HÍRLEVÉL

V. évfolyam 9. szám | 2012. január 26.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom,
 

MŰSORVÁLTOZÁS

Sajnos, Kern András betegsége miatt változik a Vígszínház műsora.

Január 27-én, pénteken elmarad az Egy csók és más semmi című előadás. A jegyek március 17-re, szombatra érvényesek vagy egy héten belül a jegypénztárban visszaválthatók.

Január 28-án, szombaton Az öldöklés  istene című előadás helyett a Lenni vagy nem lenni kerül színre. A jegyek érvényesek vagy az előadás kezdetéig visszaválthatók, illetve a február 23-i, csütörtöki Az öldöklés istene előadásra becserélhetők.

Január 28-án a Házi Színpadon elmarad A léggömb elrepül című előadás, Fesztbaum Béla nagyszínpadi elfoglaltsága miatt. Ennek jegyei február 23-ra, csütörtökre érvényesek vagy egy héten belül a jegypénztárban visszaválthatók.

Kérem megértésüket. Ha bármelyik előadásra ismerősük jönne, kérem értesítsék a változásokról! Köszönöm!

Reményeink szerint András állapota javul és január 29-én ünnepelhetünk, hiszen elérkezünk A kellékes 100. előadásához. Különleges ez az esemény egy előadás életében, főleg akkor, ha egy monodrámáról van szó. Andrásnak innen is sok erőt és jobbulást kívánok a társulat és a magam nevében is! Remélem, vasárnap találkozunk, de kérem, figyeljék honlapunkat.

 
 
 

A LOVAKAT LELÖVIK, UGYE? – TÁNCMARATON

Csak néhány hete vagyunk túl három sikeres bemutatón, és már el is kezdtük az évad utolsó előadásainak próbáit. A kollégák nem pihentek, rengeteget játszanak, de örömmel teszik.
A Vígszínház nagyszínpadán A lovakat lelövik, ugye? című darabot próbáljuk, amit én rendezek. Kemény, erőt próbáló hetek következnek. Nagyon jó a csapat, mindenki telis tele van energiával. Tudjuk, nagyon fontos előadásra készülünk. A Vígszínház új változata a mába helyezi a történetet, hiszen a mai gazdasági helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével: Horace McCoy regénye ugyanis az első nagy gazdasági válság idején játszódik. A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, a kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villanak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki.
A színészek és a műszaki kollégák vállalták, hogy részt vesznek egy este 7-től hajnali 3-ig tartó nyilvános táncpróbán, azért, hogy megtapasztalják a fizikai fáradtság különböző szintjeit, s hogy átéljék, milyen érzés rövid szünetekkel, több órán át megállás nélkül táncolni. Az itt szerzett tapasztalatok és élmények majd beépülnek az előadásba, és gazdagítják a színészek játékát. A szünetekben - ahogy az eredeti versenyen is - a közönségnek lehetősége lesz arra, hogy a színészekkel beszélgessen.
A nyilvános maratoni táncpróba február 13-án, hétfőn 7 órakor kezdődik - a nézők pedig estétől-hajnali háromig bármikor, bármilyen hosszú ideig nézhetik a próbát.
 
 
 
 

MONOKLI

A Pestiben pedig tavasszal egy vadonatúj Molnár-bemutatót tartunk majd, Monokli címmel, melynek hétfőn volt az olvasópróbája. Fesztbaum Béla kollégám első rendezésére készül. A Molnár Ferenc írásaiból szerkesztett előadásban olyan kiváló színészek játszanak, akiket ritkán látni így együtt a színpadon: Kern András, Halász Judit, Venczel Vera, Szegedi Erika, Harkányi Endre, Lukács Sándor és Tahi Tóth László. Ez a csapat biztos garanciát jelent az önfeledt nevetésre és a megható könnyekre is.

 
 
 

MÉSZÁROS MÁTÉ BEUGRÁSA

Januárban hatalmas sikerrel tért vissza az Augusztus Oklahomában című előadásunk. Láng Annamária kolléganőmnek megszületett a kislánya, és januártól újra játszik. Deon Gilbeau sheriff szerepében pedig Mészáros Máté debütált.
 
 
 

ÚJ ELŐADÁSOK

Új bemutatóinkat nagy sikerrel játszunk. A Billy világát és A színházcsinálót a Pesti Színházban, a Makrancos Katát pedig a Vígben nézhetik meg. Három különleges színdarab, három izgalmas előadás. Ha még nem látták, okvetlenül nézzék meg.
 
 
 

GYEREKEKNEK MASZATHEGYET

A téli hónapok szombat délelőttjein és délutánjain rendhagyó módon olyan produkciókat tűzünk műsorra, melyekre az egész család ellátogathat. Presser Gábor és Varró Dániel nagysikerű művét, a Túl a Maszat-hegyent február 18-án 11.00 és 14.30-kor is láthatják az érdeklődők, A dzsungel könyvét pedig többek között január 29-én és február 19-én délelőtt és délután is megnézhetik a gyerekek.

 
 
 

VÍGEGYETEM

Folytatódik Vígegyetem sorozatunk is. Január 28-án este a Punk Rock után várjuk nézőinket. A Simon Stephens darabja kapcsán felmerült pszichológiai, generációs kérdések megvitatásában segítségünkre lesznek dr. Tóth Mónika és dr. Cserháti Zoltán, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem pszichológusai, a tinédzserkori beilleszkedési, kapcsolatteremtési problémák kutatói. Február 11-én pedig a Makrancos Kata után az alagsori büfében beszélgethet közönségünk a művészekkel és az alkotókkal, valamint vendégünk lesz a kiváló Shakespeare-kutató is, Dr. Kállay Géza egyetemi tanár. Várunk mindenkit szeretettel!

 
 
 

MAGDALÉNA RÚZSA KONCERT

Rúzsa Magdi 2012-ben is fellép a Pesti Színházban. Havonta több alkalommal is elvarázsolja csodálatos hangjával közönségét. Január 25-én, február 14-én, 20-án és 27-én, valamint március 5-én és 7-én lép legközelebb színpadra.

 
 
 

1%

Kedves Barátom, kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1 százalékával támogassa a Vígszínházat, társulatunkat és művészi céljainkat. Új adószámunk: 23395819-2-41. Nagyon köszönjük!

 
 
 
 

Szeretném megköszönni Önöknek és kollegáimnak azt a sok jókívánságot, amit a születésnapomra kaptam. Ha csak a fele teljesül, nagyon boldog és szerencsés leszek a jövőben. Én hiszek abban a sok jóban, amit kaptam és a pozitív gondolkodásban. Erre mindannyiunknak szüksége van.
Egyébként rekordot döntünk itt a Vígben a januári szülinaposokkal. Tizenegyen születtünk az év első hónapjában, időrendben: Majsai Nyilas Tünde, Marton László, Fesztbaum Béla, Péter Kata, Hegyi Barbara, Tahi Tóth László, Pap Vera, Börcsök Enikő, Kern András és Varju Kálmán. Kollégáimnak minden jót kívánok!

Ha kicsit is elkedvetlenednek vagy kikapcsolódásra vágynak, jöjjenek el hozzánk a Vígbe, a Pestibe vagy a Házi Színpadra, de mindenképpen kövessenek figyelemmel minket honlapunkon (www.vigszinhaz.hu) és a Facebookon is.

Szeretettel várom előadásainkra: