HÍRLEVÉL

2016. június 21.

     
 
 
 
 
Kedves Barátom!
 

Nem tudok elég hálás lenni azért a nagy szeretetért és kitűntetett figyelemért, amelyet Önöktől kapott a Víg társulata a 120. évadban! Remélem, a 121., szerencsés számú évadunkban is sokszor ellátogat hozzánk a Vígszínházba.

 
 
 

AZ ISTENÍTÉLET A POSZTON

Elmondhatatlanul büszke vagyok az Istenítélet csapatára! Hatalmas sikerrel mutattuk be az előadást a POSZT-on, köszönjük a pécsi közönségnek, hogy nagy szeretettel fogadták a társulatot. A Pécsett töltött napunk videóját és fotóit itt megtekintheti.

 
 
 

BŰN ÉS BŰNHŐDÉS

A Vígben augusztus 22-én tartjuk a Bűn és bűnhődés olvasópróbáját. Dosztojevszkij izgalmas krimije, amely egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története, Michal Dočekal rendezésében látható. Nagyon boldog vagyok, hogy a nagyszerű cseh rendező, az UTE elnöke, a Vígszínház jóbarátja a Mikve, a Jóembert keresünk és A Mester és Margarita után újra nálunk rendez. Raszkolnyikov Orosz Ákos, Porfirij Stohl András lesz.

 
 
 

AUDIENCIA

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadása a Broadway és a West End színházai után ősszel a Pesti Színházba érkezik. Halász Judit, mint II. Erzsébet fogadja Audiencián minisztereit. John Majorként Fesztbaum Béla, Harold Wilsonként Hegedűs D. Géza, Winston Churchill-ként Lukács Sándor látható majd Valló Péter rendezésében. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és az országát szolgáló minisztereit. Az előadás olvasópróbáját augusztus 22-én tartjuk a Pesti Színházban.

 
 
 

A PENTHESZILEIA PROGRAM

Kincses Réka filmrendező, író A Pentheszileia Program című drámájába már első olvasásra beleszerettem. Generációkon átívelő családtörténet ez, nyers szexualitással és szókimondással. Pentheszileia, aki a görög drámahősnő nevét viseli ugyan, de egy mai, modern, csupa ideg fiatal teremtés, aki menekülne a sorsa elől, amit a múltjából olvas ki, és menekülne édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is. A címszereplő Szilágyi Csengének ez lesz az első bemutatója a Házi Színpadon, csodálatos tehetség, aki ismét egy különleges és nehéz szerepben bizonyíthat. A rendező maga a szerző, Kincses Réka, az olvasópróbát augusztus 29-én tartjuk.

 
 
 

SAVE THE DATE – SZEPTEMBER

Már most írja be naptárába a Víg szeptemberi programjait!
A Pozsonyi Pikniken szeptember 4-én részleteket adunk elő a 121. évad egyik legjobban várt bemutatójából, A Pál utcai fiúkból. Boka, Nemecsek és Áts Feri, azaz Wunderlcih József, Vecsei Miklós és Józan László a Pál utcaiakkal és vörösingesekkel közösen éneklik majd, hogy „a grund mi vagyunk”.

Szeptember 11-én az immár hagyománnyá vált Vígnapon csupa meglepetéssel, színházi kalanddal és titkokal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szeptember 17-én Színházak Éjszakája, természetesen, ahogy a kezdetek óta, idén is hajnalig nyitva tartunk majd.

A magyar dráma napját szeptember 25-én ünnepeljük a Pestiben, egy felolvasószínházi előadás keretében Esterházy Péter Mercedes Benzét láthatják Hegedűs D. Géza rendezésében.

 
 
 

ŐSZI ELŐADÁSAINK

A múlt évadban lemaradt az Össztáncról vagy a Földrengés Londonban című bemutatóról? Újra megnézné az Óz, a csodák csodáját vagy A dzsungel könyvét? Böngésszen a Víg weboldalán, augusztusi, szeptemberi és októberi előadásink már elérhetőek.
 
 
 

Nyári nyitvatartás

Nyáron a Vígszínház szervezése hétfőtől csütörtökig 14-től 18-ig óráig várja az érdeklődőket, péntekenként 14-től 17 óráig. Az Allee jegyértékesítő pultunk június 1-től, a Vígszínház és Pesti Színház pénztára június 16-tól zárva tart.

 
 
 
 

Legyen Ön is a részese a következő évadunknak, éljen a grund! Remélem, már augusztus végén találkozunk!

Kellemes nyári feltöltődést, csodálatos élményeket, szép nyárestéket kívánva, barátsággal,