HÍRLEVÉL

2016. október 18.

     
 
  
 
Kedves Barátom!
 

Szeretettel várjuk október 23-án is a Vígszínházba és a Pesti Színházba, emlékezzünk együtt az ’56-os forradalom 60 éves évfordulóján! A Pestiben egy különleges estére készülünk, egykori mesterem, Kapás Dezső novelláiból rendeztem kisfilmeket, melyekben a 8 éves ifjabb Szerencsés István úttörő szemszögéből láthatjuk az ötvenes éveket. A kisfilmeket először a vasárnapi Papírkosár című előadásban vetítjük majd le, az este főszereplői Börcsök Enikő, Hegedűs D. Géza és Gálffi László lesznek. A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja. A  Vígben 16 órakor vetítjük Kézdi-Kovács Zsolt 2002-es dokumentumfilmjét, az Az a nap, a miénk  a forradalom első napjának személyes emlékeit dolgozta fel. A Házin 18 órakor A szökés látható a nagyszerű Orosz Ákos előadásában. Gérecz Attila költő saját szökését egy elbeszélő költeményben dokumentálta. Ez a szöveg alkotja az előadás gerincét. Töltse velünk a vasárnapot, mindössze 300 forintért vehet részt ünnepi programjainkon!
 

 
 
 

Össztánc

Október 22-én este újra az Össztáncot játsszuk a Vígben. Nagy szeretettel ajánlom ezt az előadást, hiszen ezzel a produkcióval költöztünk vissza 1994-ben a Nyugati pályaudvaron álló sátorból a Vígszínház felújított épületébe. Az Össztánc nem csak új műfajt teremtett Magyarországon, Marton László rendezése igazi társulat-összekovácsoló előadás lett. A felújítás különlegessége, hogy ezúttal is színpadra lépnek az egykori színészek közül néhányan, miközben sok új kolléga alakításával is gazdagodott ez a szívünknek oly kedves színházi este. Itt a tánc nyelvén mesélünk nézőinknek, így nyugodtan elhozhatja hozzánk külföldi barátait is. Látta már az Össztáncot? Nosztalgiázzon velünk újra szombat este!

 
 
 
 

Premierek hétvégéje

Izgalmasan telt a múlt hetünk, pénteken a Pestiben mutattuk be az Audienciát, szombaton a Víg nagyszínpadán a Bűn és bűnhődés premierét tartottuk, vasárnap pedig a Házi Színpadon debütált A Pentheszileia Program. Nagyon büszke vagyok a nagyszerű társulati munkára, szeretném megköszönni minden kollégámnak, aki közreműködött a bemutatók létrejöttében a lelkes helytállást, legyen az színművész, alkotó vagy éppen az alázatos technikai munkatársaink.

 
 
 

Persze eztán sem pihenünk, november 4-től a Don Juant nézheti meg a Pestiben Hajduk Károly és Hegedűs D. Géza főszereplésével, Kovács D. Dániel rendezésében, akit nemrég a színikritikusok a legígéretesebb pályakezdőnek választottak. A Vígben pedig egy új magyar zenés színházi előadás van születőben. A Pál utcai fiúk az ősz egyik legjobban várt színházi előadása ez egész országban, már most hatalmas az érdeklődés. A hétfő délelőtti próbán már felcsendültek Dés és Geszti fülbemászó dalai, azt hiszem, sokan, sokszor fogjuk majd dúdolni ezeket a dallamokat, nem csak a következő hetekben és hónapokban, de években is.
 
Találkozzunk októberben is!
Barátsággal!