English

Februárban is folytatódik a VígSTREAMház
2021. 01. 30.

Február 6-án 19 órától Márai Sándor Hallgatni akartam című művét láthatják nézőink előre rögzített felvételről, Marton László rendezésében és Hegedűs D. Géza felejthetetlen előadásában. A Hallgatni akartam tekinthető Márai első emigrációban írt művének, amit az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánt. Az elbeszélés kezdődátumának az Anschluss történelmi eseményét választja az író, majd az azt követő tíz évet dolgozza fel, egészen addig a napig, amíg úgy dönt, hogy az emigrációt választja.

Jegyvásárlás: eszinhaz.hu/.../elo/hallgatni-akartam-202102061900

1887. február 13-án született Csáth Géza író, orvos, zenekritikus, a 20. század eleji magyar széppróza egyik megújítója. Születésnapján mutatjuk be a Csáth és démonai című felolvasószínházi előadásunkat, Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben. A darab eredeti levelekkel, naplóbejegyzésekkel, valamint Csáth irodalmi műveivel és zenéivel próbálja megidézni a nagyszerű polihisztor máig ható zsenijét.

Jegyvásárlás: eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/csath-202102131900

Február 21-én 19 órától a „Kinek az ég alatt már senkije sincsen…” című előadásunkat közvetítjük felvételről. Vecsei H. Miklós Arany János és Petőfi Sándor levelezéseiből, elbeszéléseiből, valamint naplóbejegyzéseiből készített színdarabját ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében 2018-ban mutattuk be a Pesti Színházban.
A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak szellemiségét. A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

Jegyvásárlás: eszinhaz.hu/.../elo/kinekazegalatt-202102211900

Február 27-én 19 órától online közvetítés formájában mutatjuk be a Yasmina Reza, francia drámaíró Bella Figura című komédiáját. A darab középpontjában az emberi kapcsolatok szövevényes hálója áll, mindannyiunk számára ismerős helyzetek és véletlenek.
Két pár és egy anyós. Szeretők és házasok. Egy titkos romantikus vacsora és egy sokadik születésnap. Boris épp odaviszi vacsorázni a szeretőjét, ahol a felesége legjobb barátnője ünnepli az anyósa születésnapját. Hogyan végződhet egy ilyen este? Pezsgő, tengeri sün és kagyló keveredik vágyakkal, álmokkal és csalódásokkal ebben a sírós-nevetős darabban, amelyet Török Ferenc filmrendező állít színpadra.

Az előadásban színpadra lép Petrik Andrea,  Halász Judit, Kovács Patrícia, Stohl András, és Wunderlich József.

Jegyvásárlás: eszinhaz.hu/hu/eloadasok/elo/bellafigura-202102271900

Még ajánljuk

Kapcsolat

Kedves Nézőink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványhelyzet miatt jegypénztáraink továbbra is zárva tartanak. A Szervezési Irodánk hétköznaponként 10 órától 18 óráig nyitva tart! 

Telefonon és online is keressenek minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken: 

E-mail: 
szervezes@vigszinhaz.hu 

Telefon:  
06-1-329-2340
06-1-329-3920