HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 14. szám | 2011. április 24.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom,
 

Május 1-jén 115 éves a Vígszínház! Csodálatos érzés, hogy ez a színház ilyen sok évtizede Budapest és az ország kulturális életének fontos szereplője, izgalmas tájékozódási és találkozási pont a közönség számára. Az egyre kiszámíthatatlanabb, változó és felgyorsuló mindennapokban a Víg a jó értelemben vett állandóságot jelenti, nemcsak a társulatnak, hanem Önöknek, nézőinknek is. Hiszen mi azért léphetünk színpadra estéről estére, mert a közönség, korosztálytól függetlenül kíváncsi ránk, támogat és szeret minket. És ez így van 115 éve.
Osztozzanak velünk örömünkben, és jöjjenek el május 1-jén a Vígszínház elé, ahol a társulat tagjai dalokkal és versekkel szórakoztatják Önöket. Ezen a napon a régi előadásokban szereplő foteleket, kanapékat és székeket kitesszük a színház el, így mindenki kényelmesen, egy kis „utcai páholyból” nézheti, hallgathatja a színészek produkcióit.
Akik eljönnek a majálisra, elsőként értesülhetnek azokról a hírekről, melyekre már oly sokan kíváncsiak. Itt fogjuk meghirdetni ugyanis a 2011/2012-es évadunk programját és az új bemutatókat. Nézőink a helyszínen vásárolhatnak bérletet és jegyeket is. Ha az idő ilyen szép marad, akkor érdemes védekezni a délutáni napsütés ellen: viseljenek kalapot, annál is inkább, mert idén is díjazni fogjuk a legkülönlegesebb fejfedőket. A Vígmajális részletes programját a www.vigszinhaz.hu-n és a Facebookon olvashatják.
 

 
 
 

AJÁNDÉK

Születésnapunk alkalmából szeretnénk mi is megajándékozni nézőinket. Különleges kedvezményként most féláron nézhetik meg a Ványa bácsit, ha jegypénztárunkban  legalább három  jegyet vásárolnak az előadásra. Csehov szenvedélyes, megrendítő szépségű darabját Marton László rendezte, a főbb szerepekben Gálffi László, Hegedűs D. Géza, Hámori Gabriella és Bata Éva látható.

 
 
 
 

KÖLTÉSZET NAPJA

Köszönöm, hogy ennyien eljöttek április 10-én délelőtt a Vígszínházba, ahol versekkel ünnepeltük a Költészet Napját. Jó volt látni, hogy ennyi ember számára fontos a magyar vers, a magyar költészet. Kosztolányi szerint „A költészet a véletlen tündéri ajándéka”. Társulatunk tagjai az általuk választott verseken keresztül örökérvényű gondolatokkal és érzésekkel ajándékozták meg a közönséget.
 
 
 
 
 

VÍGSZÍNHÁZ KOLOZSVÁROTT

Április 13-án testvérszínházunkban, a Kolozsvári Állami Magyar Színházban vendégszerepelt a Víg társulata. Óriási sikert arattunk, mindkét előadásunkat, a Mikvét és A vörös oroszlánt is kitörő örömmel fogadta a kolozsvári közönség. A házigazda kollégák is nagy szeretettel vártak minket. Mindkét színház célja, hogy ezek a vendégjátékok évről-évre megvalósulhassanak.

 
 
 

PÁLYÁZATOK

Megvannak a Kamaszba-zárva pályázatunk nyertesei! Nem volt könnyű dolgunk, hiszen több mint 150 jelenet érkezett. Nagyon sok különleges, izgalmas írást olvashattunk, köszönjük minden pályázó munkáját! Hamarosan elárjuk a pályázat nyerteseinek nevét, kihirdetjük ki az a 15 fiatal, aki a legjobb jeleneteket írta.
 
A Te erkélyjeleneted című Rómeó és Júlia kisfilmes pályázatra is várjuk a jelentkezőket! Legyetek Rómeók vagy Júliák, vagy keressétek meg a legjobb Rómeót és Júliát. Varró Dani erkélyjelenet-fordítását megtaláljátok a Víg Facebook aloldalán. Menjetek ki a szabadba, keressetek szép erkélyeket és forgassatok!
 
 
 
 

Minden kedves nézőnknek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok a társulat és munkatársaim nevében! Pihenjenek, töltsenek sok időt szeretteikkel, és látogassanak el hozzánk az ünnepek alatt is!

Szeretettel: