HÍRLEVÉL

2016. április 23.

     
 
Kedves Barátom!
 

Már most jegyezze fel a naptárjába, május 1. nem egyszerű piros betűs ünnep, 120 éves lesz a Vígszínház! Hatalmas megtiszteltetés a számunkra, hogy rengeteg csodálatos színházi ember, színész, rendező, író, képzőművész elfogadta a meghívásunkat, hogy együtt ünnepelje velünk a születésnapunkat. Egész vasárnap várjuk Önt, családját és barátait a Vígbe és a Ditrói Mór utcába, a nap zárásaként pedig egy egyszeri és megismételhetetlen esten budapesti és vidéki színházak társulatai, külföldi és hazai művészek köszöntik majd a 120 éves és még mindig fiatal színházunkat! Legyen részese Ön is ennek a színháztörténeti pillanatnak!
 

 
 
 
 

Születésnapi programok

Már ebéd után várjuk a Vígszínházhoz, ahol 13 óra 30 perctől nagyszerű képzőművészek és víges kollégák festik körbe a színházat. Velünk lesz Bata Éva, Benedek Mari, ef Zámbó István, Horgas Péter, Kentaur, Mazzag István, Nemes Anna, Szilágyi Csenge, Szüts Miklós, Tahi Tóth László, Tóth József, Töttös Kata és Wahorn András is.

15 órától társulatunk művészei Presser-dalokkal készülnek, és egy önfeledt hangulatú koncertre várnak mindenkit a Ditrói Mór utcába. Felcsendülnek a jól ismert slágerek, lesz Kék asszony, Miénk itt a tér, Ugye mi jó barátok vagyunk, Neked írom a dalt, Nem adom fel, Rozsdás szög, valamint A padlás, a Túl a Maszat-hegyen és a Jó estét nyár, jó estét szerelem dalai.

A különleges programok a 19 órakor kezdődő esttel zárulnak. Igazán rendkívüli élményben lehet része, ha ellátogat hozzánk. A Vígszínház művészei mellett színpadra lép Almási Éva, Antal Csaba, Ascher Tamás, Bálint András, Bányai Mirjam Léna, Benedek Miklós, Bercsényi Péter, Bereményi Géza, Bíró Kriszta, Blazsovszky Ákos, Bodó Viktor, Bretz Gábor, Czár Gergely, Csizmadia Tamás, Csuja Imre, Debreczeny Csaba, Derzsi János, Dés László, Diana Morova, Dobri Dániel, Domán Dalma, Sztevanovity Dusán, Ellinger Edina, Epres Attila, Esterházy Fanni, Fehér Anna, Ficza István, Fila Balázs, Földesi Milán, Galambos Erzsi, Gálffi László, Hámori Gabriella, Hoffer Károly, Horváth Csaba, Hunyadkürti György, Jakus Szilvia, Jordán Tamás, Kákonyi Árpád, Katonka Zoltán, Kentaur, Kerekes Éva, Kéry Kitty, Kocsis Judit, Komlósi Ildikó, Kornis Mihály, Kováts Adél, Kricsár Kamill, Lábodi Ádám, Láng József, Lázár Egon, Létay Dóra, Lippai László, Mácsai Pál, Márkó Eszter, Marton László, Máthé Zsolt, Matkovics Norbert, Mazura János, Mészáros Márta, Mórocz Adrienn, Nádas Péter, Nagy Nikolett, Nagy Péter, Nemcsák Károly, Oberfrank Pál, Ömböli Pál, Pogány Judit, Réti Anikó, Reviczky Gábor, Rudolf Péter, Sándor Pál, Spiró György, Száz János, Szikora János, Szóka Roland, Szöllősi Krisztina, Tompa Gábor, Tordy Géza, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Ujréti László, Valló Péter, Wagner-Puskás Péter, Znamenák István, Zorán, Zöld Csaba, Zsadon Flóra, Zsótér Sándor, valamint a TÁP Színház művészei és a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói. 

 
 
 

A székesfehérvári Hamlet a Vígben

Április 25-én érkeznek hozzánk székesfehérvári barátaink. A Vörösmarty Színház Hamlet című előadása Szikora János rendezésében, László Zsolttal a címszerepben látható, a Vígben egyetlen alkalommal.

Ha Ön hűségkártyás nézőnk, a kuponfüzetben található vendégjátékokra vonatkozó 20%-os kedvezményt erre az előadásra is felhasználhatja. Ne feledje, hogy a kuponfüzet 500 ft-os Vígbónuszával kedvezményesen tekintheti meg egyéb előadásainkat is!

 
 
 

Újra Vígegyetem

A nagy sikerre való tekintettel április 29-én a Földrengés Londonban című előadásunk után újra Vígegyetemre várom az érdeklődőket. Nagyon fontosnak tartom, hogy művészi eszközeink segítségével hívjuk fel a figyelmet egy nagyon sürgető problémára, a globális felmelegedésre és a klímaváltozásra. Új bemutatónk azonban nem csak témájában számít kuriózumnak a hazai színházak kínálatában, Magyarországon egyedülálló látványvilággal várjuk a nézőket. Már Nádas Péter Találkozás című drámájának bemutatásánál egy új formanyelvvel kísérleteztünk a Pestiben, ezt az utat folytattuk nagyszerű kollégáimmal a Földrengés Londonban próbafolyamata alatt. Új konstellációba helyezzük a színpadi időt, játékot, valamint a mozgóképet, amellyel kitágítjuk a színpadi előadás határait. Erről az alkotói folyamatról is mesélek majd a jelenlévőknek, és együtt nézzük meg az előadás olyan helyszíneit, amelyek a színfalak mögött végig rejtve maradnak, és csak a technikai megoldásoknak köszönhetően válnak láthatóvá. A Földrengés Londonban előadásaira a Hűségkártya kuponfüzet 20% kedvezménye is felhasználható.
 
 
 

Közkívánatra!

Plusz előadásokkal gazdagodott júniusi programkínálatunk. A Vígben június 13-án A padlásra várjuk a legkisebbeket, június 15-én a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc vígjátékban egy színpadon láthatják a két örökifjú, idén Kossuth-díjjal kitüntetett nagyszerű színművészt, Lukács Sándort és Benedek Miklóst.
Nagy szomorúságomra hat év után, június 14-én búcsúzunk a Hegedűs a háztetőntől, amely 140 előadása alatt több mint százezer nézőt vonzott be a Vígszínházba.
A Pestiben június 6. és 7-én A dzsungel könyve tökéletes jutalma lehet a kicsik év végi sulis sikereinek, június 9. és 10-én A testőrt, június 11-én a Találkozást játsszuk, amely után közönségtalálkozót tartunk, június 12. délelőtt és délután pedig A dzsungel könyvével indulhat az iskolaszünet!

 
 
 

Anyák napi meglepetés!

Rajongva szeretem édesanyámat, így az Anyák napja számomra mindig nagyon fontos. Legyen még szebb az ünnep, ajándékozza meg vígszínházi élménnyel édesanyját! Ha április 25. és május 1. között vásárol neki színházjegyet az alábbi előadásokra, az Ön jegyét ajándékba adjuk.
Május 2. és 3. Földrengés Londonban, május 4. Koldusopera, május 5. Össztánc, május 10. Istenítélet. Az akció részleteiről a Vígszínház honlapján tájékozódhat.

 
 
 

Legyen Ön is a vendégünk, május 1-jén ünnepeljen velünk együtt, és legyen az elsők között, akik megismerhetik a Vígszínház jövő évi bemutatóit!
Szeretettel köszöntök minden édesanyát!

Barátsággal,