HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 6. szám | 2012. december 20.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Drága Barátom!
 

Ha az ünnepi készülődés közepette vagy az ajándékok utáni hajszában szeretne kicsit kikapcsolódni, jöjjön el hozzánk, és ha még hiányos az ajándéklistája, gondoljon ránk és lepje meg szeretteit egy vígszínházi élménnyel. Ajándékozza meg barátait, családtagjait vígszínházi jeggyel, bérlettel, vagy Vígutalvánnyal, ami bármelyik előadásunkra beváltható. És ha még karácsony előtt vagy akár december 31-ig vásárol jegyet, MI IS MEGAJÁNDÉKOZZUK ÖNT EGY 400 Ft ÉRTÉKŰ UTALVÁNNYAL, melyet jövő év elején válthat be nálunk.

 
 
 

ÁTUTAZÓK - TÖRŐCSIK MARI A VÍGSZÍNHÁZBAN!

Új rendezésre készülök én is, és nagy örömömre Törőcsik Mari igent mondott a felkérésemre, és játszani fog Hanoch Levin gyönyörű, különleges humorú darabjában. Mari csodálatos színésznő, huszonöt évvel ezelőtt játszott utoljára nálunk. 1986-ban az Ördögök című előadásban vállalt szerepet, majd ’88-ban a Horvai István által rendezett pesti színházi Kozmában voltam a partnere. A tavalyi A lovakat lelövik, ugye? előadáshoz hasonlóan az Átutazók újra igazi társulati darab lesz. Az olvasópróba nagyon jó hangulatban telt, a kollégák is lelkesek voltak: nagyon örültek a darabnak és egymásnak. A parádés szereposztást itt olvashatják, és nézzék meg az olvasópróbáról készült videónkat is!
 
 
 

HETVENKEDŐ KATONA

Elkezdődtek A hetvenkedő katona próbái. A fergeteges római komédia Térey János és Karsai György friss fordításában újjászületett. Az előadást Szőcs Artur rendezi, aki a tavalyi évadban a Billy világát állította színpadra a Pesti Színházban. A Vígszínház fiatal tehetségei újra megmutathatják játékkedvüket, kreativitásukat. Imádják a darabot, nagyszerűen próbálnak és reméljük, hogy nem fognak csalódást okozni Önöknek se. Az olvasópróbáról készült videónkat itt láthatja.
 
 
 

TÖLTSE VELÜNK A SZILVESZTERT!

Egész karácsony alatt játszunk, várjuk szeretteivel, de ha magányos, nálunk mindig talál társakat! December 31-én köszöntsük együtt az új évet. A Vígszínházban A zöld kilencest, a Pestiben pedig a Sylviát játszuk. Én ilyenkor lencsét főzök a társulat számára: tavaly előtt tizenhét kiló lencsét főztem, és sikerült is felgyújtanom a konyhát emiatt... Az égés-mentes receptem titka, hogy nyers sárgarépát is reszelek a lencsébe, hogy még egészségesebb legyen. A lencse szerencsét hoz, amire most mindenkinek szüksége van, ahogy a színháznak is.

 
 
 

"A függöny lehull, és pokoli érzés,
Hogy nyitva marad százezernyi kérdés.
Szívből reméljük mindezek dacára,
Kellemes műsort nyújtottunk mi mára.
Ha nem tetszett, kár; sajnos nyílt titok:
Csőd vár, ha minket nem ajánlotok!
Félelemből történt pár kicsi botlás,
Van ilyen néha. De mi a megoldás?
Valódi választ pénzért sem találtunk.
Keressünk más hőst? Változzon világunk?
Legyen más isten? Vagy ne legyen senki?
Romokban vagyunk, tessék észrevenni!
Csak egy kiút van, hogyha kénytelen
Töprengtek újabb megfejtéseken:
Hogyan tegyünk a földön végre rendet,
Sok jó ember hogy nyerjen hepiendet?
Tisztelt néző, találj kulcsot nekem!
Mert kell jó végnek lenni, kell, legyen!"
    (Bertolt Brecht: Jóembert keresünk)

Szeretettel várom Önöket a Vígben, a Pestiben és a Házi Színpadon az ünnepek előtt, alatt és után is. Mi mindig itt vagyunk!

Áldott ünnepeket és boldog új évet kívánunk!