HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 16. szám | 2013. május 12.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Kedves Barátom!
 

Nagyon jól sikerült a Színházak Éjszakája, köszönjük, hogy ennyien velünk voltatok! Nagyon szívet melengető élmény volt együtt játszani, és ennyi boldog arcot, ennyi nevetést látni! Köszönöm mindenkinek!

 
 
 

MŰSORVÁLTOZÁS

Gyuriska János váratlan megbetegedése miatt a május 15-ére meghirdetett Lenni vagy nem lenni és a május 18-ára kitűzött A zöld kilences című előadás elmarad. A jegyek egy héten belül visszaválthatók a Vígszínház jegypénztárában vagy más előadásra cserélhetők.

A május 13-i és 16-i Átutazók előadásának kezdési időpontja 19.30-ra változik.

Május 11-én és 12-én A padlásban Kálid Artúr játssza a Detektívet, 13-án, 16-án és 17-én az Átutazókban Elisa szerepében Karácsonyi Zoltán lép színpadra, a május 14-i Rómeó és Júliában Mercutio szerepébe pedig ismét Lengyel Tamás ugrik be.
 
 
 

KOLOZSVÁRI VENDÉGJÁTÉK

Nagy szeretettel várjuk a Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátékát. Május 29-én Tompa Gábor társulatának két kitűnő előadását láthatják a Pesti Színházban illetve a Házi Színpadon. A Pesti Színházban Tompa Gábor rendezése, a Caragiale nyomán készült, erős politikai aktualitású, jazz-zenével kísért Leonida Gem Session lesz látható, a Házi Színpadon pedig Visky András Londonban is nagy sikerrel bemutatott kétszereplős drámájának színpadi változata a Megöltem az anyámat.
 
 
 

ITT A 2013/2014-ES ÉVAD!

Múlt héten sajtótájékoztatót tartottunk, ahol ismertettem a következő évad új bemutatóit, és már kapható is az új bérlet. A 2013/2014-es évad az ébren álmodók évada lesz. Izgalmas műsorral készülünk, sok fantasztikus darabbal, és az előadásokban kiváló rendezőkkel, nagyszerű művészekkel fogunk együtt dolgozni. Olyan darabokat mutatunk be, melyekben kiemelt szerepet kapnak az álmok, az álmok világa. Első bemutatónk a nagyszínpadon Büchner Danton halála lesz, melyet Alföldi Róbert rendez, aztán Mohácsi János rendezésében Bulgakov vígjátékát, az Iván, a rettentőt láthatják, és a harmadik bemutatónkat én rendezem majd. A Pesti Színházban Szász János Sütő András Az állomkomandó című darabját rendezi, majd karácsony előtt Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című darabját mutatjuk be Marton László rendezésében, végül Forgács Péter Szép Ernő Vőlegényét állítja színpadra. Lesz Toldi is, Csőre Gábor főszereplésével, és Zsótér Sándor a Nobel-díjas Elfriede Jelinek darabját rendezi majd a Házi Színpadon. Az új évad programja itt található.

 
 


Szeretettel várjuk előadásainkra és tartson velünk a jövő évadban is!