HÍRLEVÉL

2014. szeptember 19.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
   
Kedves Barátom,
 
Szeretettel várom holnap a Vígszínházban!

Szeptember 20-án egyszerre ünnepeljük a hagyományos Vígnapot és a Színházak Éjszakáját! Szombaton déltől sok-sok meglepetéssel, színházi kalanddal várunk minden Vígszínház-rajongót, színházszerető kicsiket és nagyokat, 1-119 évesig, hogy együtt ünnepeljük az évadkezdést.
A színház egész területén és a Ditrói Mór utcában beszélgetések, vetélkedők, gyerekjátékok, arcfestés, jelmezes fotózás és sok más családi program vár mindenkit.

A színház előcsarnokában pedig kedvezményes bérlet- és jegyvásárlásra nyílik lehetőség.

A VÍGnapra a belépőjegy 300 Ft, mellyel részt vehet este 6-ig tartó programjainkon.

300 Ft-os jegy mindenhova érvényes a Ha majd egyszer mindenki visszajön... és A vörös oroszlán című előadások kivételével. Ezek a programok érvényes vígszínházi bérlettel vagy egy szeptember 20-án váltott színházjeggyel látogathatók.
 


 
 

Kapunyitás 12.00

Vígszínházi műhelytitkok  12.15 – 14.00 - Nagyszínpad
Kíváncsi arra, hogy hogyan születik egy produkció, hogy hány fok van egy ruhatömés alatt, hogy milyen érzés fejjel lefelé lógni a színpad fölött és hogy hány másodperc alatt öltözik át a legjobb sprinter-színészünk? Ezen a délutánon sok érdekesség kiderül az előadások kulisszatitkairól, és talán még jódlizni is megtanulhatunk Stohl Andrástól. Kihirdetjük a VÍGfotó-pályázat nyerteseit és beavatjuk a színházi praktikákba. Játsszon velünk!  Vezeti: Eszenyi Enikő

Ha majd egyszer mindenki visszajön…  15.00 – 16.30 - Nagyszínpad
A Magyar Dal Napja alkalmából készült zenés előadás az első világháborús fronton harcoló szerelmes bakákról, bátor hadapródokról, lógós kadétokról, szigorú őrvezetőkről és álmodozó hadnagyokról szól, meg természetesen az itthon maradt hűséges cselédlányokról és sóhajtozó szépkisasszonyokról.
Közreműködnek: Bata Éva, Járó Zsuzsa, Kopek Janka, Réti Adrienn, Tornyi Ildikó, Csőre Gábor, Géczi Zoltán, Harkányi Endre, Józan László, Lajos András, Mészáros Máté, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Sarádi Zsolt, Kovács Tamás, Gonda Kata e.h., Csapó Attila e.h., Fábián Szabolcs e.h.
Az előadás a 2014/2015-ös évadra szóló bérlet vagy egy szeptember 20-án vásárolt szeptemberi vagy októberi színházjegy felmutatásával tekinthető meg.

A vörös oroszlán 15.00 – 16.30 – Házi Színpad
A kultikus regény színpadi változata Venczel Vera fantasztikus előadásában.
Az előadás a 2014/2015-ös évadra szóló bérlet vagy egy szeptember 20-án vásárolt szeptemberi vagy októberi színházjegy felmutatásával tekinthető meg. A belépéshez előzetes regisztráció is szükséges. Regisztrációra a VÍGnapon a színház előcsarnokában lesz lehetőség.

VÍGtour   12.00 – 14.45  
Vígszínházi színészek személyes idegenvezetésével bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. Kövesse kedvencét, és csatlakozzon a tíz percenként induló csoportok valamelyikéhez.
A csoportok a Ditrói Mór utca felőli bejárattól indulnak.

Jelmezes fotózás és arcfestés   12.00 – 16.00 – Karzati büfé
A fotósarokban várjuk a kicsiket és a nagyokat. Itt bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a Vígszínház művészeivel.

Toldi Tusa    12.15 – 14.00 – Ditrói Mór utca
Toldi játékok Csőre Gáborral: malomkőgörgetés, célbadobás, szkanderezés és más ügyességi játékok

VÍGjátékok  12. 30 – 13.45 – Alagsori büfé  
Vetélkedő gyerekeknek a fiatal színművészek közreműködésével

VÍGcsoki    14.00 – 15.00 – Alagsori büfé
Hegyi Barbara sütitanodája

VÍGbeszélgetés   16.00 – 17.00 – Erkély büfé
Beszélgetés az évad új bemutatóiról Marton László, Mátyássy Áron, Spiró György, Michal Dočekal, Hegedűs D. Géza és Varju Kálmán részvételével.

VÍGböngészde  12.00 – 19.00 – Előcsarnok
Régi műsorfüzetek, példányok, plakátok és más színházi ereklyék között válogathat.

VÍGsüti    17.00 – Előcsarnok
A színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánljuk fel.

 

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA A VÍGBEN

Ha majd egyszer mindenki visszajön… 18:00 – 19:30 – Nagyszínpad
Az előadás Színházak Éjszakája karszalaggal vagy az előadásra szóló színházjeggyel látogatható - előzetes regisztráció szükséges.

Pesten születtem – Kern András koncertje 23.00 – 01.00 – Nagyszínpad
Lövölde tér, Hé, 67!, Pincér-rock, A szomorú bárzongorista dala, Halálos tangó, Szerelmünk tárgytalan... - A megunhatatlan, fanyar humorú dalok a Vígszínház színpadán.
Közreműködik: Kern András, Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Fesztbaum Béla, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Sztevanovity Zorán, valamint Heilig Gábor és zenekara  
Rendező: Fesztbaum Béla
Az előadás Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható – előzetes regisztráció szükséges.

Művészbejáró 20.00 – 21.30 – Házi Színpad
Kollégáink történetein, személyes élményein, tréfás vagy éppen megindító vígszínházi emlékein keresztül betekintést nyerhetnek színházunk működésébe, múltjába és jelenébe, bekukkanthatnak a kulisszák mögé és megismerhetik egy előadás előkészületeinek érdekességeit. A beszélgetést Deres Péter dramaturg vezeti.
Vendégek: Gombár Mari, Lukács Sándor és Telekes Péter
Az előadás Színházak Éjszakája karszalaggal látogatható – előzetes regisztráció szükséges.


A Vígnap programjaira a Színházak Éjszakája karszalag nem érvényes!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


Barátsággal: