English

A Vígszínház Kínában
2016. 11. 09.

A Vígszínház 120. évadának bemutatója volt Nádas Péter Találkozása, amelyet most a kínai közönség is láthat. A 2016. november 4. és 27. között megrendezésre kerülő színházi fesztiválnak a guangzhoui 13. Színház ad otthont. A „Nemzetközi Színházi Évadnak” nevezett szemlén a Vígszínház mellett többek között dél-koreai, tajvani, japán és orosz társulat is képviseli magát. A fesztivál szervezőinek fő célja, hogy szerte a világból válogatott, magas művészi színvonalú előadásokkal ismertethessék meg a helyi lakosokat.

Nádas Péter a magyar és európai irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotója, művészeti életünk meghatározó intellektusa. Találkozás című drámáját 1979-ben írta, és ősbemutatója 1985-ben volt a Pesti Színházban. Nádas hangja és írói stílusa utánozhatatlan, egyedülálló a magyar drámairodalomban. Sem követője, sem elődje nincs különleges drámai látásmódjának, és a kortárs színháznak feladata őt újra és újra felfedezni.

A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén. A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is. Az előadás főszerepében Börcsök Enikő és Király Dániel látható.

A Találkozás különleges látványvilága és az Eszenyi Enikő által megálmodott különleges formanyelv a kínai közönségnek is olyan színházi pillanatokat kínál, melyben eddig még nem lehetett része. A díszletet Antal Csaba, a jelmezeket Bianca Imelda Jeremias tervezte. Az előadás operatőre Táborosi András, akivel Eszenyi Enikő a tavalyi bemutató óta több projekt kapcsán is együtt dolgozott. Táborosi alkotóként közreműködött a Földrengés Londonban című vígszínházi bemutató próbafolyamata alatt, és a Kapás Dezső novelláiból forgatott, Eszenyi által rendezett kisfilmek operatőre volt.

A Vígszínház csapata, a művészek, alkotók és a technikai munkatársak ezekben az órákban is a vendégjáték előkészületein dolgoznak. Épül a díszlet, folyamatban a különleges formanyelvet segítő videótechnika kiépítése, hamarosan pedig elkezdődhetnek a 11-i, kínai premier próbái is. 

Találkozás

A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén. A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is.

Találkozás

Találkozás - Kína

Még ajánljuk

Kapcsolat

Felhívjuk figyelmüket, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében a Vígszínház és a Pesti Színház jegypénztára, Szervezési Irodánk és az Allee Bevásárlóközpontban működő jegyárusító pontunk csak email-en vagy telefonon elérhető. Kérjük, forduljanak bizalommal kapcsolattartójukhoz vagy keressék kollégáinkat a weboldalunkon található elérhetőségeink egyikén.

A vigszinhaz.hu oldalon és Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük, és a veszélyhelyzet elmúltát követően ismét szeretettel várjuk Önöket a Vígszínház és a Pesti Színház előadásaira!

Színházjeggyel, bérlettel kapcsolatos információért hívja a színház ingyenes zöld számát: 06 80 204 443