HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 10. szám | 2013. március 5.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 

 
Drága Barátom!
 

Kétségtelen, hogy itt van a régóta várt tavasz! Igaz, mi sokat nem érzékelhetünk a napsütésből, hiszen egész nap bent vagyunk a színházban, minden percet kihasználunk a próbára, délelőtt és este is dolgozunk, sőt, van, aki még éjszaka is. Gondoljon ránk, és küldjön nekünk energiát a napsütésből, hiszen pár nap múlva két bemutatónk is lesz.

 
 
 

ÁTUTAZÓK

2013. március 8-án a Vígben Hanoch Levin Átutazók című komédiáját mutatjuk be. Ez a ritka bölcs, bölcsen humoros és életszerető darab a nézőknek egyedülálló színházi élményt ígér, a Vígszínház 24 színésze számára pedig fantasztikus játéklehetőséget nyújt. Nagyon nagy izgalommal készülünk még ezekben a napokban, az utolsó simításokat, kis javításokat végezzük el. Minden kollégám hihetetlen erőbedobással dolgozik, és nagyon sokat tesznek azért, hogy az előadás a lehető legtökéletesebb legyen. Az Átutazókat egy részben játsszuk, és háromnegyed kilencig tart. Itt megnézhetik az első öltözéses próbáról készült videót is!
 
 
 

A HETVENKEDŐ KATONA

A hetvenkedő katona a kiváló kortárs költő, Térey János új, bravúros fordításában kerül színpadra március 10-én a Pesti Színházban. Plautus műve már születése idején is különlegesnek számított metsző humorával, kalandos, csattanós szerkesztésével. A mostani előadáson is sokat nevethetünk majd, a színlapon pedig akár egy kortárs szerző nevét is kereshetnénk Plautusé helyett. A fiatalos lendületű, sodró tempójú előadás hetvenkedő katonája Csőre Gábor, „hűséges” szolgája pedig Mészáros Máté. A Pesti új előadása igazi felhőtlen színházi estét ígér.
 
 
 

NÁLUNK JÁTSZIK TÖRŐCSIK MARI

Az egyik próbaszünetben Mari feljött hozzám az irodába, hogy megmutassak neki egy képet a falon. A kép, ami A vágóhidak Szent Johannája előadásán készült Mariról, közvetlenül Ruttkai Éva fotója mellett van a falomon – hiszen ők ketten a példaképeim. Természetesen Mari is aláírta az aranyfalat, így már nemcsak a képmása, hanem a kézjegye is velem lehet munka közben.

 
 
 

KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL

Negyven éve, 1973. március 2-án este egy igazi legenda született a Vígszínház színpadán, Marton László rendezésében. A Déry Tibor regényéből írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról Presser Gábor és Adamis Anna dalaival új fejezetet nyitott a magyar zenés színjátszás történetében. Negyven évvel ezelőtt, a Popfesztivál első előadásának szünetében Presser Gábor még úgy hitte, megbukik az előadás, azonban a finálé után szűnni nem akaró ováció bizonyította, valami igazán különleges esemény tanúja lehetett minden jelenlévő. Az előadás sikere minden várakozást felülmúlt, a darabot sok országban előadták, és a Víg nézőinek több generációja nőhetett fel rajta.

 
 
 

SZÜLETÉSNAPOK

Március 1-én Szegedi Erikát köszöntöttük, március 10-én pedig Venczel Verát köszöntjük majd születésnapja alkalmából. Mindkét csodálatos színésznőnk már évtizedek óta a Vígszínház tagja. Ők ketten a Monokli című, Molnár Ferenc írásokból összeállított előadásban láthatóak egyszerre a színpadon, Fesztbaum Béla izgalmas rendezésében.

 
 


Remélem, márciusban többször is ellátogat hozzánk, és megnézi az új bemutatóinkat is! Élvezze a napsütést, töltsön annyi időt a szabadban, amennyit csak tehet, de ne feledkezzen meg rólunk sem, színházunk kapuja nyitva áll, és várjuk Önt az előadásinkra.

A Vígszínház társulatának férfitagjainak üzenetét is tolmácsolom: „Kedves Hölgyolvasóink, boldog Nőnapot kívánunk Önöknek! Ha tehetik, töltsék velünk ezt az estét a Vígben vagy a Pestiben!”

Barátsággal üdvözlöm!