HÍRLEVÉL

2013. november 26.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Drága Barátom!
 

Fontos kéréssel fordulok Önhöz. A Vígszínház költségvetésének nélkülözhetetlen részét teszi ki a cégektől kapott társasági adó támogatás. A gazdasági társaságoknak a színházak támogatása nem kerül pénzbe, hiszen az átutalt összeget levonhatják az államnak befizetendő társasági nyereség adójukból (TAO). Sőt a támogatás összegét költségeik között is elszámolhatják, emiatt kevesebb társasági adót kell fizetniük, így végsősoron megtakarításuk keletkezik. A Vígszínház tehát olyan gazdasági társaságok jelentkezését várja, amelyek készek fizetendő társasági adójuk terhére támogatást nyújtani a színház művészeti elképzeléseinek megvalósításához.
Kérem, ha Ön vagy ismerőse nyereséges vállalkozásnál dolgozik, gondoljon a Vígszínházra, és támogasson minket! Előre is köszönöm!

 
 
 

JUBILÁL A JÁTSZD ÚJRA, SAM!

Ismét jubileumi előadásra készülünk a Pesti Színházban november 29-én! A Játszd újra, Sam! című előadásunkat 30 éve, 1983 novemberében mutattuk be Kern András főszereplésével a Vígszínházban. Woody Allen bravúros vígjátéka Valló Péter rendezésében csaknem 400-szor játszottuk el. Nézze meg a jubileum alkalmából készített videót, és szeretettel várjuk december 14-én, szombaton az előadásra. Kern Andrásnak sűrű hete lesz, hiszen november 27-én, szerdán A kellékesben lesz látható, 28-án, csütörtökön pedig az Átutazókban lép színpadra. Örülünk, hogy András jól van, és a régi és új szereplőkkel együtt ünnepelhetjük a Játszd újra, Sam!-et.
 
 
 

VÍZKERESZT, VAGY AMIT AKARTOK – JÁTÉKOS FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK DIÁKOKNAK

Feladatunknak tekintjük, hogy nyitottá tegyük a fiatalokat a színház élményére, megszerettessük velük a színházbajárást, illetve segítséget adjunk nekik a színházi élmények befogadásához. Ezért decembertől előadásaink előtt beavató foglalkozásokat tartunk középiskolás csoportok számára. A programokon olyan helyzeteket szeretnénk teremteni, amelyek a fiatalok kreativitását és játékkedvét előcsalva, önálló gondolkodásra ösztönzi őket, és lehetőséget adnak a tananyaggal kapcsolatos összefüggések keresésére is. Januárban a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásunkhoz kapcsolódva tartunk felkészítő foglalkozásokat, melyekre várjuk a középiskolás csoportok jelentkezését. Pedagógia foglalkozásainkról bővebben a honlapunkon olvashat.
 
 
 

KALAND ÉS KIHÍVÁS - REVIZOR BODÓ VIKTORRAL

Bodó Viktor sokoldalú, izgalmas tehetség, akit nem csupán itthon, de külföldön is elismert művészként tartanak számon. Fiatal kora ellenére számos sikerprodukciót tudhat a háta mögött, amelyeket méltán díjaztak a legnagyobb színházi elismerésekkel. Nagyon örülünk, hogy most velünk dolgozik, itt a Vígszínházban. Igazi kaland és művészi kihívás a színészeknek ez a próbaidőszak, hiszen Viktor improvizációra épülő munkamódszere és egyedi rendezői stílusa izgalmas és nehéz feladatok elé állítja őket.

 
 
 

TÉLI UTAZÁS

Ezen a héten tartottuk a Téli utazás tervelfogadását. Ambrus Mária bemutatta legújabb díszletét, melyet Elfriede Jelinek darabjához készített. Már Önnek sem kell sokat várnia, hiszen a kis makettet hamarosan életnagyságban is láthatja a Házi Színpadon. Zsótér Sándor rendezését január 4-én mutatjuk be.

 
 
 

PRESZNYAKOV-TESTVÉREK A VÍGBEN

Nálam jártak a Presznyakov-testvérek, Oleg és Vlagyimir, akik a kortárs orosz színházi- és filmes világ meghatározó alakjai. Nemcsak drámaírók ők, hanem forgatókönyvírók, rendezők, színészek és producerek. Meséltem nekik a terveinkről, és megmutattam nekik a Vígszínházat. Remélem, hogy a jövőben a szerzőink között üdvözölhetjük őket is.

 
 
 
 

JUNIOR-PRIMA DÍJASAINK

Nagyon büszke vagyok a két fiatal Junior-Prima díjasunkra, Molnár Áronra és Réti Adriennre.

Nézze meg a róluk készült videóinkat!

 
 
 

OKLAHOMA ÚJRA

Jövő hétvégén újra látható lesz nagysikerű előadásunk, az Augusztus Oklahomában, melynek két főszereplője – Pap Vera és Börcsök Enikő – is díjat kaptak nagyszerű színészi alakításukért. Vallai Péter kollégánk sajnos már nincs köztünk, de szerepét – nagy örömünkre – Lukács Sándor játssza majd.

 
 
 

PUNK ROCK A PESTIBEN

A 2011-ben bemutatott Punk Rock olyan témát dolgoz fel, mellyel még nem foglalkoztak magyar színpadon: a dráma sok humorral, de döbbenetes erővel, őszinteséggel beszél a fiatalok konfliktusairól és problémáiról, és segít az iskolai erőszak okainak felkutatásában, megértéseben és feldolgozásában. A népszerű előadás december 8-én és 29-én újra látható lesz a Pestiben. A felújított előadásban Dr. Richard Harvey szerepét Kerekes József alakítja.

 
 
 
 

VÍGSZÍNHÁZ KARÁCSONYRA!

Közeledik a Karácsony! Ha ajándékon töri a fejét, gondoljon a Vígszínházra, és lepje meg szeretteit egy vígszínházi élménnyel! Ajándékozza meg barátait, családtagjait színházjeggyel, bérlettel, vagy Vígutalvánnyal, ami bármelyik előadásunkra beváltható.
December 15-én, advent harmadik vasárnapján, vagyis ezüstvasárnap délután négy és hat között várom Önt az Allee-ban. Ha ott szeretne jegyet, bérletet vagy Vígutalványt vásárolni, személyesen tőlem válthatja meg.

 
 
 

Szeretettel várom Önt a Vígben, a Pestiben és a Házi Színpadon az ünnepek előtt, alatt és után is. Mi mindig itt vagyunk!

 

Szeretettel: