HÍRLEVÉL

2016. január 12.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Kedves Barátom!
 

Két sikeres bemutatóval zártuk az óévet: mindannyiunknak igazi karácsonyi ajándék volt az Istenítélet és a Haramiák sikere. És már dolgozunk a tavaszi bemutatóinkon: elkezdődtek A velencei kalmár próbái a Pestiben, és a Földrengés Londonban táncpróbái a Vígben. Az elkövetkező hetekben különleges meglepetésekkel készülünk, és 20. születésnapját ünnepeljük A dzsungel könyvének.
 

 
 
 

Műsorváltozások

Februárban legnagyobb sajnálatunkra műsorváltozásra kényszerülünk. Technikai okok miatt az 1914 című produkció február 14-ére és 15-ére meghirdetett előadásai elmaradnak. A megváltott jegyek február 22-éig visszaválthatók vagy bármelyik előadásra becserélhetők a jegypénztárban. Február 15-én A léggömb elrepül előadása egyeztetési okok miatt elmarad, a jegyek a március 15-ei előadásra becserélhetők vagy február 22-éig visszaválthatók a jegypénztárban. Februárban az elmaradó előadások helyett újonnan meghirdetett produkciókra jegyek a szokott helyeken válthatók. Megértését köszönjük, az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük!

 
 
 

A hónap előadása az Istenítélet

Januárban a hónap előadása az Istenítélet (A salemi boszorkányok), amit decemberben mutattunk be tomboló sikerrel. A január 21-i előadásunkra ezért nézőink 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet. Nagy szeretettel ajánlom ezt az előadást mindenkinek. Az egész társulat fantasztikusan játszik, s egyszerre gyönyörű és megrázó Stohl András, Herczeg Adrienn, Szilágyi Csenge és Péter Kata alakítása. Nézze meg az előadásról készült videónkat.

 
 
 

Haramiák

"Ha létezik "menő" vagy "cool" színházi előadás, akkor a Haramiák egyértelműen az: az akciódús fantasy filmeken és posztmodern ironizáláson felnőtt, huszonéves generáció őszinte önkifejezése ez." Hajnal Márton így jellemezte kritikájában Kovács D. Dániel rendezését. A Haramiák legközelebb január 21-én, 22-én és 30-án látható a Pesti Színházban.
Január 22-én, A magyar kultúra napján egy különleges meglepetéssel is készülünk: az esti Haramiák után az előadásban szereplő új társulati tagokkal beszélgetünk, amire mindenkit szeretettel várunk. Kedvcsinálóként nézze meg az előadásról készült videónkat.
 
 
 

Toldi

Január 12-én és 19-én újra láthatja a Toldit Csőre Gábor nagyszerű előadásában. Az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú lebilincselő kalandjait az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolják."Csőre Gábor előadása modern, sziporkázó és nagyon hiteles. Hihetetlen intenzitással dolgozza végig a darabot: rohan, ugrál, elcsendesedik, húzódzkodik, mászik, harcol és mereng, leül és megoszt a nézőkkel eseményeket, mint barátaival, és ha kell, ki is szól a közönségnek." – írta az előadásról Almási Zsolt színháztörténész.

 

 

 
 
 

A velencei kalmár

A 2016-os év első bemutatója A velencei kalmár lesz március 9-én Valló Péter  rendezésében. A Pesti Színház előadásával új darabbal bővül a Vígszínház népszerű Shakespeare-sorozata. A velencei kalmár előadást – ahogy az utóbbi évek klasszikus bemutatóit – új fordításban játsszuk, amelyet a kiváló költő és műfordító, Nádasdy Ádám készített el. A múlt héten tartottuk a produkció olvasópróbáját, és most egy videó segítségével bepillantást nyerhet a kulisszák mögé is.

 
 
 
 
 
 
 

Víg MOBIL App

Újévi meglepetésünk a Víg Mobil App. Ön letöltötte már? Érdemes, hiszen friss vígszínházi hírekkel, részletes információkkal szolgál az új bemutatókról, repertoár előadásokról és a társulat művészeiről. Az alkalmazás segítségével lehetőség nyílik bankkártyás jegyvásárlásra is, így egy kattintással vígszínházi székünket is kiválaszthatjuk a nézőtéren. Az applikáció menti a vásárlásokat, e-ticketeket, utalványokat, és elküldi őket a felhasználó e-mailcímére, valamint feljegyzi a mobiltelefon naptárjába is.

Az alkalmazás bármely mobil áruházból ingyenesen letölthető a keresőmezőbe a "Víg" szócskát.
 
 
 

20 éves A dzsungel könyve

Január 28-án ünnepeljük a huszadik születésnapját és egyben az 1100. előadását Dés László – Geszti Péter – Békés Pál zenés játékának, A dzsungel könyvének. A magyar színháztörténetben példátlan előadásszámról beszélhetünk, hiszen magyar szerzők színpadi alkotása ugyanazon játszóhelyen és rendezésben nem ért meg ekkora előadásszámot. Külön érdekesség, hogy Borbiczki Ferenc és Méhes László egyetlen egy alkalommal se hiányzott, mind az 1100 előadásban színpadra lépett. Gratulálunk az alkotóknak!
 
 
 
 

Még egy jó hír nézőinknek: decembertől minden hónap 1-jén indul a jegyelővétel. Hűségkártyás nézőinket pedig elővásárlási lehetőséggel ajándékozzuk meg, ők még korábban, már az előző hónap 25-étől válthatnak jegyet.

januári és februári programjaink részletes leírását megtalálja honlapunkon, és ha friss hírekre vágyik, kövessen minket a Facebookon.

Szép napokat és meghitt készülődést kívánok Önnek!

Barátsággal,