HÍRLEVÉL

2014. február 25.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Kedves Barátom!
 

Teljes gőzzel dolgozunk a három új bemutatónkon, melyek mind magyar szerzők művei lesznek. Hűségesek vagyunk tehát hagyományainkhoz, de mindig új utakat keresünk: ezért ebben a három most készülő előadásban is sok izgalmas gondolattal, szokatlan színházi megoldással találkozhat a néző.

 
 
 

A SZERENCSE ÉS A SZABADSÁG JÁTÉKA – LUMPÁCIUSZ VAGABUNDUSZ

A Lumpáciusz Vagabundusz szereplőire a darab szerint rámosolyog a szerencse, a próbák közben viszont azt érzem, hogy nem is a szereplők, az igazán szerencsések, hanem én, hiszen fantasztikus csapatom van: a főszereplők – Hevér Gábor, Lengyel Tamás és Stohl András – csodálatos színészek, akikkel öröm együtt dolgozni, és a többiek is mind nagyszerűek. Azért is izgalmas ez a munka, mert nagyon sok fiatal vesz részt a produkcióban: a jelmezeket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói tervezik, az artistaképző, a budapest színművészeti és a kaposvári egyetem diákjai is velünk dolgoznak. Március 22-én lesz a bemutatónk, de addig még nagyon sok feladat vár ránk.
 
 
 

A SZERELEM ÉS a PÉNZ KOMÉDIÁJA – VŐLEGÉNY

A Vőlegényben az 1910-es évek Budapestjének csodálatosan bohém világa elvenedik meg. Szép Ernő üres zsebű, de élénk fantáziájú hősei szüntelenül egy jobb élet után vágyakoznak, és a megváltást egy előnyös házasságban látják.
A magyar irodalom gyöngyszeme ez a költői nyelven megírt, szellemes mű, Szép Ernő talán legszebb és legmulatságosabb darabja, amely most Forgács Péter rendezésében lesz látható a Pesti Színházban, bemutató március 14-én. A főszereplő Bata Éva és Varju Kálmán egy interjúban mesélt a próbákról.
 
 
 

kaland és hősiesség - TOLDI 

A Pesti Színházban, április 4-én mutatjuk be Arany János Toldijának színpadi változatát a filmrendező, Paczolay Béla rendezésében. Csőre Gábor Toldija nem egy romantikus, idealizált hős lesz, hanem egy mai problémákkal és dilemmákkal birkózó fiatal. Az elismerésre és megbecsülésre vágyó fiú lebilincselő kalandjait az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolják. Gábor bámulatra méltó fegyelemmel és odaadással tanulta meg Arany János gyönyörű szövegét, de nem kell egyedül megküzdenie a hatalmas feladattal: az előadás másik főszereplője Csáki László, a nemzetközi hírű animációs rendező mozgó illusztrációja lesz. 

 
 
 

A VILÁGHÍRŰ EIFMAN BALETT A VÍGSZÍNHÁZBAN

Tavasszal igazi ritkasággal várjuk. Március 31-én és április 1-jén az orosz balett legjobbjai varázsolják el nézőinket lenyűgöző technikai tudásukkal és művészi előadásmódjukkal. Borisz Eifman koreográfiája két zseni, két különös művész, Auguste Rodin és Camille Claudel szenvedélyes szerelmének állít emléket. A kiváló szentpétervári társulat előadását két alkalommal láthatja a Vígszínházban.

 
 
 

SZENVEDÉLYES LATIN-AMERIKAI UTAZÁS

Hamisítatlan Buenos Aires-i hangulat kel életre a Vígszínházban április 2-án, amikor felcsendülnek Astor Piazzolla és Pablo Ziegler tangói az ünnepelt operaénekes, Erwin Schrott és a Rojotango Ensemble előadásában.

 
 
 

KEDVEZMÉNYES JEGYEK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

A Holokauszt Emlékév kapcsán Az álomkommandó című előadásunkra 50%-os kedvezménnyel kínálunk színházjegyet középiskolás csoportok számára. A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja. Az előadásról és a kedvezményről bővebb információt honlapunkon találnak.

 

 
 
 

JÁTÉKOS FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK DIÁKOKNAK MÁRCIUSBAN IS

Új előadással bővítjük decemberben sikerrel indult Vígdiák-programunkat, amelynek keretében előadásaink előtt beavató foglalkozásokat tartunk középiskolás csoportok számára. Februárban és márciusban már nemcsak a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Jóembert keresünk és a Punk Rock című előadásunkhoz, de A revizorhoz kapcsolódva is tartunk foglalkozásokat. Továbbra is várjuk tehát középiskolás csoportok jelentkezését. Pedagógiai foglalkozásainkról bővebben a honlapunkon olvashat.

 
 
 
A tavaszi bemutók után sokat fogunk utazni, megyünk Pozsonyba és Kolozsvárra, de sok érdekes vendégjáték lesz látható nálunk itt a Vígben is, érdemes tehát minket választani. Szeretettel várjuk előadásainkra!

 

 

Barátsággal: