HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 10. szám | 2011. február 25.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátom!


Gazdag március elé nézünk! Előadásaink és más programjaink mellett három bemutatóra készülünk az első tavaszi hónapban.
Nőnap előtt egy szép árva fiúról szóló történetet mutatunk be. Tom Jones akarva-akaratlan minden női szívet megdobogtat, összetör, de végül ő is rátalál az igaz szerelemre. Március 5-től játsszuk Henry Fielding azonos című regényéből készült zenés előadásunkat Bezerédi Zoltán rendezésében. A sziporkázóan humoros és kalandos történetet még érdekesebbé teszi az, hogy társulatunk 17 művésze játssza a kísérőzenét. Főbb szerepekben Hegedűs D. Gézát, Pap Verát, Tornyi Ildikót, Igó Évát, Lukács Sándort, Kovács Patríciát, Borbiczki Ferencet, Fesztbaum Bélát és Tasnádi Bence, egyetemi hallgatót láthatják.
 

 
 
 

A VÖRÖS OROSZLÁN

Szepes Mária A vörös oroszlán című regényét sokan vagy olvasták, vagy hallottak róla. Annak ellenére, hogy megjelenése után nem sokkal zúzdába került, ma is kultuszregény. Nagyszerű színésznőnk, Venczel Vera adja elő a könyv monodráma-változatát, amelyet március 18-án mutatunk be a Házi Színpadon Bodor Böbe rendezésében.

 

internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Új bemutatóra készülünk a Vígben is, március 25-től láthatják Shakespeare-sorozatunk legújabb darabját, a Rómeó és Júliát. Nagyon izgalmas ez a próbafolyamat számomra, hiszen a drámairodalom egyik legszebb, legvarázslatosabb darabját rendezem. Kitűnő csapattal dolgozhatok együtt. A címszerepekben társulatunk két fiatal tehetsége, Varju Kálmán és Bata Éva lép színpadra, a dadát Börcsök Enikő, Lőrinc barátot Mészáros Máté, Mercutiót Gyuriska János, Tybaltot pedig Molnár Áron játssza. A díszletet és a jelmezeket Kentaur tervezi, a zenét Presser Gábor szerzi, a koreográfiát Duda Éva álmodja meg, a filmbetéteket pedig Kamondi Zoltán készíti.
 
internetes jegyvásárlás
 
 
 
 

DOWN-SZINDRÓMA VILÁGNAP

A bemutatók mellett más izgalmas programok is várnak még ránk és nézőinkre márciusban. Nagy öröm számunkra, hogy március 20-án már harmadik alkalommal ad otthont színházunk a Down-szindróma Világnapnak. Lelkesen készülünk, hogy minél több meglepetéssel kedveskedhessünk a sérült és ép gyerekeknek és szüleiknek.

 
 
 
 

VENDÉGJÁTÉK

Újra vendégünk lesz a Kolozsvári Állami Magyar Színház, március 26-án és 27-én két előadással érkeznek hozzánk. A Pesti Színházban láthatják a Leonce és Léna csodálatosan szép, szerelmi törénetét, és egy Samuel Beckett szellemében készült kollektív táncszínházi előadást. Utóbbi a San Diego-i Sushi Center for the Urban Arts-cal készült koprodukció. Mindkét előadást a Kolozsvári Színház vezetője, a számtalan szakmai díjjal kitüntetett, nemzetközileg elismert művész, Tompa Gábor rendezte. Áprilisban pedig a Víg társulata utazik több előadással Kolozsvárra, hiszen a tavalyihoz hasonlóan, idén is megrendezik Kolozsvárott a Vígnapokat.
 
 
 
 

SZÍNHÁZI VILÁGNAP

Március 27-én a Színházi Világnapot Büchner és Shakespeare darabjaival ünnepeljük. A nagy klasszikusok mellett a Házi Színpadon a Nobel-díjas Albert Camus, a világ szinte minden nyelvén megjelent regényét, A pestis színpadi változatát láthatják Francis Huster rendezésében. A hatalmas sikerű, több mint négyszáz előadást megért darab magyar változatát Hegedűs. D. Géza adja elő.

 
 
 
 

NOVÁK FERENCET ÜNNEPELJÜK

Március 28-án kedves barátunkat, a Pesti Színház nagysikerű Kőműves Kelemen c. előadásának koreográfusát, a 80 éves Novák Ferenc Kossuth-díjas, Kiváló- és Érdemes Művészt ünnepeljük a Vígszínház nagyszínpadán. A kétrészes ünnepi műsorban táncosok, színészek, énekesek és zenészek idézik fel Novák Tata gazdag életművének egy-egy jelentős mozzanatát. Velünk lesz többek között: Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Szvorák Katalin, Tóth Ildikó, Deák Bill Gyula, Novák Péter, a Hegedős Együttes zenészei, a Bihari János Táncegyüttes és a Honvéd Táncszínház egykori és mai táncosai. Az ünnepi műsort Foltin Jolán és Novák Eszter állítja össze.
 
 
 
 
 
 

UTOLSÓ FIGARO

Ha még nem látták, vagy szeretnék újra megnézni Beaumarchais nagyszerű vígjátékát, a Figaro házasságát, akkor várjuk önöket március 6-án délután és este. Annál is inkább, mivel az esti lesz az utolsó előadás. Figaro Anger Zsolt, Susana Kovács Patrícia, Rosina grófné Hegyi Barbara, Almaviva gróf szerepében pedig Epres Attila lép színpadra.

 

 internetes jegyvásárlás
 
 
 


Remélem, előadásainkkal, bemutatóinkkal és programjainkkal megkönnyítjük a tavaszvárást. Olvassák honlapunkat és figyeljenek minket a facebookon is, de ami a legfontosabb, legyenek velünk minél többet, személyesen is.

Szeretettel üdvözlöm, találkozzunk mielőbb a Vígben!