás 11 órai előadása elmarad a Vígszínházban. A megvásárolt jegyek A padlás április 24. 19 órai előadására becserélhetők vagy a Vígszínház jegypénztárában visszaválthatók.
Armin Petras a Vígben tárgyal
Armin Petras a Vígben tárgyal
Február 2-án a Vígszínházban járt Armin Petras a Schauspiel Stuttgart intendánsa, rendező, drámaíró, Németország egyik legizgalmasabb és legkiemelkedőbb színházi alkotója, és Jürgen Reitzler, a Staatsschauspiel Dresden ügyvezető igazgatója, hogy egy formálódó nemzetközi koprodukcióról tárgyaljanak.
Vígszínházi siker Franciaországban
Vígszínházi siker Franciaországban
Hatalmas sikert aratott A revizor a Scéne D’Europe művészeti fesztiválon. A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját, Bodó Viktor rendezését 2016. február 5-én és 6-án két alkalommal láthatta a francia közönség.
Elhunyt Rácz Géza
Elhunyt Rácz Géza
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, február 1-jén elhunyt Rácz Géza színész, aki 1983 és 1990 között hét éven át volt a Vígszínház tagja.
Szerelmesek hete a színház szerelmeseinek
Szerelmesek hete a színház szerelmeseinek
Ajándékozzon színházi élményt párjának, töltsék nálunk a szerelmesek hónapját! Válasszon a Vígszínház és a Pesti Színház meghirdetett előadásai közül és vásároljon páros jegyet most 20% kedvezménnyel!
1%
Kedves Nézőnk! Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1 százalékával támogassa a VÍGSZÍNHÁZAT, társulatát és művészi céljait!
Pap Vera tér Szigligeten
Pap Vera tér Szigligeten
Szombaton meghitt ünnepség keretében új nevet kapott Szigliget főtere, amely így január 30. óta a Pap Vera nevét viseli.