English

Egyedülálló látványvilág

 A Jóembert keresünk című előadásunk díszletét Martin Chocholousek tervezte.

A kiváló fiatal díszlet- és jelmeztervező először dolgozott Magyarországon, de száznál is több díszletet tervezett már cseh, svéd, lengyel és francia színházak és operák számára, és munkáját számos szakmai díjjal ismerték el.
Minden alkotótárs számára inspiráló volt a találkozás, hiszen Martin Chocholousek különleges, merész, expresszív díszletet tervezett. Szokatlan térkezelés, izgalmas perspektivák jellemzik a képzőművészeti ihletettségű teret, melyben egyedülálló látványvilágú előadás születik majd.

\"\"

 

Jóembert keresünk

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: találniuk kell valakit, aki szállást ad nekik. Az isteneknek azonban csalódniuk kell, mert hosszú útjuk során senki sem akad, aki befogadná a három idegent. Csak egy pénztelen utcalány látja őket szívesen: Sen Te, akit a jótéteményért megajándékoznak, mert abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön. Az ajándék segít Sen Tének talpra állni, de közben az istenek kísérletének alanyává is teszi: kérdés, hogy képes lesz-e jó maradni egy olyan világban, ahol hatalmas a szegénység, és mindenki csak a saját, önző érdekeit tartja szem előtt, vagy tigrissé kell válnia, hogy megvédje magát.

Jóembert keresünk