HÍRLEVÉL

2015. január 8.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 

Kedves Barátom!
 

Nagyon Boldog Újévet kívánok Önnek és szeretteinek! Remélem, kellemesen telt ez a néhány napos szünet, kipihente magát, és szilveszterkor a szeretteivel, a barátaival ünnepelt. Mi a színházban ünnepltünk, és a Vígben illetve a Pestiben fergeteges hangulatban búcsúzztattuk a 2014-es évet a közönséggel, újév alkalmából pedig megfogadtuk: 2015-ben még nagyobb lelkesedéssel, szeretettel és kitartással dolgozunk azért, hogy maradandó színházi élménnyel ajándékozzuk meg nézőinket. 

 

 

 
 
 

ROBERT WILSON ELŐSZÖR TART ELŐADÁST MAGYARORSZÁGON A VÍGBEN!

Az 1914 című előadás három színház korszakos jelentőségű koprodukciójában született meg tavaly tavasszal. Októberben már sokan láthatták az előadást a Vígben, s a produkció azóta is sikerrel szerepel Európa színpadain. Hamarosan Reimsben játsszuk cseh és szlovák kollégáimmal, ahol a Francia Televízió is rögzíteni fogja az előadást. A Robert Wilson rendezővel való közös munka közelebb hozott minket egymáshoz, és egymás színházi filozófiájára, kultúrájára is nyitottabbak lettünk. Ennek a kapcsolatnak a legszebb bizonyítéka, hogy Robert Wilson Balog Zoltán miniszter úr és jómagam meghívására 2015. április 25-én ellátogat a Vígbe, és délután előadást tart rendezői világáról, művészi pályájáról. Robert Wilson korunk egyik legfontosabb színházi rendezője és gondolkodója, aki kiváló művészekkel dolgozik együtt, így nemrég például Willem Dafoe-val, Mikhail Baryshnikovval és Lady Gagával hozott létre közös produkciókat. Az áprilisi előadás felejthetetlen élménynek ígérkezik. Semmiképpen se hagyja ki!
 
 
 

ESZENYI, KERN, STOHL – MÁR PRÓBÁL A TESTŐR A PESTIBEN!

Remek hangulatban tartottuk Molnár Ferenc A testőr című komédiájának olvasópróbáját a Pesti Színházban! A bravúros vígjáték ősbemutatója 1910-ben volt a Vígszínházban, olyan zseniális színészekkel, mint Csortos Gyula, Szerémy Zoltán és Varsányi Irén. Most Stohl András, Kern András és jómagam szereplésével láthatják ezt az ízig-vérig színházi darabot, ami a remek helyzetek és pompás dialógusok mellett a ma is friss, jellegzetesen „molnári” humort sem nélkülözi. Kedves vendéget is köszönthetünk az előadásban, hiszen velünk lesz a csodálatos Vári Éva is, aki a Mama szerepét játssza. A díszletet és a jelmezt fiatal tehetségek tervezik: Cseh Renátó és Pusztai Judit. A testőr premierje Valló Péter rendezésében március 7-én lesz a Pestiben!
 
 
 

100-szor A VÖRÖS OROSZLÁN - SZEPES MÁRIA-DÍJÁTADÓ A HÁZI SZÍNPADON!

A Szepes Mária Alapítvány először ítélte oda a Szepes Mária-díjat olyan személyiségeknek, „akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Földbolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált”. A díjat A vörös oroszlán alkotói, Venczel Vera, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író-dramaturg nyerték el, amihez ezúton is szeretettel gratulálok! Az ünnepélyes díjátadóra január 8-án kerül sor a Házi Színpadon, a 100. A vörös oroszlán előadás alkalmából.
 
 
 

CSŐRE GÁBORÉ A RUTTKAI ÉVA-EMLÉKGYŰRŰ!

A Vígszínházban nagy szeretettel emlékezünk legendás művésznőnkre, Ruttkai Évára. Az emlékezés egyik szép gesztusa a Gábor Júlia által alapított Ruttkai Éva-emlékgyűrű is, amit minden évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtó kollégánk nyerhet el a társulat titkos szavazása alapján. December 30-án, a Lumpáciusz Vagabundusz előadás után, a közönség előtt nyitottuk ki a szavazatokat tartalmazó ládát, és összesszámoltuk a voksokat. Idén a társulat döntése alapján Csőre Gábornak nyújthattunk át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt, amihez szeretettel gratulálunk! Gábort a Toldiban legközelebb január 8-án láthatja a Pestiben!

 
 
 

A PADLÁS 850-SZER, JÁTSZD ÚJRA, SAM! 450-SZER, POPFESZTIVÁL40 50-SZER!

Ebben a hónapban több előadásunk is szép jubileumhoz érkezik! Január 13-án 450-edszer tapsolhatnak Kern Andráséknak Woody Allen megunhatatlan klasszikusában, a Játszd újra, Sam!-ben.
Bár nem régi bemutató, de január 16-án immár 50. alkalommal csendülnek fel a Popfesztivál 40 legendás slágerei, Presser Gábor és Adamis Anna szerzeményei – többek között Telekes Péter, Balázsovits Edit, Almási Éva és Tahi Tóth László előadásában.
Január 17-én pedig – kimondani is elképesztő! – 850-edszer tapsolhatnak Süninek, Rádinak és a többieknek A padlásban! Ünnepeljük együtt a Víg és a Pesti rekordokat döntő előadásait!

 
 
 

Kedves barátom, köszönjük, hogy 2014-ben velünk volt, figyelt ránk, nézett minket. Tartson velünk idén is, 2015-ben is számítunk Önre, és nagy szeretettel várjuk előadásainkra. 

 

Barátsággal: