HÍRLEVÉL

2015. május 13.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Kedves Barátom!
 

Az elkövetkező napokban sok minden áll előttünk: új bemutatóra készülünk, Szentpétervárra utazunk és két kiváló társulatot is vendégül látunk: a Kolozsvári Állami Magyar Színházat és a székesfehérvári Vörösmarty Színházat, akik három fantasztikus előadást játszanak nálunk.

 
 
 

AZ ÖREG HÖLGY LÁTOGATÁSA

Dürrenmatt remekművét Tompa Gábor rendezésében láthatják május 20-án szerdán. Az előadás egyik különlegessége, hogy a címszerepet az a Stief Magda játssza, aki miután az év színésznőjének választották Romániában, évtizedeken át külföldön, főként Németországban játszott. Stief Magda partnerei a kolozsvári színház nagyszerű színészei.
 
 
 

IVANOVÉK KARÁCSONYA

A szabadkai Urbán András rendezésében látható az orosz abszurd egyik megteremtőjének tartott Vvegyenszkij darabja. Szokatlan, formabontó előadást láthat, és nem mindennapi színházi élményben lesz része, ha eljön május 21-én a Pesti Színházba.
 
 
 

ŐFELSÉGE KOMÉDIÁSA

A székesfehérvári Vörösmarty Színház június 3-án az Őfelsége komédiása című Molière komédiával vendégeskedik a Vígben. Molière szerepét Gáspár Sándor, XIV. Lajost pedig Cserhalmi György alakítja. Madeleine Béjart szerepében Tóth Ildikó, Armande Béjart de Molière-ként pedig Földes Eszter lesz látható.

 
 
 

ÚJ BEMUTATÓINK MÉG TÖBBSZÖR AZ ÉVADBAN

Ha még nem látta, nézze meg idén az új bemutatóinkat. Köztük a Julius Caesart május 14-én, 16-án és és 19-én. Ez az előadás meghívást kapott a Brno-i nemzetközi színházi fesztiválra, ahogy nagy nemzetközi figyelem kíséri Bodó Viktor Koldusopera rendezését is, amelyet május és június folyamán több alkalommal is játszani fogunk.

 
 
 

Május 15-én új szereplőkkel és új alakításokkal kel életre a legendás Össztánc, ami a jövő évadtól bérletben is látható! Ha szeretne minket több darabban látni, most váltson bérletet a következő, jubileumi évadunkra, és jöjjön el hozzánk minél többször májusban is, mert sok izgalmas programmal várjuk.

Barátsággal: