HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 9. szám | 2011. január 21.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátaim!


Épphogy csak elkezdődött az újév, máris az évad utolsó bemutatóira készülünk, sok munka áll még előttünk, minden színpadunk ’foglalt’. A Pesti Színházban a Monty Python világát idéző Tom Jones című előadás kerül majd színre Bezerédi Zoltán rendezésében. Kovács Márton, az előadás zeneszerzője most hangszereli a dalokat, melyekben például Fesztbaum Béla hol nagybőgőn, hol kongán, Szemenyei János zongorán, Láng Annamari klarinéton, Tasnádi Bence hegedűn és nagybőgőn, Csőre Gábor és Józan Laci trombitán játszik majd, de megszólaltatnak a művészek többek között lábosfedőket, köcsögöt, vekkert és kolompot is. Izgalommal várjuk a bemutatót!
 

 
 
 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Míg a Pestiben a zenei próbák zajlanak, addig a Vígben a Rómeó és Júlia rendelkezőpróbáinál tartunk. A jelmezeket és a különleges színpadtechnikai és vizuális megoldásokat alkalmazó díszletet Kentaur tervezi.

Szeretnénk, ha a Rómeó és Júliát minél több fiatal megismerné, ezért az erkély-jelenetet Varró Dániel új fordításában föltesszük honlapunkra. Ennek kapcsán kisfilmes pályázatot indítunk el. Olyan jó lenne minél több Rómeót és Júliát látni, ahogy szerelme után vágyakozik! Várjuk az 1 perces, akár kamerával, akár telefonnal forgatott kisfilmeket. A beküldött munkákat honlapunkon találhatják majd meg, és itt szavazhatnak majd arra a filmre, amit a legjobbnak, legötletesebbnek gondolnak. A pályázat kiírásáról a www.vigszinhaz.hu-n olvashatnak.

Kedves középiskolások! Ne feledjétek, hamarosan lezárjuk jelenetírói pályázatunkat is, de még mindig nem késő beküldeni az írásaitokat, hiszen a határidő január 31.

internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

A VÖRÖS OROSZLÁN

A Házi Színpad repertoárja is bővül. Venczel Vera egy nagyon szép és különleges előadásra készül. Szepes Mária A vörös oroszlán című misztikus regényének monodráma változatát Bodor Böbe rendezi, és március 18-án mutatjuk be. Az előadás fénytervezője Almási J. Csaba fotóművész, aki a Szepes Mária Alapítvány elnöke, a díszlettervező pedig Daróczi Sándor. 
 
 
 
 

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Január 22-én a Magyar Kultúra Napját színházunk két kortárs magyar darabbal ünnepli. A Pestiben a nagysikerű Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses darabot, a Víg hátsó színpadán pedig a fiatalok körében hamar kedveltté vált period... című kísérleti előadásunkat láthatják.

A Magyar Kultúra Napján arra emlékezünk, hogy 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. A Vígszínház minden nap tesz valamit a magyar kultúra ápolásáért, anyanyelvünk megőrzéséért. Ennek szellemében támogatjuk például a kortárs magyar drámaírást és az új drámafordításokat. Feladatunk, hogy ezeket az energiákat tápláljuk, hogy így teremtsünk új hagyományt. 

 
 
 
 

KÖSZÖNET

Végül szeretném mindenkinek megköszönni a sok születésnapi gratulációt és jókívánságot. A születésnapomon kollégáim, barátaim, családom az Egy csók és más semmi előadása után hatalmas meglepetéssel vártak. Mindenkitől kaptam egy-egy gombot, amit kollégáim segítségével a Ruttkai Éva, Bulla Elma, Békés Rita, Halász Judit valamit saját jelmezeimből készített párna szalagjára fűztem föl. Ez a több mint 300 gomb és a Önök üzenetei emlékeztetnek arra, hogy mennyien gondoltak rám ezen a napon. Nagyon köszönöm! 
 
 
 
 

ÜNNEPELTJEINK

Több kollégám is az elkövetkezendő napokban ünnepli születésnapját, hisz itt a Vígben egyértelműen a januári születésűek vannak túlerőben. Tiszta szívből gratulálok és jó egészséget kívánok Tahi Tóth Lászlónak, Méhes Lacinak, Pap Verának, Börcsök Enikőnek, Kern Andrisnak és Varju Kálmánnak, akik hamarosan eggyel több gyertyát fújhatnak el szülinapi tortájukon. 
 
 
 
Szeretettel üdvözlöm, találkozzunk mielőbb a Vígben!