HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 2. szám | 2012. szeptember 14.

   színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom,

újra itt a VÍGNAP! Már nagyon várom, hogy találkozzunk, hiszen ez a nap nekünk, a társulat minden tagjának felejthetetlen élmény. Ilyenkor rengeteg pozitív energiát kapunk a nézőinktől, és egész évadra elraktározunk minden mosolyt, minden kedves szót!

Szeptember 16-án, vasárnap 12 órakor nyitjuk a színházat, ahol nyílt próbákkal, beszélgetésekkel, sok-sok meglepetéssel és sütivel várunk mindenkit, hogy együtt ünnepeljük az évadkezdést.

A nagyszínpadon 12.10-től és 13 órától új bemutatónkból, A zöld kilencesből láthatnak részleteket. 15.30-tól pedig Kern András Pesten születtem című koncert-estjéből csendül fel majd néhány dal.

A VÍGbeszélgetéseken készülő produkcióinkról mesélnek az alkotók. A Házi Színpadon délután 2 órától velünk lesz Spiró György, aki Marton Lászlóval, Radnóti Zsuzsával, Hegedűs D. Gézával, Börcsök Enikővel, Igó Évával, Csőre Gáborral, Járó Zsuzsával és Péter Katával a Pesti Színház ősbemutatójáról a Príma környékről mesél.

Az alagsori büfében délután 14.45-től a Jóembert keresünk izgalmas próbafolyamatáról fogunk beszélgetni. Ott lesz Michal Dočekal az előadás rendezője és a szereplők: Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Fesztbaum Béla, Telekes Péter, Molnár Áron, Gyuriska János, Kerekes József és jómagam.
 
Ezen a helyszínen még egy izgalmas beszélgetést hallhatnak, hiszen 14.15-től Majsai-Nyilas Tünde és Sopsits Árpád a Házi Színpad új bemutatójáról, Esterházy Péter Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című művéről fog mesélni.

Ismét lesz VÍGtour, ahol kollégáim személyes idegenvezetésével bárki bebarangolhatja az épületet pincétől a padlásig. A csoportok negyedóránként indulnak a Ditrói Mór utca felől, 12.15 és 3 óra között. Csatlakozhat akár Bata Éva, Börcsök Enikő, Halász Judit, Hegyi Barbara, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Kútvölgyi Erzsébet, Majsai-Nyilas Tünde, Pápai Erika, Réti Adrienn, Kern András, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Tahi-Tóth László, Telekes Péter csoportjához! Nekem is lesz egy-két csoportom, és ilyenkor mindig az én saját útvonalamon vezetem a nézőket.

Tavaly májusban nyitottuk meg a Várkonyi100 kiállítást, amit vasárnap az érdeklődők 13.15-től Venczel Vera és Várkonyi Éva vezetésével tekinthetnek meg. Vera és Éva személyes emlékein keresztül még többet megtudhatunk a Víg egykori legendás igazgatójáról, és sok szórakoztató anekdotát is hallhatunk.

Ismét lesz VÍGsüti, ahol kollégáim, barátaim saját készítésű édességeit kóstolhatják meg. Én is igyekszem sütni valamit, és persze anyukám is besegít. Délután 4-kor nyit a süteményvásár, melynek bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánljuk fel.

A fotósarokban bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a színészekkel. A gyerekeket pedig arcfestéssel és játszóházzal várjuk.

A VÍGnapra a belépő csak 300 Ft, de a bérletesek mindenképpen hozzák magukkal érvényes bérletüket, mert ők ingyenjegyet kapnak. És a helyszínen kedvezményesen válthatnak jegyet vagy bérletet a Víg előadásaira.

Mindenkit szeretettel várunk vasárnap! Jöjjenek, gyertek minél többen! Mi ott leszünk.

A Víg a színház.

Szeretettel:

                          Eszenyi Enikő