HÍRLEVÉL

2013. október 31.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Kedves Barátom!
 

Holnap Halottak Napja, és ilyenkor azokra a szeretteinkre, kollegáinkra, barátainkra, mestereinkre, tanárainkra, az Égi Társulatra gondolunk, akik már nincsenek közöttünk. Mindannyian nagyon hiányoznak, de emlékük mindig velünk van, és ez erőt ad nekünk.

 
 
 

BÜCHNER ÉS SÜTŐ ANDRÁS

Túl vagyunk két sikeres bemutatón. A Danton halála és Az álomkommandó két különleges, elsöprő erejű mű és rendkívüli előadás. Nagy öröm számunkra, hogy a közönség mindkét előadást ilyen kitörő lelkesedéssel fogadta. Figyelmükbe ajánlom az előadásokról készült fotókat és videókat a honlapunkon.
 
 
 

Spiró és a pRÍMA KÖRNYÉK ÚJRA A PESTIBEN  

Vasárnap sem pihenünk, hiszen a Pestiben, a Házi Színpadon és a Vígben is dolgozunk. A Pestiben a Príma környéket próbáljuk délelőtt, és este az évadban először újra látható lesz Spiró György keserű komédiája, melyben metsző pontossággal és humorral jelenik meg egy vidéki otthon lakóinak és látogatóinak kisszerű élete. "Spirónak, aki mesélni született, boldogság, hogy játszhat. Amikor darabot ír, a szereplőit játszhatja el, és akkor a legboldogabb, amikor olyat gondol, amit a szereplő nélkül sose gondolt volna." - így ír a Príma környék szerzőjéről drámaíró tanítványa, Hamvai Kornél, A zöld kilences írója.

 
 
 

AZ ÉLET MINT OLYAN -  egy házasság Képei 

A Házi Színpadon Ilan Eldad rendezését, Az élet mint olyan című előadásunkat újítjuk fel, és Kern András, Kútvölgyi Erzsébet és Rajhona Ádám főszereplésével vasárnap este már Önök is láthatják. Hanoch Levin megrendítően szép komédiája az emberi párkapcsolatok olyan mély és igaz alaphelyzetéről beszél, amellyel legalább egyszer nagyon sok férfi és nő szembesült, szembesül, vagy szembesülni fog élete folyamán. A világhírű szerző darabja 2006 óta látható nálunk, idén a Prágai Nemzeti Színház is műsorra tűzi.

 
 
 

JÓEMBERT KERESÜNK - PÉCS UTÁN ÚJRA ITTHON!

Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója, vasárnap hajnalban érkezik hozzánk, és a délelőtti felújítóppróba után már utazik is vissza Prágába. A POSzT után vasárnap este újra a Vígben játsszuk a fődíjas Jóembert keresünket. Az előadás után beszélgetést tartunk az alkotókkal, melyre nagy szeretettel várunk mindenkit, azokat is, akik nem váltottak jegyet az esti előadásra.

 
 
 

MEPHISTO A VÍGBEN

Hétfőn elkezdődtek nálunk a Mephisto próbái. Nagyon büszke vagyok a társulatra, mert mindenki felkészülten, nagy odafigyeléssel próbál, és szeretettel fogadják az új színészeket, akik még soha nem játszottak a Vígszínház színpadán. Jó látni, hogy ilyen harmonikus alkotóközösség született egy pillanat alatt. Az előadást november 8-án játsszuk először a Vígszínházban.

 
 
 

FUT A SZÍNHÁZ DÍJÁTADÓ A VÍGBEN

November 13-án délután 3 órakor nálunk, a Vígszínházban lesz a Spar Budapest Maraton Fut a színház elnevezésű külön versenyének a díjátadója. A helyszín nem véletlen, hiszen a Víg csapata nyerte a maratoni váltót, ahol a színházi szakmát 22 csapat képviselte. A 4 fős váltó tagjai – Molnár Áron, Józan László, Géczi Zoltán és Hamp Gábor – közösen teljesítették a maratoni távot. A fiúk 3:09:11-es időeredménye a színházak között messze a legjobb volt, hiszen a következő színházi csapat 18 perccel később ért csak célba. De a Vígszínház csapata az egész mezőnyt tekintve is kimagaslóan erős volt: 1027 induló férfi csapat közül az előkelő 31. helyre futottak be. Csőre Gábor pedig egyéniben teljesítette a maratoni távot. Gratulálunk mindenkinek a nagyszerű eredményhez, és büszke vagyok arra, hogy ilyen állóképességű művészeink és munkatársaink vannak, akik nemcsak a színpadon és a munkájukban nyújtanak kimagasló teljesítményt, de a sportban is, és az egészséges életmód népszerűsítésében is élen járnak.

 
 
 

Szlovák vendégeink

Nagy örömömre színházunkba látogat Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház igazgatója és munkatársai, akik megnézik az Átutazók és a Jóembert keresünk című előadásunkat. A Szlovák Nemzetivel több együttműködést is tervezünk, és szívből remélem, hogy a barátságnak köszönhetően sok vendégjáték és közös produkció fog megvalósulni a jövőben, és a szlovák és a határon túli magyar közönség több és több magyar drámát, magyar alkotót ismerhet meg.

 
 
 

FACEBOOK, VÍGUTALVÁNY

Ha kíváncsiak mindennapjainkra vagy még több eseményünkre, akkor látogassanak el a Vígszínház facebook oldalára. Lájkoljanak minket, hiszen ott mindig friss információkat, érdekességeket találhatnak. Ne feledjék, 4-én, hétfőtől már válthatnak jegyet a decemberi előadásainkra, és ha már a karácsonyi ajándékon törik a fejüket, vásároljanak Vígutalványt szeretteiknek.

 
 
 


Tisztelt Közönség, kedves Barátaim!

Köszönjük azt a sok szeretet és ragaszkodást, amivel nap mint nap megajándékoznak minket. Szeretnénk mi is ugyanígy megajándékozni Önöket: jöjjenek el hozzánk, töltsék velünk a hűvös őszi estéket. Szeretettel várjuk Önöket mindig a Vígben!

Vigyázzanak magukra és egymásra!