English

VígTíz – tíz kihagyhatatlan esemény a Vígszínház társulatával
2017. 08. 01.

A Vígszínház társulata ismét kihagyhatatlan eseményekre várja népes barátikörét. Tartson velünk a Grundon, tartozzon Ön is a csapathoz!

1.    Augusztus 27.: a Szentivánéji szexkomédia a Vidor Fesztivál versenyprogramjában Nyíregyházán.2.    Szeptember 2.: a 122. évadunkban 30 éves A padlás című félig mese – félig musicalből, a Pozsonyi Pikniken az előadásból láthatnak zenés részleteket. A hagyományokhoz híven a vígszínházi standnál a társulat tagjaival találkozhat, kedvezményes jegyet és bérletet is vásárolhat.3.    Szeptember 10.: VígNap – nem csak a színházban, élőben a Facbook-oldalunkon is! Sok-sok meglepetésessel vár minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat egyaránt a Vígszínház társulata.4.    Szeptember 13.: Bűn és bűnhődés című előadásunk a csehországi Plzenben látható az International Festival Theatre programjában.5.    Szeptember 16.: Színházak Éjszakája! Azokat a nézőinket is szeretettel várjuk, akik évad közben nem tudnak ellátogatni hozzánk. Nálunk egész nap részt vehetnek izgalmas programokon!6.    Szeptember 24.: A magyar dráma napja a Pesti Színházban: Esterházy Péter Mercedes Benz című darabja a Szlovák Nemzeti Színház előadásában.


7.    Szeptember 29.: Shakespeare: Lóvátett lovagok premier a Pesti Színházban, rendező: Rudolf Péter.

8.    Szeptember 30.: Dragomán György: Máglya premier a Házi Színpadon, rendező: Armin Petras.

9.    Október 1.: Shakespeare: Hamlet premier a Vígszínházban, rendező: Eszenyi Enikő.

10.    Október 7.: Mondjad, Atikám! premier a Házi Színpadon, előadja: Vecsei H. Miklós.

Hamlet

A trónörökös Hamlet apja, a volt király temetésére érkezik haza. Édesanyját friss feleségként, a királlyá előlépett nagybátyja oldalán találja. A gyászból nász lett. Hamlet nem találja a helyét, kérdések, kételyek kínozzák. Kutatni kezd.

Hamlet

Lóvátett lovagok

Navarra királya és kísérete megfogadják, hogy életüket három évig a tanulásnak szentelik, és minden földi élvezetet, szerelmet megvonnak maguktól. Naná, hogy még aznap a városba érkezik a francia királylány és három udvarhölgye. Naná, hogy rögtön felborítják a jól kieszelt tervet.

Lóvátett lovagok

Máglya

„Csak az van, amire emlékszünk. Amit elfelejtünk, az nincs többet, eltűnik a világból.”
A Máglya a Ceaușescu bukása utáni élet visszásságait láttatja a kis kamasz lány, Emma szemén keresztül. A kislány egyszerre vesztette el szüleit és otthonát. Varázslatos nagyanyja veszi magához. Emma a szülők és a nagyszülők régóta cipelt terheivel küzd meg lelki szabadságáért. Ehhez azonban családja múltját kell tisztán látnia. De vajon mihez kezd az ember a múltjával, amikor egy ország felszabadul?

Máglya

Mondjad, Atikám! - Házi Színpad

„József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja róla naplójában Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós önálló estje, innen próbálja megmutatni a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit – nem messze a rakodópart alsó kövétől.

Mondjad, Atikám! - Házi Színpad

Még ajánljuk

Kapcsolat

Jegyértékesítés és nyitvatartás

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes 

Vígszínház - jegypénztár
1137 Szent István krt. 14.
Tel: 329-23-40
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Pesti Színház - jegypénztár
1052 Váci utca 9.
Tel: 266-55-57
Nyitvatartás: 11.00 - 19.00

Szervezési Iroda
1136 Pannónia u. 8.
Tel: 329-39-20, 329-39-21
Nyitvatartás: hétfő - péntek: 10.00 - 18.00