English

Játék és maszk a Grund Színházzal
2012. 09. 07.

Nagy erőkkel készülünk az új bemutatónkra, a Jóembert keresünk című előadásra. Társulatunknál már hagyomány, hogy a próbafolyamatok során mindig igyekszünk az előadás témájához kapcsolódva minél több olyan élményt és tapasztalatot gyűjteni, ami később beépülhet a színészi játékba.

Az Othello próbái előtt például katonai kiképzésen vettünk részt, a Punk Rockra készülve több iskolába és tanórákra is ellátogattunk, ezúttal pedig a Grund Színház két tagjának, Andrew Heflernek és Elek Ányosnak a vezetésével speciális improvizációs és maszk-tréningen vettünk részt, ahol többek között a színpadi maszk használatáról tanultunk. Az előadásban kilenc színész játszik nagyon sok szerepet, folyamatosan maszkot váltunk, ezért is fontos, hogy a szokásosnál jobban egymásra hangolódjunk. Az improvizáció fejleszti az egymásra figyelés készségét és a koncentrációt, illetve segít levetkőzni a rutinná vált színészi eszközöket és új utakat találni. A tréning során a közös kreativitást kerestük a játék szeretetén keresztül, és vidám, felhőtlen órákat töltöttünk együtt, miközben nagyon sokat tanultunk. Köszönjük Andy és Ányos!
A Grund Színház törzshelye a Gozsdu Manó Klub, a társulatról további információ itt található:
www.grundszinhaz.hu

www.facebook.com/GrundSzinhaz

Jóembert keresünk

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: találniuk kell valakit, aki szállást ad nekik. Az isteneknek azonban csalódniuk kell, mert hosszú útjuk során senki sem akad, aki befogadná a három idegent. Csak egy pénztelen utcalány látja őket szívesen: Sen Te, akit a jótéteményért megajándékoznak, mert abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön. Az ajándék segít Sen Tének talpra állni, de közben az istenek kísérletének alanyává is teszi: kérdés, hogy képes lesz-e jó maradni egy olyan világban, ahol hatalmas a szegénység, és mindenki csak a saját, önző érdekeit tartja szem előtt, vagy tigrissé kell válnia, hogy megvédje magát.

Jóembert keresünk

Még ajánljuk

Kapcsolat

Vígszínház - jegypénztár:
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitva tartás: 11.00-19.00

Vígszínház előcsarnok
Jegyvásárlás az előadások ideje alatt a földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító helyen.

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitva tartás: 13.00-19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 10.00-18.00; péntek: 10.00-17.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől péntekig 11 és 19 óra, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között.

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443