HÍRLEVÉL

2016. december 14.

     
 
 
 
 
Kedves Barátom!
 

Ha nem vett még karácsonyi ajándékot, akkor ne gondolkozzon tovább, vásároljon vígszínházi bérletet, vagy jegyet. Ha pedig nem sikerült jegyet szereznie A Pál utcai fiúkra, Víg bérlettel biztosan megnézheti az előadást. Ajándékozzon minket karácsonyra!
 

 
 
 

Marton László főrendező Prima Primissima díjas

Az idei Prima Primissima Díjat a Vígszínház főrendezője, Marton László kapta a színház- és filmművészet kategóriában. Kútvölgyi Erzsébet Prima díjas lett. Nagyon boldog vagyok, hogy a társulat két ilyen nagyszerű művészét díjazták idén! Szívből gratulálok!

 
 
 
 

A Víg az Interferenciák Fesztiválon

Alig érkeztünk meg kínai vendégjátékunkról, a guangzhoui színházi fesztiváltól, a következő külföldi állomásunk Kolozsvár volt. Tomboló sikerrel játszottuk a Jóembert keresünket a rangos Interferenciák Fesztiválon, mi zártuk a tíznapos nemzetközi szemlét. Nagyon sokan eljöttek, a színházterem lépcsői is tele voltak az érdeklődőkkel, hatalmas szeretetet kaptunk a közönségtől. A meghívott előadások között szerepelt az Andrei Serban A szecsuáni jóember című előadása, illetve Lessing Bölcs Náthánja a Schauspiel Stuttgart előadásában, melynek rendezője Armin Petras. A világhírű német rendező a következő évadban a Víg társulatának művészeivel dolgozik majd.

 
 
 

Mert kell egy hely!

A padlás 900. előadását ünnepeltük december 5-én este. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese - félig musicaljét Marton László rendezésében a közel 29 év alatt több mint 900 000 néző látta. Szinte felfoghatatlan ez a szám. 29 évvel ezelőtt ott lehettem az előadás születésének fontos pillanatainál, már akkor éreztük, valami igazán különleges született meg színházunkban. Boldog vagyok, hogy az előadásban Igó Éva és Pápai Erika mellett, akik az 1988-as ősbemutatón is a Víg színpadán álltak ma a társulat tehetséges, fiatal művészei játszák a mára legendás szerepeket. Kaszás Attila felejthetetlen szerepében most Wunderlich József énekli szívszorítóan a Fényév távolság című dalt. A 900. előadásra a régi szereplők közül sokan ellátogattak, velünk ünnepelt egykori osztálytársam, Rudolf Péter is, aki a premieren Lámpás, a zsörtölődő törpe szerepét játszotta.

 
 
 

UTE közgyűlés Portóban

November 20-án tartották az UTE, azaz az Európai Színházi Unió éves közgyűlésén Portóban. Az eseményen Silvana Verdiani, az brüsszeli Európai Bizottság kulturális osztályának képviselője valamint 26 színház képviselője, köztük én is részt vettem.  A közgyűlés értékelte az elmúlt évet, elfogadtuk az éves költségvetést, és megvitattuk a 2018-2020-as évek nemzetközi színházi projektjeinek tervezetét, melyekben a Vígszínháznak is komoly szerepet szán az UTE. A fókusz Európa jövője, a politikai atmoszféra elmozdulása szélsőséges irányba, a digitális fejlődés, amely újraformálja kultúránkat és életünket, valamint a klímaváltozás. Felszólalásomban elmondtam, hogy a Vígszínház több területen is örömmel részt vesz ebben a programban, hiszen a klímaváltozás témájával már foglalkozunk repertoáron lévő előadásunkban. A jövőben pedig előkészítünk egy többnyelvű előadást,  amelyhez az UTE számos tagja készséggel csatlakozik.

 
 
 

Újra útra kel a Víg - Az élet, mint olyan Tel Avivban

December 1. és 22. között rendezik meg a Nemzetközi Hanoch Levin Fesztivált Tel Avivban. Társulatunk az Az élet mint olyan című előadással lép színpadra az izraeli közönség előtt december 16-án és 17-én este. Levin az izraeli drámairodalom és színház legnagyobb alakja rövid élete alatt roppant intenzíven alkotott: 57 évig élt, 56 színdarabot írt. Az élet mint olyan című tragikus komédiája 2006 decembere óta látható a Házi Színpadunkon, rendezője Ilan Eldad. Az előadás főszerepében Kútvölgyi Erzsébet és Kern András látható.

 
 
 

Karácsonyi bérletek

Keresse különleges karácsonyi bérleteinket és ajándékozzon vígszínházi élményt! Lepje meg szeretteit felejthetetlen pillanatokkal! Négyféle karácsonyi bérletünk közül választhat,  állítson össze egyedi bérletet új bemutatóinkból és repertoár előadásainkból akár 20% kedvezménnyel. Kollégáink mindenben állnak rendelkezésére ismert jegyárusító pontjainkon.

 
 
 

A Vígben meglátogatott minket a Mikulás is, most pedig már mindannyian együtt készülünk a karácsonyra. Mi az ünnepek alatt is várjuk a Vígben, a Pestiben és a Házi Színpadon is. Lepje meg vígszínházi élménnyel szeretteit!

Ha szeretné nálunk tölteni adventi estéit, hadd ajánljam figyelmébe különleges kedvezményünket! A december 14.,15. és 20-i Bűn és bűnhődés, a december 17. és 23-i Don Juan, a december 18-i A vágy villamosa, a december 18-i A revizor, a december 19-i Jó estét nyár, jó estét szerelem, a december 20-i A Pentheszileia Program és a Kvartett december 21-i előadására most 30% kedvezménnyel vásárolhat jegyeket.

Barátsággal,