HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 7. szám | 2013. január 8.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 

Drága Barátom!
 

Elkezdődött az új év. Izgalmas és zsúfolt volt az év vége. Decemberben 31 nap alatt 82 előadást játszottunk, melyekre összesen 50.000 váltottak jegyet. Nagyon jólesik ez a ragaszkodás, és hálásak vagyunk, hogy ennyien szeretnek minket. Köszönjük!

 
 
 

A VÁGY VILLAMOSA

Nyár elején bezárták a Budapesti Kamaraszínházat, ahol A vágy villamosa című előadást játszottam 13 éven át, összesen 283-szor, óriási sikerrel. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült “megmentenünk” ezt a produkciót, és a Pesti Színházban tovább játszhatjuk, mert néhány kollégám számára ez maradt az egyetlen játéklehetőség, hiszen megszűnt a színházuk. Tordy Géza nagyszerű rendezése új formában lesz látható, mivel a Pesti Színházban más lesz a játéktér. Számomra nagy öröm, hogy a Pesti Színház közönsége láthatja kiváló kollégáimat: László Zsoltot, Nagy Enikőt és Pindroch Csabát.
 
 
 

ÁTUTAZÓK

Múlt héten elemző próbákkal folytattuk az Átutazók próbaidőszakát. Angster Mária pszichológus bevonásával elemeztük a szereplők viszonyrendszerét és a darab mélyebb összefüggéseit. Mivel az előadásban kiemelt szerepet kap a mozgás és a testbeszéd, múlt héten egy tréningen is részt vettünk, amit Andrew Hefler és Elek Ányos tartottak. Azóta pedig elkezdtük a rendelkező próbákat, és bár március még messze van, de már lehet venni jegyeket az előadásra, ahogy másik márciusi bemutatónkra A hetvenkedő katonára is.
 
 
 

100. HEGEDŰS A HÁZTETŐN

A Hegedűs a háztetőn című darabunkat 2010 tavaszán mutattuk be, és azóta hatalmas sikerrel játsszuk. Ennek bizonyítéka az is, hogy 2012. január 12-én este a 100. előadást tartjuk a Vígszínházban! Jerry Bock, Sheldon Harnick és Joseph Stein világhírű musicaljének főszerepét Reviczky Gábor és Hegedűs D. Géza játssza.

 
 
 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Kedves szülők, hogyha még a gyermekük nem látta a Rómeó és Júliát, akkor ne szalasszák el, mert az új bemutatók miatt már csak ritkán lehet látni. Legközelebb január 11-én pénteken és 22-én kedden nézhetik meg az előadást. A 22.-i este különlegessége, hogy az előadás után a Fidelio Színházi Est-sorozat keretében beszélgethetnek is az alkotókkal.

 
 
 

SOK A BAK

Anyukám január 1-jén született, és a Vígben is nagyon sok a januári születésű. Múlt héten ünnepeltük igazgatónk, Marton László 70. születésnapját, és már felköszöntöttük Majsai-Nyilas Tündét, Fesztbaum Bélát is, de közeledik Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Pap Vera, Péter Kata, Varju Kálmán és Tahi Tóth László születésnapja is, és én is januári vagyok.

 
 


Ne feledje, mi az új évben is itt vagyunk, és szeretettel várjuk a Vígben, a Pestiben és a Házi Színpadon!