HÍRLEVÉL

2014. április 4.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   
Kedves Barátom!
 

Az elmúlt hetek sok izgalommal teltek. A Vőlegény és a Lumpáciusz Vagabundusz bemutatója után kiváló produkciókat láthattunk vendégül a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, és készültünk az áprilisra, amikor számtalan színes programmal várjuk Önöket: A Pestiben ma tartjuk a Toldi bemutatóját, de készülünk a Költészet Napjára, Shakespeare-napokra és a Lear király vendégjátékára is. Én közben Prágában próbálok Robert Wilsonnal az 1914 című produkcióban, amelynek április 30-án lesz a prágai bemutatója. Nálunk ősszel lesz látható az előadás.

 
 
 

TOLDI BEMUTATÓ

Április 4-én, pénteken este tartjuk a Toldi bemutatóját a Pesti Színházban, Csőre Gábor előadásában, Paczolay Béla rendezésében. Arany János gyönyörű szövegét, Toldi Miklós lebilincselő kalandjait sok humorral és ötlettel kelti életre az előadás, amelyhez Csáki László készített animációt.
A Toldi igazi családi kikapcsolódást ígér: kicsiknek és nagyoknak egyaránt szeretettel ajánljuk.
Az elődáshoz kapcsolódva Vígdiák programunk keretében felkészítő foglalkozásokat, illetve feldolgozó beszélgetéseket tartunk iskolás csoportok számára, amelyen részt vesznek az előadás alkotói is. A programról bővebben a kulissza@vigszinhaz.hu emailcímen vagy a (30) 799-3880-as telefonszámon érdeklődhetnek.
 
 
 

KÖLTÉSZET NAPJA

Április 12-én, szombaton délelőtt 11 órakor ünnepeljük a Költészet Napját a Vígszínházban és a Pesti Színházban. A Pesti Színházban Arany János Toldiját játsszuk, a Vígben pedig a társulat és vendégei kedvenc verseiket fogják előadni, és külön megemlékezünk Petri Györgyről.
 
 
 

SHAKESPEARE 450

2014 áprilisában ünnepeljük William Shakespeare születésének 450. évfordulóját. Ez alkalomból a Vígszínház is szeretne méltóképpen megemlékezni a zseniális angol költő-drámaíróról. A jeles születésnap hetében Shakespeare-napokat tartunk, amelynek keretében beszélgetéseket és tudományos előadásokat szervezünk kiváló szakemberek, Shakespeare-kutatók részvételével.

 
 
 

LEAR KIRÁLY A VÍGBEN

A Békéscsabai Jókai Színház fesztiváldíjas előadása április 24-én látható a Vígszínházban, Chris Rolls rendezésében, a Shakespeare-napok keretében. Chris Rolls rendező a brit Nemzeti Színházban, a Royal Shakespeare Company-ben és a Royal Opera House-ban szerzett magának elismerést prózai előadásaival és operarendezéseivel. Sean Crowley, aki pedig a produkció látványvilágáért felelős, a wimbledoni művészeti iskola elvégzése után filmek, operák, színházi előadások díszlet- és jelmeztervezőjeként vált ismertté. Jelenleg Wales egyik legtermékenyebb tervezője: több mint 150 alkotás dicséri a keze nyomát Nagy-Britannia- és Európa-szerte.

 
 
 

MŰVÉSZBEJÁRÓ

Idén tavasszal rendhagyó beszélgetéssorozatot indítunk a Házi Színpadon. Minden alkalommal három vendéggel beszélgetünk: két népszerű színésszel, illetve egy olyan kollégával, aki – bár nem áll reflektorfényben – nem kevésbé fontos résztvevője egy előadásnak. Ritka találkozások lehetőségét kínáljuk nézőinknek: kollégáink történetein, személyes élményein, tréfás vagy éppen megindító vígszínházi emlékein keresztül betekintést nyerhetnek színházunk működésébe, múltjába és jelenébe, egy estére bekukkanthatnak a kulisszák mögé, megismerhetik egy előadás előkészületeinek érdekességeit. Április 25-én Lukács Sándorral, Telekes Péterrel és Gombár Mari jelmeztár-vezetővel fog beszélgetni Deres Péter dramaturg, a sorozat vezetője.

 
 
 

JUBILÁLÓ ELŐADÁSOK

Áprilisban három kiváló előadásunk is jubilál: április 11-én pénteken ötvenedszer hangzik fel a maratoni táncversenyt indító duda A lovakat lelövik, ugye? című előadásunkban, a POSzT-fődíjas Jóembert keresünk című darabot április 12-én fogjuk ötvenedszer játszani, míg a 2010 októberében bemutatott Mikvét százhuszonötödször láthatják a Pesti Színházban.

 

 
 
 

JÁTÉKOS FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK DIÁKOKNAK ÁPRILISBAN IS

Vígdiák programunk keretében előadásaink előtt beavató foglalkozásokat tartunk középiskolás csoportok számára. Áprilisban már nemcsak a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Jóember keresünk és a Punk Rock című előadásunkhoz, de A revizorhoz és a Toldihoz kapcsolódva is tartunk foglalkozásokat. Továbbra is várjuk tehát középiskolás csoportok jelentkezését.  Csoportos jegyfoglalás az előadásokra: Szép Tímea (30) 971-6559, vigdiak@vigszinhaz.hu

. A foglalkozásokra való jelentkezés és időpont egyeztetés: Balassa Jusztina (30) 799-3880, kulissza@vigszinhaz.hu

 
 
 

BÉRLETMEGÚJÍTÁS

Április 7-én, hétfőtől lehet megújítani az idei bérleteket a színház szervezési irodájában, és a 2014/2015-ös évadra szóló új bérletet váltani. Az előadások ideje alatt az adott napra szóló bérlet megújítására is lehetőség van a Víg és a Pesti előacsarnokában.
 
 
 

LUMPÁCIUSZ - SZERENCSESORSJEGY

A Lumpáciusz Vagabundusz főszereplői - Hevér Gábor, Lengyel Tamás és Stohl András - megütik a főnyereményt. Kövesse őket, tegye próbára Ön is a szerencséjét! Színházjegyének vagy bérletének felmutatásával sorsjegyet húzhat a Vígszínház előcsarnokában. Duplázza meg az élményt, hiszen a sorsjegyekkel színházjegyet nyerhet! A játék részleteiről hamarosan a honlapon tájékozódhat. Addig is, kérem, fogadja szeretettel a Lumpáciusz Vagabundusz előadás videóajánlóját

 
 
 

1%

Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlásával támogassa a Vígszínház társulatát és művészi céljait! Új adószámunk: 23395819-2-41
 
 
Szép tavaszt kívánok, vigyázzanak magukra és jöjjenek hozzánk áprilisban is! 
 

Barátsággal: