HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 5. szám | 2012. november 22.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
      
Drága Barátom!
 

Izgalmas hetek állnak mögöttünk: a Vígben és a Pestiben is próbáltunk, és már a következő produkciók előkészítésén is dolgozunk. Az elkövetkező napokban két bemutatót is tartunk: két magyarországi ősbemutót. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindkét darabot nálunk láthatja majd először a közönség.

 
 
 

VÉNUSZ NERCBEN – BEMUTATÓ: 2012. NOVEMBER 23.

A kortárs amerikai drámát elsöprő sikerrel mutatták be tavaly New Yorkban, és a kritikusok két Tony-díjra is jelölték. A Vénusz nercben szenvedélyes történet szerelemről, túlfűtött vágyakról és erotikus álmokról. Marton László rendezésében két egykori növendéke, a Vígszínház Junior Prima Díjas tehetségei Bata Éva és Telekes Péter lép színpadra. Bár ők ketten nem láthatóak nap mint nap a tévében, és talán nem annyira ismertek a nagyközönség előtt, nagyszerű színészek. Kérem nézzék meg őket, nem fognak csalódni, és ajánlják ismerőseiknek, barátaiknak az előadást. Szükségünk van az Önök ajánlására, mert jelenleg sem a nyomtatott, sem az elektronikus sajtóban nincs felület, ahol róluk beszélhetnénk. Ezért kérjük az Önök segítségét. Ajánló videónkat itt nézheti meg.
 
 
 

A ZÖLD KILENCES – BEMUTATÓ: 2012. DECEMBER 1.

Új magyar dráma ősbemutatójára készülünk a nagyszínpadon! Régóta tervezzük, hogy kortárs magyar darabot mutassunk be a Vígben, ezért is nagy öröm, hogy Hamvai Kornél a Vígszínház számára írt zenés vígjátékot. A zöld kilences dalszövegeit Varró Dani írta, zenéjét pedig Darvas Benedek szerezte. Az előadás igazi “pesti cécó”, valós eseményekből és városi legendákból szőtt kalandos történet az 1900-as évek elejéről: Hamrák János szélhámos furcsa esete Szendrői Marianne grófnővel és Kiss Béla sorozatgyilkossal. Külön büszkeséggel tölt el engem és a társulatot is, hogy az előadást a világhírű rendező, Ascher Tamás állítja színpadra. Az ő jelenléte fontos esemény a Vígszínház történetében, személyisége, színházi gondolkodása nagyon inspiráló számunkra.
 
 
 

TELEKES PÉTER JUNIOR PRIMA DÍJAS!

November 19-én az Uránia Filmszínházban az FHB Bank jóvoltából tíz fiatal művésznek adtak át Junior Prima Díjat a magyar színház- és filmművészet kategóriában. Telekes Péter korosztálya egyik kiemelkedő fiatal színésze. Az elmúlt évadban kitűnő alakítást nyújtott a Punk Rockban, és a társulat Hegedűs Gyula-díjjal jutalmazta a Billy világában a címpszereplő Billy brilliáns megformálásáért. Úgy gondolom, Péter pályájának egyik meghatározó állomása lesz a Vénusz nercben. Büszke vagyok rá, és remélem, azok akik még nem látták színpadon, most majd megismerik és megszeretik őt. November 19-én az Uránia Filmszínházban az FHB Bank jóvoltából tíz fiatal művésznek adtak át Junior Prima Díjat a magyar színház- és filmművészet kategóriában. Telekes Péter korosztálya egyik kiemelkedő fiatal színésze. Az elmúlt évadban kitűnő alakítást nyújtott a Punk Rockban, és a társulat Hegedűs Gyula-díjjal jutalmazta a Billy világában a címpszereplő Billy brilliáns megformálásáért. Úgy gondolom, Péter pályájának egyik meghatározó állomása lesz a Vénusz nercben. Büszke vagyok rá, és remélem, azok akik még nem látták színpadon, most majd megismerik és megszeretik őt.

 
 


Decemberben is sok nagyszerű előadással várjuk: aki még nem látta nézze meg Venczel Verát, mert decemberben már az 50. előadás lesz A vörös oroszlánból, ne szalassza el Börcsök Enikőt és Nagy Ervint megnézni a Makrancos Katában, a gyereknek pedig lesz A padlás, a Maszat-hegy és A dzsungel könyve.

Köszönjük, hogy estéről-estére megajándékoznak minket szeretetükkel és hűségükkel. Az ünnepek alatt mi végig itt leszünk a Vígben és a Pestiben, és szilveszterkor is játszunk! Ha ki szeretnének kapcsolódni, kérem, jöjjenek el hozzánk! Ha pedig ajándékon törik a fejüket, gondoljanak ránk és lepjék meg szeretteiket egy vígszínházi élménnyel. Ajándékozzák meg barátaikat, családtagjaikat vígszínházi jeggyel, bérlettel, vagy Vígutalvánnyal, ami bármelyik előadásunkra beváltható. Szeretettel várjuk a Vígben és a Pestiben!