HÍRLEVÉL

2014. január 16.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Kedves Barátom!
 

Remélem, jól teltek az ünnepek, és sikerült visszarázódnia a hétköznapokba. Mi továbbra se pihentünk, még csak január van, de már három bemutatót tartottunk, mindhármat nagy sikerrel.

 
 
 

Varázslatos utazás a házi színpadon

A Házi Színpadon január 4-én Zsótér Sándor rendezésében mutattuk be a Téli utazást Börcsök Enikő és Venczel Vera főszereplésével, és a különleges atmoszférájú előadás mindenkit elvarázsolt. Legközelebb január 21-én és 27-én játsszuk a Nobel-díjas Elfriede Jelinek darabját.
 
 
 

bravúros vígjátéK a Vígben 

Januári nagyszínpadi bemutatónkat, A revizort, a Szputnyik Hajózási Társasággal közösen hoztuk létre. Az előadást a közönség és a szakma is nagy lelkesedéssel fogadta. Bodó Viktor pergő ritmusú, sodró humorú, bravúros rendezését januárban 22-én, 27-én és 30-án láthatja.
 
 
 

Fiatalos Energia a pestiben

A Pesti Színházban a hétvégén mutattuk be a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásunkat, amelyben Marton László tanítványai, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatói közösen játszanak a Vígszínház színészeivel. Már a próbákon is látszott, hogy a fiatalok új energiával, friss lendülettel töltik meg a színpadot, és a jelenlétük nagyon inspiráló mindenki számára. Fesztbaum Béla Malvolioja, valamint Telekes Péter és Mészáros Máté összjátéka és a tűzrőlpattant Bata Éva kihagyhatatlan!

 
 
 

VŐLEGÉNY olvasópróba A PESTiben

A három bemutató után sem pihenünk, hiszen a Pesti Színházban újabb előadásra készülünk. A héten tartottuk Szép Ernő Vőlegényének olvasópróbáját. Az olvasópróba kiváló hangulatban telt. Ez a dráma nekem ez az egyik legkedvesebb darabom, riitka gyöngyszem, amelyet 1922-ben mutatott be a Vígszínház, olyan kitűnő színészekkel, mint Hegedűs Gyula, Varsányi Irén, Gombaszögi Ella és Csortos Gyula. Ezzel az új bemutatóval erősítjük azt a vígszínházi tradíciót, hogy újra és újra műsorra tűzzük a magyar drámairodalom klasszikus remekműveit. A főszerepet a Varsányi Irén-gyűrűvel díjazott Bata Éva játssza Varju Kálmánnal, Csuszik Zsiga szerepét pedig a Hegedűs Gyula-gyűrűvel díjazott Hegedűs D. Géza alakítja.

 
 
 

JANUÁRI MŰSORVÁLTOZÁS

Mészáros Máté halaszthatatlan szemműtéte miatt az alábbi változásokra kerül sor januárban:

25-én, szombaton A lovakat lelövik, ugye? című előadásunk helyett a Popfesztivál 40 lesz műsoron. Az előadás 19.30-kor kezdődik. A korábban megváltott jegyek érvényesek, vagy az előadás kezdetéig a jegypénztárban visszaválthatóak.
26-án, vasárnap a Pesti Színházban A hetvenkedő katona előadása elmarad. Ezek a jegyek a február 26-i előadásra érvényesek, vagy február 2-ig visszaválthatóak.

Mészáros Máté szerepét az Augusztus Oklahomában című előadásban Epres Attila, a Vízkereszt, vagy amit akartokban Borbiczki Ferenc, A padlásban Kálid Artúr, a Popfesztivál 40-ben Fesztbaum Béla, a Makrancos Katában pedig Orosz Ákos veszi át. Köszönjük az Önök megértését, és ezúton is köszönjük beugró kollégáinknak a segítséget, és sok sikert kívánunk nekik.

 
 
 

NEMZETKÖZI FESZTIVÁLON AZ ÁTUTAZÓK

Az Átutazók a Szlovák Nemzeti Színház meghívására 2014. június 17-én részt vesz a pozsonyi, nemzetközi Eurothalia.sk fesztiválon. A Szlovák Nemzeti Színház és a Vígszínház baráti kapcsolata több évtizedre nyúlik vissza, több előadásunkkal is vendégszerepeltünk már a teátrumban. A mostani meghívás rangját külön emeli, hogy az elmúlt években magyar színház nem lépett fel a pozsonyi nemzeti színpadán. Nagy öröm számunkra, hogy a pozsonyi közönség láthatja a Vígszínház színészeit. Az egész társulat nagyon várja az utazást.

 

 
 
 

MEGHOSSZABBÍTOTT AKCIÓ

Karácsony előtt hirdetett akcióink még most is tartanak. Ne felejtsék, hogy 17 repertoár előadásunkra 17%-al olcsóbban válthat jegyet. A Vígszínház és a Pesti Színház földszinti előcsarnokban kialakított jegyárusító pultnál előadás előtt, szünetben és az előadás után is vásárolhat jegyet. Január 31-ig egy színházjegy vásárlása esetén 1 db 400 Ft-os utalványt adunk ajándékba. A részletekről a honlapunkon tájékozódhat.

 
 
 
Kívánom, hogy 2014-ben legyen nagyon boldog, és teljesüljön minden álma! A mi álmunk, hogy 2014-ben is sok fontos, jó és sikeres előadást hozzunk létre, amit Önök szeretettel fogadnak.

 

 

Barátsággal: