English

Még soha ennyi bérletet nem adott el elővételben a Vígszínház
2019. 05. 28.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője sajtótájékoztatóján ismertette a 124. évad műsorát. Örömmel mutatta be azt a hét új nagyszerű színművészt, akik a következő évadtól a Vígszínház társulatát választják. „Az egyik legizgalmasabb évadunkra készülünk! Nagy boldogság, hogy a nézőink is ugyanolyan lelkesedéssel várják az új előadásokat, mint mi. Soha ennyi bérletet nem vásároltak még elővételben a színház új bemutatóira!” – újságolta a jó hírt a Vígszínház igazgatónője.

Új, zenés darab születik, melyet a Vígszínház fiatal alkotói közösen hoznak létre. A nagy Gatsby titokzatos múltú címszereplőjét Wunderlich József alakítja, élete nagy szerelmét, Daisyt, Waskovics Andrea játssza, Tomot Ember Márk, Nicket pedig Ertl Zsombor. F. Scott Fitzgerald műve nyomán a színpadi változat zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós írta, dalszövegeit Vecsei H. Miklós és ifj.Vidnyánszky Attila jegyzi, aki egyben az ősbemutató rendezője is.

A Pesti Színház első bemutatója Spiró György nagyszerű komédiája, a Honderű, melyet Valló Péter, a kiváló rendező állít színpadra. Orosz Ákos, Börcsök Enikő, Lukács Sándor, Kern András és Márton András összjátéka nagyszerű élménynek ígérkezik.

A Pesti Színház következő bemutatója Tolsztoj egyik legcsodálatosabb alkotása, az Anna Karenina, melyet a kitűnő Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház korábbi igazgatója rendez. Anna Kareninát Petrik Andrea játssza, szerelmét, Vronszkijt Orbán Levente, Levint Kiss Gergely Máté, akik a következő évadtól a Vígszínház társulatához szerződnek.

Közel 20 év után újra operett a Vígben, a Mágnás Miska! Fergeteges humor, irónia és olyan mély szerelem, hogy belefájdul a szívünk. A nagyszerű szereposztásban remek újabb, fiatal kollegákat üdvözölhetünk a Vígszínház csapatában, Horváth Szabolcsotés Dobó Enikőt. A társulathoz csatlakozik a nagyszerű Hirtling Istvánis. A főszerepben Szilágyi Csengét és ifj. Vidnyánszky Attilát láthatják. A különleges világú, formabontó előadást Eszenyi Enikő rendezi.

Folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata. A szerző egyik legköltőibb darabját, a II. Richárdot a nemzetközi hírű alkotó, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, Tompa Gábor rendezi a Pesti Színházban,Vecsei H. Miklósfőszereplésével.

Molnár Ferenc, a színház legendás háziszerzője 24 évesen A doktor úrral mutatkozott be először a Vígszínházban. Írói világát, briliáns mondatait, sajátos humorát ma is rajongva szereti a közönség. Az előadást most Zsótér Sándor rendezi, a főszerepben Fesztbaum Béla.

Rudolf Péter A Nyugat császára című komédiát állítja színpadra a Pestiben. Synge humora és naiv mesélőkedve a legnagyobbak közé emelte vígjátékát, amelyben új társulati tagként Kőszegi Ákost láthatja a közönség.

Eszenyi Enikő elmondta, hogy a társulat tele van energiával, nagy öröm számukra, hogy A diktátort beválogatták a POSzT versenyprogramjába, és A Pál utcai fiúkat is láthatja majd a pécsi közönség. A Vígszínház A testőrrel és a Pentheszileia programmal vendégszerepel június 14-én a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, aztán a társulat tovább folytatja útját Székelyföldön. Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson láthatják a nézők a Kinek az ég alatt már senkije sincsen és a Hallgatni akartam című előadásokat.

„A Vígszínház társulata és én is személyesen nagy erővel szeretnénk segíteni a független társulatokat. Ezért idén, a tavalyi évadhoz hasonlóan megrendezzük a Független Színházi Fesztivált a Pestiben. Szeretnénk, ha a nézőink is megismernék ezeket a nagyszerű alkotókat és csapatukat” – mondta Eszenyi Enikő, aki azt is bejelentette, hogy a közelmúltban különösen nehéz helyzetbe került Maladype Társulat egyik előadását befogadja a Házi Színpadra. Szeretettel várják a közönséget a Független Színházi Fesztiválra, június 7-8-án és 11-én a Maladype Színház, a Frenák Pál Társulat, és a Forte Társulat előadásaira.

A sajtótájékoztató végén Eszenyi Enikő átvette a Superbrands-díjat, melyet a kimagasló minőség és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseként ítéltek oda a Vígszínháznak.

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06-80-204-443

Aktuális nyári nyitvatartásunk július 13-tól augusztus 19-ig:

Vígszínház - jegypénztár
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00

Allee Bevásárlóközpont - 2. emelet
1117 Október huszonharmadika utca 8-10.
Tel: 06-30-519-3619
Nyitvatartás: jelenleg zárva