HÍRLEVÉL

V. évfolyam 13. szám | 2012. május 4.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Kedves barátom!

116 évesek lettünk! Köszönjük, hogy ebből az alkalomból velünk ünnepelt, és hogy együtt köszönthettük a tavaszt május 1-jén! A kánikulai forróságban is több százan jöttek el a Szent István körútra, hogy meghallgassák zenés-verses műsorunkat. Felállítottuk a májusfát, a termékenység szimbólumát, amelyet a 2012/2013-as évad bemutatóinak szalagjaival díszítettünk, vendégeink pedig dedikáltathatták frissen vásárolt vígszínházi bérleteiket.

Felhívom kedves figyelmét, hogy évad végéig a bérletmegújítás és vásárlás az előadások alatt is folyamatos. Tartson velünk a 2012/2013-as évadban is!
 
 
 


 

VÁRKONYI NAPOK A VÍGBEN
 

A Vígszínház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) május 11-13-ig háromnapos programsorozattal és életmű-kiállítással emlékezik a 100 éve született legendás színészre, rendezőre, színházigazgatóra és tanárra. Mi, a Vígszínház művészei és dolgozói kötelességünknek és igazi missziónak tekintjük, hogy méltóképp megünnepeljük a 20. századi magyar színházművészet egyik legfontosabb alakját, s a fiatalokkal is megismertessük azt a legendás embert, aki 1962-től volt a Vígszínház főrendezője, 1971-től haláláig pedig igazgatója, és klasszikussá vált színházi- és filmrendezések egész sora fűződik a nevéhez.

Három este három klasszikus Várkonyi-film a Ditrói Mór utcában: A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob és a Kárpáthy Zoltán – meghívott vendégekkel, hangulatos környezetben, este 22 órától!

A Vígben kollégái emlékeznek Várkonyi Zoltánra; dokumentum-színházi előadást, emlékkiállítást, és konferenciát tartunk a legendás művész munkásságáról – és még megannyi izgalmas, felejthetetlen program várja Önt, amelyek részletes programját itt olvashatja:

Várkonyi100
A Vígszínház és Színház- és Filmművészeti Egyetem programja
2012. május 11-13.

2012. május 11. péntek
18 óra. Megnyitó – Vígszínház, előcsarnok
A Várkonyi Napok és a Várkonyi100 kiállítás ünnepélyes megnyitója.
19 óra. Várkonyi100 - dokumentumszínház – Vígszínház, Házi Színpad
Dokumentumok Várkonyi Zoltán életéből Közreműködnek a Vígszínház művészei. Rendező: Eszenyi Enikő
22 óra. A kőszívű ember fiai - Várkonyi-mozi a Ditrói Mór utcában
A vetítés előtt beszélgetés a szereplőkkel. Meghívottak: Béres Ilona, Mécs Károly, Tordy Géza

2012. május 12. szombat
10 óra. Várkonyi-konferencia – SZFE, Várkonyi terem
19 óra. Díjátadó – Vígszínház
A lovakat lelövik, ugye? című előadás előtt a Várkonyi Zoltán-emlékdíj ünnepélyes átadása és a Várkonyi-pályázat eredményhirdetése.
22 óra. Egy magyar nábob - Várkonyi-mozi a Ditrói Mór utcában

2012. május 13. vasárnap
10 óra. Konferencia - SZFE, Várkonyi terem
20 óra. Vígszínház, nagyszínpad
Emlékező beszélgetés Várkonyiról kortársakkal, kollégákkal, tanítványokkal.
22 óra. Kárpáthy Zoltán - Várkonyi-mozi a Ditrói Mór utcában
A vetítés előtt beszélgetés a szereplőkkel. Meghívottak: Halász Judit, Kovács István, Venczel Vera, Bárdy György
 

 
 
 

A VÍG KOLOZSVÁROTT, KOLOZSVÁR A VÍGBEN

A Vígszínház immár hagyományosan jó kapcsolatot ápol a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal és vezetőjével, az európai hírű Tompa Gábor rendezővel. Ennek bizonyítékai a legújabb kölcsönös vendégjátékok is: Május 8-án és 9-én mi vendégszerepelünk Kolozsvárott a Punk Rockkal és A pestissel. Majd a hónap végén a kolozsvári kollégáink látogatnak hozzánk: május 28-án este 20 órától a Vígben Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok című művét játsszák nálunk Andrei Serban rendezésében, 29-én 19 órától a Pestiben Jarry Übü királyával szerepelnek Alain Timar rendezésében, végül 30-án 19 órától Visky András Alkoholisták című zenés performanszát láthatják nézőink Tompa Gábor rendezésében, ugyancsak a Pestiben. Mindenkit szeretettel várunk ezekre a nem mindennapi előadásokra!
 
 
 

VÍG – AZ EGYÉNISÉGEK SZÍNHÁZA!

Kedves barátom! Újra át akarja élni a Billy világa megrendítő történetét? Esetleg kíváncsi, hogy milyen varázsa van a színháznak és a szerelemnek Molnár legendás Játék a kastélyban című előadásában? Szeretne bepillantani egy nem mindennapi amerikai nagycsalád életébe az Augusztus Oklahomában című fekete komédiában? Vagy még nem látta a Punk rockot? Elkerülték a figyelmét új bemutatóink, A lovakat lelövik, ugye? és a Monokli? Látogasson el hozzánk május-júniusban! Mi itt leszünk, és ugyanazzal a szeretettel és lelkesedéssel várjuk Önt!

Szép tavaszt kívánok, és szeretettel üdvözlöm,