English

Meghirdettük következő évadunk őszi-téli bemutatóit
2021. 05. 04.

A több mint 90 éves hagyományt követve május 1-jén elkezdődött a bérletértékesítés a Vígszínház következő évadának őszi-téli bemutatóira. A teátrum szeptemberben tervezi az újranyitást. Azok a premierek, amelyekkel a pandémia miatt nem találkozhatott a közönség, átkerülnek a következő évadra. A Vígszínházban a Kabaré és a Szerelmek városa, a Pesti Színházban A kő és a Bella Figura lesz látható. Ezeket követi majd az őszi-téli időszak két új bemutatója: Csehov Sirálya és a Party című kortárs vígjáték.

Az év végéig tervezett új bemutatóit hirdette meg a 125 éves Vígszínház. Az évadot szeptemberben a pandémia miatt közönség előtt még be nem mutatott darabok premierjével kezdi a teátrum, emellett természetesen a tavalyi két bemutató, Az öreg hölgy látogatása Rudolf Péter rendezésében és Az apa Valló Péter rendezésében is látható lesz. Utóbbi érdekessége, hogy a mű írója, Florian Zeller kapta meg a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, míg a filmadaptációban nyújtott alakításáért Anthony Hopkins nyerte el idén a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot. Andrét a Pesti Színházban Kern András alakítja.

A Vígben a népszerű musical, a Kabaré Béres Attila, a Szerelmek városa pedig ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható. Magyarországon a Vígszínház „fedezte fel” igazán Csehovot. Itt találkozhatott először a közönség a szerző több művével, például a Három nővérrel és a Cseresznyéskerttel is, az évtizedek során pedig számos emblematikus Csehov-előadás született a Vígben. A Sirályt az író legszemélyesebb vallomásának tartják, hiszen a darabba az önéletrajzi elemeken kívül néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte. A Sirály komédia, melyben megjelenik a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a viszonzatlan szerelem fájdalma, és a meg nem értettség, a magány, a középszerűség elleni küzdelem. Az előadást David Doiasvili, az Állami Vaso Abashidze Zenés és Drámai Színház (Tbiliszi) igazgatója állítja színpadra. 

A Pesti Színházban Marius von Mayenburg A kő című drámája Michal Dočekal a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezésében lesz látható, míg Yasmina Reza Bella Figura című komédiáját Török Ferenc rendezi. A Vígszínház mindig törekedett arra, hogy kortárs történeteket mutasson be. Ezt a hagyományt követi a Pesti Színházban a Party bemutatója. Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező vígjátékát Paczolay Béla állítja színpadra. Egy elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy minden jelenlevőnek van valami titka vagy éppen szenzációs bejelentenivalója. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla, nem is az ő sikeréről szól az este. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég pedig távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is... 

A 2021/2022-es évad második felében további bemutatókkal készül a Vígszínház. Az egész év a jubileum jegyében telik, a színház társulata igyekszik többféle programmal, eseménnyel, kiadvánnyal emlékezni az elmúlt 125 évre.

További információ: http://www.vigszinhaz.hu/jegy/berletek.php

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy október 23-án jegyértékesítési pontjaink zárva tartanak! 

Vígszínház - jegypénztár
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-3920
06-1-329-3921
06-1-329-2340

06-80-204 443