HÍRLEVÉL

2017. január 1.

     
 
 
 
 
Kedves Barátom!
 

Izgalmas évet tudhatunk magunk mögött, rengeteg élménnyel, csodás színházi estékkel a Vígben, a Pestiben, a Házin és az ország határain túl, a Föld túloldalán, még Kínában is. Bízom benne, hogy a 2017-es év olyan szerencsés lesz, mint amilyen szerencsés volt 121. évadunk első fele. Túl nyolc sikeres bemutatón még négy nagyszerű premier áll előttünk az évadban. Már próbájuk a Szentivánéji álmot és a Szentivánéji szexkomédiát. Tudja mitől félek a legjobban? Hogy a kedves nézők majd összekeverik a darabcímeket, és így a helyszíneket. Ezért ne haragudjon, ha többször emlékeztetem majd, hogy Kern András a Pestiben próbálja a Szexkomédiát, Stohl Buci és én is itt vagyunk a Vígben, a Szentivánéji álomban. Mint minden évben, a társulatot most is lencsével vártam a büfében, hogy mindannyiunknak szerencsés 2017-es éve legyen.
 

 
 
 

Újévi ajándék

Jöjjön már az újév első napjaiban a Vígbe, a Pestibe és a Házira is, három izgalmas előadásunkra most 30%-kal olcsóbban válthat jegyet.

Január 2-án a Bűn és bűnhődésre várjuk a Vígbe, Orosz Ákos és Stohl András főszereplésével nézheti meg Michal Docekal csodálatos látványvilágú rendezését.

Január 3-án szintén a Bűn és bűnhődésre, illetve A Pentheszileia Programra válthatja meg kedvezményes belépőjét. Kincses Réka családtörténetét harcos amazon természetű hölgynézőinknek, és azon férfi nézőinknek ajánlom, akik bepillantást szeretnének nyerni a női lélek legféltettebb titkaiba, vágyaiba.

Január 4-én a Pesti Színházban Kovács D. Dániel Don Juan című rendezését Hajduk Károly és Hegedűs D. Géza főszereplésével láthatják, mester és tanítványa egy színpadon, nem érdemes kihagyni az előadást.

 
 
 
 

Wunderlich Józsefé a Ruttkai Éva-emlékgyűrű

Minden évben december utolsó hetében adjuk át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt, a társulat titkos szavazással dönt arról, hogy ki kaphatja meg a díjat. Nagyon szoros volt a mezőny, a társulat nagyon értékelte Orosz Ákos Raszkolnyikovját, Hajduk Károly Don Juan megformálásáért kapott sok szavazatot. Végül Wunderlich Józsefre esett a választás, aki feledhetetlen Boka, és nagyszerű a Bűn és bűnhődés Razumihinjeként is. Nagyon jó érzés, hogy Józsi bár csak két éve tagja a Vígnek, a társulat tehetségét látva hamar befogadta és a közönségünk is a szívébe zárta őt. Nézze meg minél több előadásunkban, és vigye jóhírét!

 
 
 

Bartis Attila író Jáva szigetéről olvassa fel a Rendezést

Egy nagyon izgalmas olvasópróbával kezdjük a 2017-es évet január 3-án. Bartis Attila író jelenleg a 18 órányi repülőútra lévő Jáva szigetén tartózkodik, azonban a vígszínházi tradíció szerint a Rendezés című darabjának olvasópróbáján ő maga fogja felolvasni művét. Jáva szigetéről skypekapcsolat segítségével lesz majd jelen körünkben, így "találkozhat" Szikszai Rémussszal, az előadás rendezőjével és a főszereplőkkel, Hevér Gáborral, Herczeg Adriennel, Lengyel Tamással, Lukács Sándorral és Kopek Jankával. Bartis a nagysikerű Romlás után, a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt. A színház világában játszódó színdarab tele van súlyos titkokkal, fájdalmas, lappangó hazugságokkal, ahogy a szerepeket játszó színészek magánélete is. A darab ősbemutatóját február 26-án tartjuk a Házi Színpadon.

 
 
 

A világ, amiben élünk, finoman szólva nagyon zűrzavaros lett körülöttünk. Ennek ellenére kívánom mindannyiunknak, hogy ne veszítsük el a hitünket, a reményeinket és az életszeretetünket. A mi vígszínházi családunk mindenkit befogad, tárt karokkal várjuk Önöket 2017-ben! Mindannyiunknak egészséges, szeretettel teli boldog új évet kívánok!

Barátsággal,