HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 12. szám | 2011. március 22.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom,
 
A hétvégén feledhetetlen élményben volt részünk. Harmadik alkalommal adott színházunk otthont a Down-szindróma Világnapjának. Társulatunk és a műszaki személyzet lelkesen készült a programokra, aminek meg is lett az eredménye. Boldogsággal töltött el, ahogyan együtt játszottak, énekeltek, rajzoltak, táncoltak a sérült és ép gyerekek. Több mint 1000 látogatónk volt. Délután pedig a Ditrói Mór utcában egyperces öleléssel búcsúztunk el egymástól. Évről-évre elmondhatatlanul sokat jelent nekünk ez a pár óra, a sok készülődés mellett óriási öröm így együtt lenni, rengeteg energiát ad ez mindannyiunknak.
 
 
 
 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

A hétvége után hétfőn újult erővel folytattuk a Rómeó és Júlia próbáit. Mint már értesültek róla, a bemutatót Gyuriska János sérülése miatt el kellett halasztanunk. Ez érinti bérletes nézőink egy részét is, mert néhány előadásra csak májusban kerül sor. Megértésüket nagyon köszönöm, s remélem, az élmény majd kárpótolja önöket.

internetes jegyvásárlás
 
 
 

VENDÉGJÁTÉK

A Kolozsvári Állami Magyar Színház március 26-án és 27-én két előadással érkezik hozzánk. A Pesti Színházban 26-án 20.00 órakor egy Samuel Beckett szellemében készült kollektív táncszínházi előadást láthatnak, mely a San Diego-i Sushi Center for the Urban Arts és a Kolozsvári Színház koprodukciója. A Színházi Világnapon, március 27-én pedig Büchner szerelmi történetét, a Leonce és Lénát nézhetik meg az érdeklődők. Mindkét vendégelőadást kedves kollégám, Tompa Gábor rendezte.
 
internetes jegyvásárlás
 
 
 

VÍGSZÍNHÁZ KOLOZSVÁROTT

Újra lesznek vígszínházi előadások Kolozsvárott! Április 13-án a Mikve című előadással és a Szepes Mária regényéből készült csodálatos, misztikus monodrámával, A vörös oroszlánnal vendégszerepelünk.

 
 
 

NOVÁK FERENCET ÜNNEPELJÜK

Március 28-án kedves barátunkat, a Pesti Színház nagysikerű Kőműves Kelemen c. előadásának koreográfusát, a 80 éves Novák Ferenc Kossuth-díjas, Kiváló- és Érdemes Művészt ünnepeljük a Vígszínház nagyszínpadán.
 
 
 
 

UTOLSÓ KALOCSA

Ha még nem látták, vagy szeretnék újra megnézni Erdős Virág Kalocsa című darabját, akkor várjuk önöket március 30-án 19.30-kor a Házi Színpadon, mert ez lesz az utolsó előadás. A főbb szerepekben Láng Annamária, Epres Attila és Józan László lép színpadra.

 

 

 
 
 
 

KÖLTÉSZET NAPJA

A Költészet Napját mi április 10-én 11.00 órakor ünnepeljük! Örülnénk, ha velünk lennének ezen a délelőttön, amikor is a „szép szó” jegyében magyar költők csodálatos verseit hallgathatják meg társulatunk tagjainak és meghívott vendégeink előadásában. A jelképes belépőjegy ára mindössze 200 Ft.
 
 
 
 
 
 

POSZT

A Mikve ott lesz a XI. POSZT versenyprogramjában, ami nagyon nagy öröm számunkra. Június 9. és 18. között két alkalommal fogunk szerepelni Pécsett, az Országos Színházi Találkozón.

 
 
 
 

Kisütött a nap, jön a jóidő, végre itt a tavasz. Igaz, én ebből még alig érzek valamit, hiszen reggeltől estig próbálunk, de megéri, mert nagyon izgalmas lesz a Rómeó és Júlia. Úgyhogy minden kedves nézőnket arra buzdítom, hogy jöjjön el a Vígbe vagy a Pestibe, töltődjön fel nálunk.

Szeretettel üdvözlöm: