HÍRLEVÉL

VI. évfolyam 1. szám | 2012. szeptember 3.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
Drága Barátaim!
 

Elkezdődött az évad. A nyári szünet után jó volt újra találkozni egymással, de a rövid pihenést most izgalmas munkára cseréljük. Nagy várakozással tekintünk a következő hetek elé. Fontos színdarabon dolgozunk a Vígben. Jóembert keresünk, a színpadon és a hétköznapokban is. Az első próbákon arról beszélgettünk, vajon eljön-e a csoda, vajon sikerül-e megváltoztatni a világot, vajon sikerül-e kilábalnunk a válságból. Brecht, az egyik legnagyobb színházi elme, csodálatos darabot írt, és hihetetlen öröm, hogy olyan fontos témákkal foglalkozhatunk, mint amikről ez a műve szól. Rendezőnk, Michal Dočekal és csapata elképesztően felkészült, és a próbák állandó szellemi izgalomban tartanak minket. Nem tudom, milyen lesz az előadás, de számunkra most ez a legfontosabb.

 
 
 

PRÍMA KÖRNYÉK

2012. október 12. Pestiben Spiró új darabjának, a Príma környéknek is megtartottuk az olvasópróbáját, és most a színészek tanulják a szöveget. Az olvasópróbán Marton László, az előadás rendezője olvasta föl a darabot a színészeknek, amit végig hangos nevetés kísért. Spiró György, aki nagy örömünkre velünk volt ezen a délelőttön, és mosolyogva hallgatta, hogy komédiája már az olvasópróbán ekkora sikert arat.
A főszereplők Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Börcsök Enikő, Herczeg Adrienn, Járó Zsuzsa, Péter Kata, Csőre Gábor és nagy boldogsággal tölt el minket, hogy a csodálatos színész, Keres Emil is játszik az előadásban.
 
 
 

CSOKONAI LILI - TIZENHÉT HATTYÚK

2012. október 3. Idei első bemutatónk a Házi Színpadon Esterházy Péter: Csokonai Lili - Tizenhét hattyúk című kisregényéből készült monodráma, Majsai-Nyilas Tünde főszereplésével. Esterházy regényében egy szép, fiatal és rendkívül tehetséges írónő, Csokonai Lili bőrébe bújt, aki elmeséli banális szerelmi történetét. Sopsits Árpád, a kiváló filmrendező először dolgozik velünk, de reméljük, hogy készülő előadása egy hosszútávú együttműködés első lépése lehet.
 
 
 

KERN ANDRÁS KEDVENC DALAI A MAGYAR DAL NAPJÁN

2012. szeptember 9. A Magyar Dal Napján Kern András kedvenc dalait hallhatja a közönség. A megunhatatlan, fanyar humorú dalok először lesznek hallhatóak a Vígszínház színpadán! Lövölde tér, Hé, 67!, Pincér-rock, A szomorú bárzongorista dala, Halálos tangó, Szerelmünk tárgytalan... - Nemcsak egyszerű dalok ezek, hanem csibészes kikacsintások, finom megfigyelések és szellemes anekdoták az életről. Kern András – mint afféle csavargó-filozófus, Villon, Viszockij vagy Cseh Tamás örököse – végigkalauzol minket egy város életén, titkain, szépségein. A páratlan hangulatú estén a legnagyobb slágerek mellett a ritkábban hallott szerzemények is elhangzanak majd, és fellépnek Kern András barátai, kollégái: Börcsök Enikő, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Fesztbaum Béla és Zorán. Közreműködik Heilig Gábor és együttese. Az előadás rendezője: Fesztbaum Béla. A Magyar Dal Napja kapcsán készült interjút Kern Andrással itt olvashatják.

 
 
 

VÍGNAP

2012. szeptember 16. Minden évben izgatottan várjuk, hogy személyesen találkozhassunk Önökkel - Veletek - a VÍGNAPON. A gyerekek és a felnőttek számára egyaránt színes programokkal készülünk. Megtekinthetik készülő előadásink nyílt próbáit, találkozhatnak a Jóembert keresünk és a Príma környék alkotóival, és részleteket láthatnak A zöld kilences című új bemutatónkból. Idén is lesz VígTour, ahol a színház művészeinek vezetésével bebarangolhatják az épületet a pincétől a padlásig. Erre a napra saját készítésű süteményekkel készülünk, amiket megkóstolhatnak és megvásárolhatnak. A bevételt idén is az Ódry Árpád színészotthon javára ajánljuk fel. A gyerekeknek lesz arcfestés, lufihajtogatás és játszóház.
Ezen a napon 10%-os kedvezménnyel vásárolhat jegyet és bérletet. Ne hagyja ki a VígNapot, mert találkozhat kedvenceivel, és ez a nap nekünk is felejthetetlen élmény, mert ilyenkor rengeteg pozitív energiát kapunk nézőinktől.

 
 
 

MAGYAR DRÁMA NAPJA A PESTI SZÍNHÁZBAN

2012. szeptember 22. – délután 5 órától Idén is magyar ősbemutatóval ünnepeljük majd a Magyar Dráma Napját. Idén lenne 100 éves Ottlik Géza, ezen a napon rá emlékezünk. Hegedűs D. Géza rendezésében bemutatjuk Ottlik Valencia-rejtély című művét. A felolvasószínház este 7 órakor kezdődik. A szerző emlékének tiszteletére a Pesti Színház előcsarnokában ezen a napon kiállítás is nyílik majd. A tavalyi nagysikerű Kamaszba-zárva jelenetíró pályázat után idén „Nekem itt van dolgom nekem itt vannak álmaim címmel” újabb pályázatot írtunk ki középiskolások és egyetemisták számára. Ezek a 2-3 szereplős, rövid jelenetek azt a kérdést járják körül, hogy a fiatalok hol képzelik el a jövőjüket. A nyertes pályamunkákat Forgács Péter rendező vezetésével Marton László és Hegedűs D. Géza tanítványai, a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei adják elő délután 5 órától a Pesti Színházban.

 
 
 

10+1 OK, AMIÉRT MEGÉRI BÉRLETESNEK LENNI!

1. A LEGKEDVEZŐBB ÁRAT KAPOM - Ha bérletet vásárolok, akár 20%-al olcsóbban nézhetem meg az előadásokat!
2. KÉT RÉSZLETBEN IS FIZETHETEK – Ha akarom, a bérlet árának felét a vásárláskor, a fennmaradó részt pedig csak az azt követő hónap végén kell kifizetnem!
3. INGYEN LÁTHATOM – Bérletem érvényes a Vígnapra, a Magyar Dráma Napjára és a Költészet Napjára!
4. A LEGJOBB HELYEN ÜLHETEK – Bérletesként elsőként választhatok a számomra legmegfelelőbb ülőhelyek közül.
5. CSERE-BERÉLHETEK - Ha időközben mégis változna a programom, a bérletemet ingyenesen beválthatom egy másik időpontra.
6. KEDVEMRE KEVERHETEM - Eldönthetem, hogy hol, mit, mikor és hányszor nézek meg, a Víg pedig alkalmazkodik hozzám! Szabadon válogathatok, legyen az akár új bemutató vagy egy Házi Színpadi előadás, de az is lehet, hogy kétszer szeretném ugyanazt megnézni. Így megtervezhetem a saját víges évadomat!
7. ENYÉM A SZÍNHÁZ - Közelebb kerülhetek kedvenc színházamhoz. A bérlettel ingyenesen látogathatom a nyilvános próbákat, és a Vígegyetem beszélgetéseit, és rendszeresen kapok hírlevelet, amiben tájékoztatnak a legfrissebb eseményekről és programokról.
8. AZ ELSŐ SORBAN TOMBOLHATOK - Elővásárlási jogom van Kern András, a Quimby és Rúzsa Magdi népszerű, teltházas koncertjeire a Vígben és a Pestiben.
9. RÁMSZAKAD A SZERENCSE - Bérletes nézőként sok játékban vehetek részt, és különleges meglepetéseket nyerhetek, és lehet, hogy együtt vacsorázhatok Eszenyi Enikővel vagy Lengyel Tamás megmutatja az öltözőjét. Csak követnem kell a Víg hivatalos Facebook oldalát.
10. AJÁNDÉKOT KAPOK – Olyan egyedi Vígfüzetem lesz, amelyből sok érdekességet tudhatok meg a színházról.
+1 JA, ÉS A PLUSZ EGY OK: MEGDOBNAK EGY INGYENJEGGYEL! – Én az összes új bemutatót beválogattam a bérletembe, ezért kapok egy ingyenjegyet az általam kiválasztott előadásra.

 
 
 

VÍGDIÁK

Szeptembertől elindult VÍGDIÁK elnevezésű programunk, melynek keretében a diákok számára különleges alkalmakat szervezünk és kedvezményes jegy- illetve bérletvásárlási lehetőséget biztosítunk. A részletekről itt tájékozódhat.

 
 
 

A hétvégén részt vettünk a Pozsonyi Pikniken és nagy sikerrel szerepeltünk a Vidor Fesztiválon is, ahol a Monoklit játszottuk telt ház előtt. Szeptember 22-én, szombaton délután a TeARTrum Fesztiválon is találkozhat velünk, és hallhatja Varró Dani virtuóz szövegeit Darvas Benedek brilliáns zenéjét, hiszen A zöld kilences dalait adjuk elő.

Idén is figyeljen ránk, kövessen minket! Mi az új évadban is itt leszünk, és szeretettel várjuk a Vígben a Pestiben és a Házi Színpadon!

 

Szeretettel üdvözlöm,