HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 8. szám | 2013. január 22.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 

Drága Barátom!
 

Pénteken először játsszuk A vágy villamosát a Pesti Színházban. Jó újra László Zsolt karjaiban pihegni, és újra próbálni Pindroch Csabával, Nagy Encivel és a többiekkel. Nagy újdonság, hogy a Pesti Színházban a Virágárus szerepe visszakerült az előadásba, amit Venczel Vera fog játszani. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Vera is köztünk van.

 
 
 

ÁTUTAZÓK

Az Átutazók rendelkezőpróbái tovább folynak. Ezen a héten azonban Nagy Fruzsina az előadás jelmeztervezője ruha- és maszkpróbákat tart. Mivel 23 szereplős a darab, ez nagyon komoly és hosszadalmas munka, aminek során Haide Hildegard maszkmester és Fruzsi a színészekkel közösen dolgoznak a figurák megjelenésén. Én esténként próbálok a csapattal a Házi Színpadon. Tegnap este fantasztikusan próbáltunk, éppen Harkány Bandi jelenetét vettük, aki nagyon élvezte a hölgykoszorút.
 
 
 

25 ÉVES A PADLÁS

Január 29-én lesz pontosan 25 éve, hogy bemutattuk a legendás A padlás című előadást Marton László rendezésében. A bemutató óta eltelt két és fél évtizedben több generáció nőtt fel Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szívet melengető meséjén. A jubileumi estére, mely egyben a 800. előadás is lesz, sokan eljönnek a régi szereplők közül. Velünk ünnepel majd Rudolf Péter, Oberfrank Pál, Hegedűs D. Géza, Szinetár Dóra, Gesztesi Károly és még sokan mások.
 
 
 

100. MIKVE

Január 30-án lesz a 100. Mikve előadás. Alig két éve mutattuk be Michal Dočekal rendezésében, és azóta is folyamatos teltházzal játsszuk! Michal nagyon elfoglalt, ezért 27-én, a 99. előadásra jön majd el, így mi akkor ünnepeljük a 100.-at, és felköszöntjük a születésnapos Pap Verát is.

 
 
 

SZÓ ÉS ZENE

Február 7-én rendhagyó programra készülünk a Pesti Színházban. Négy magyar író – Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál – olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenével kíséri a felolvasásokat. A Szó és zene két részből áll, mindkét részben két-két író olvas fel, majd a második rész végén, mindnyájan, mintegy fináléként, egy megadott témát dolgoznak fel. Február 12-én Spiró György helyett Kemény István fog felolvasni.

 
 

Sokat dolgozunk, fárasztó hetek várnak ránk, de a sok munka közepette az tartja bennünk a lelket, hogy mindannyian nagyon szeretjük, amit csinálunk, és ettől megsokszorozódik az erőnk, ahogy a közönség szeretetétől is. Hát jöjjön hozzánk, minél többször.


Szeretettel üdvözlöm: