HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 5. szám | 2010. október 13.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom,
 
Október elején három új darabot mutattunk be: a Vígben a Ványa bácsi, a Pestiben a Mikve, a Házi Színpadon a Kalocsa indította az évadot. Az új bemutatók remek fogadtatásban részesültek, a közönség és a szakma körében egyaránt sikert arattak. Ha még nem látta őket, jöjjön el hozzánk, és nézze meg őket, ígérem, mindegyik előadás maradandó élményt nyújt. Külön szeretném a figyelmébe ajánlani az izgalmas és különleges színészi alakításokat, melyek a nézőt valósággal beleszegezik a székükbe.
 
 
 

Társulatunk a premierek után sem pihen, hiszen már javában tartanak a felújítópróbák. Ma délelőtt az Augusztus Oklahomában című előadásunkat újítottuk fel, mely a HVG 2010/38. száma szerint 2009 legsikeresebb prózai előadása volt. Az összesített listában is mindössze egyetlen musical előzi meg, és mögötte is csupa musical, operett és komédia sorjázik egészen a 16. helyig, ahol a sort ismét vígszínházi előadás töri meg. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen népszerű az előadás, és ha eddig esetleg lemaradt volna róla, ma este ismét megnézheti! Ugyancsak ma este látható a Pestiben Kern András fergeteges „one man show”-ja, A kellékes. Holnaptól újra játsszuk a Mindent anyámról című előadásunkat is, melyben többek között Börcsök Enikő, Varju Kálmán, Hegyi Barbara és Epres Attila kápráztatják el a közönséget bámulatos alakításukkal. Epres Attilát a Színházi Kritikusok Céhe ezért az alakításáért idén a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölte. Kollégánkat szombattól a Játszd újra, Sam! című előadásban is láthatják Kern András partnereként. A gyerekeket A padlás és A dzsungel könyve előadásaira várjuk, a felnőttek pedig vasárnaptól újra kacaghatnak Moliére klasszikus vígjátékán, A képzelt betegen. Jómagam hamarosan újra játszom A kertész kutyája és a Sylvia című előadásokban.

internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

EMLÉKTÁBLA AVATÁS

A napokban lenne 70 éves egykori mesterem, Kapás Dezső, akinek olyan tanítványok kerültek ki a keze alól, mint Hegedűs D. Géza, Gálffi László, Pap Vera, Alföldi Róbert és még sokan mások. Dezső csodálatos tanár, nagyszerű rendező és nagyon különleges író volt. Nagy fájdalmunkra néhány hónappal ezelőtt elveszítettük feleségét, Káplár Éva festőművészt is, aki ugyanúgy figyelemmel kísérte pályánkat, gondoskodó szeretetére mindig számíthattunk. A vígszínházi rendező Kapás Dezső emlékére 2010. október 21-én 16.30-kor emléktáblát avatunk a Budai Nagy Antal utca 5. szám alatt. Az ünnepségen ott lesznek tanítványai és barátai.  Szeretettel emlékezünk rá.
 
 
 

VÍGMOZI

Október 23-án pedig újra Vígmozi, és újra magyar film a Víg nagyszínpadán! A Vígmozi első vetítését éppen egy évvel ezelőtt, 2009. október 23-án tartottuk, mellyel új hagyományt teremtettünk, mert fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a magyar filmet, kiemelkedő alkotásait és a benne szereplő fantasztikus színészeket pedig minél szélesebb közönséghez eljuttassuk.
Idén október 23-án 20 órától ismét a témához illő filmmel emlékezünk meg az 56-os forradalomról. Ezúttal a neves író és publicista, Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című első nagyjátékfilmjének díszbemutatóját tartjuk a Vígben. A film főszerepét a kirobbanó alakítást nyújtó Nagy Zsolt játssza, akit a Víg közönsége az Othellóból ismerhet, de reméljük, hogy nemsokára új szerepben is láthatjuk színpadunkon. Partnere a filmvásznon most debütáló Sárosdi Lilla, mellettük olyan neves színészek játszanak, mint Fullajtár Andrea, Csányi Sándor és Jordán Adél. Feltűnik még a filmben társulatunk tagja, Gyuriska János, továbbá Palya Bea, a Quimbyből ismert Kiss Tibi, és a vízilabda válogatott néhány tagja is. A díszbemutatón jómagam köszöntöm majd az alkotókat és a közönséget, a vetítést követő koncerten pedig Kiss Tibi, Palya Bea és Bárdos Deák Ági énekelnek majd. Reméljük, megtisztelnek bennünket a jelenlétükkel, szeretettel várjuk Önöket a Vígmoziba!
 
 
 

JELTOLMÁCSOLT HEGEDŰS A HÁZTETŐN

Nagyon boldogok vagyunk, mert a közeljövőben valóra válik egy régóta dédelgetett álmunk is. Színházunk komoly figyelmet fordít arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén példát mutasson, ezért egy egészen egyedülálló kulturális és esélyegyenlőségi kezdeményezéssel szeretnénk segíteni a rászorulókon. A siketek és nagyothallók számára teremtünk lehetőséget, hogy olyan kulturális programokon vehessenek részt, mely életüket szebbé és tartalmasabbá tudja varázsolni, ezért arra gondoltunk, hogy egy előadásunkat színházi jeltolmácsok segítségével számukra is elérhetővé tesszük.  Hogy az élmény igazán különleges legyen, egy zenés darabunkat, a Hegedűs a háztetőn című musicalt választottuk, melynek október 27-i előadását az érdeklődők jelnyelvi tolmácsolással láthatják. Kérjük, segítsenek nekünk Önök is, hogy e rendhagyó előadás híre minél több érintetthez eljusson.
 
 
 
Figyelje honlapunkat, és kattintson ránk a facebookon is, ahol mindig naprakész és érdekes információkkal várjuk Önöket. Munkatársaim rengeteget dolgoznak azért, hogy Önök a lehető legtöbb felületen értesüljenek a legfrissebb hírekről és programokról.
 
Végül pedig kérem, ne feledje, ha bérletet vásárol, átlagosan 20%-kal olcsóbban tekintheti meg előadásainkat. Egy Víg bérlet szép ajándék minden alkalomra, legyen az születésnap, névnap, esküvő vagy karácsony.
 
 
Szeretettel üdvözlöm: