HÍRLEVÉL

2013. november 8.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
   

Kedves Barátom!
 

Napsütéses októberünk volt. Nagyon örültünk a két új bemutatónk sikerének és az előadásaink iránti érdeklődésnek: októberben a Vígszínház előadásainak nézettsége kiugróan magas volt, 98,1 %-os. November 4-én pedig, amikor a decemberi jegyek árusítását kezdtük meg, egy nap alatt 2777 darab jegy talált gazdára. Köszönjük, hogy hűségükkel és szeretetükkel mellettünk állnak.

 
 
 

VÍZKERESZT, VAGY AMIT AKARTOK – MARTON TANÍTVÁNYOK A PESTIBEN

Januárban új bemutatóval bővül Shakespeare-ciklusunk. Ezúttal a Pesti Színházban lesz látható a halhatatlan mester egyik komédiája, a Vízkereszt, vagy amit akartok Marton László rendezésében. A héten elkezdődtek a próbák, és különös, új, pezsgő élet költözött a Pesti falai közé, hiszen a társulat színészei mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem fiatal hallgatói is szerepelnek az előadásban, akik gyorsan megtalálták a közös hangot Bata Évával, Fesztbaum Bélával, Mészáros Mátéval és Telekes Péterrel. Nem meglepő, hogy ilyen nagy lett az összhang az alkotók között, hiszen a szereplők – Mészáros Máté kivételével – mind Marton László tanítványai. Nézze meg az olvasópróbáról készült videónkat!
 
 
 

MEPHISTO A VÍGBEN

November 8-án, pénteken játsszuk először a Vígszínház színpadán a Mephisto című előadást Alföldi Róbert rendezésében. Klaus Mann remekművéből készült darabot új szereposztásban láthatják. Figyeljék a honlapunkat, ahonnan mindig tájékozódni tudnak arról, hogy ki játssza az adott előadást.
 
 
 

RÉTI ADRIENN ÉS MOLNÁR ÁRON JUNIOR PRIMA DÍJAS!

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vígszínház két fiatal tehetsége, Réti Adrienn és Molnár Áron is Junior Prima Díjat kapott. Mindketten több nagy szerepben is megmutatták már tehetségüket, érzékeny karakterformáló képessségüket, és megcsillogtatták humorukat, ének- és tánctudásukat. Igazi társulati emberek ők, akik fáradhatatlan energiával, odaadással és alázattal dolgoznak velünk. Adrit és Áront legközelebb szombaton láthatják A lovakat lelövik, ugye? című előadásunkban, és november 15-én, pénteken a Makrancos Katában. De Áron a napokban látható lesz még A dzsungel könyvében és a Popfesztivál 40-ben is.

Boldog voltam, hogy a Junior Prima Díj kuratóriumának tagjaként, én adhattam át az elismerést Balázs Juli díszlettervezőnek és Krisztik Csaba színésznek is. Arra külön büszke vagyok, hogy Balázs Juli, és egy másik Junior Prima díjazott, Keresztes Gábor zeneszerző, sound designer A revizorban velünk fog dolgozni, aminek jövő héten kezdődnek a próbái Bodó Viktor vezetésével.

 
 
 

A PESTIS – CAMUS 100 - ÚJRA VÍGEGYETEM!

1913. november 7-én, 100 évvel ezelőtt született Albert Camus, a Nobel-díjas francia író és filozófus. Ebből az alkalomból a november 13-án Vígegyetemet tartunk A pestis című előadásunk után a Házi Színpadon. A beszélgetésen részt vesznek az alkotók: Hegedűs D. Géza, Márkos Albert és a regény fordítója, Márton László. Az előadást aznap este francia felirattal játsszuk, ha van Magyarországon élő francia anyanyelvű ismerőse, akkor itt a kiváló alkalom, hogy megnézze az előadást!

 
 
 

SZÓ ÉS ZENE

Ma este újra Szó és zene lesz a Pesti Színházban! A különleges irodalmi-zenés esten Spiró György, Parti Nagy Lajos, Várady Szabolcs és Závada Pál felolvassák egy-egy írásukat, Dés László, Barcza Horváth József és Dés András pedig zenével kísérik a szövegeket. A Szó és Zene hangulata, atmoszférája minden alkalommal más és más, hiszen a szövegek és a zenék mindig rezonálnak az adott pillanatra, a hétköznapok aktuális történéseire.

 
 
 

A lÉGGÖMB elrepül ötvenedszer

November 16-án, szombaton este ötvenedszer lesz látható Fesztbaum Béla Kosztolányi-estje a Házi Színpadon. A sokunk számára oly kedves költő verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból szerkesztett est, egy igazából felnőni sosem akaró, az életet, a játékot szenvedélyesen szerető fiatalember portréja.

 

 
 
 

A LOVAKAT LELÖVIK, UGYE?

Augusztus óta a repertoár 16 előadását újítottuk fel. Szombaton délelőtt tartjuk A lovakat lelövik, ugye? próbáját a Vígben. Az évadban először, este már két új beugróval, Lajos Andrással és a Kaposvári Egyetem tehetséges növendékével, Gonda Katával láthatja az előadást!

 
 
 

REVICZKY GÁBOR ÚJRA A VÍGBEN

Szombaton délután a A dzsungel könyvébe visszatér Reviczky Gábor, és újra belebújik Balu, a megkapóan slampos, érző lelkű öreg medve bőrébe. Reviczky Gábort most láthatták az Átutazókban, és decembertől újra játsszuk, az Augusztus Oklahomában című előadásunkat, amelyben szintén látható lesz.
 
 
 

BÚCSÚ EGY BARÁTTÓL

Csütörtök reggel elvesztettük barátunkat és nagyszerű kollégánkat. Harangozó László színpadmesterünket 61 éves korában váratlanul érte a halál, a színpadon. Munkatársai küzdöttek az életéért. Haragozó Laci, vagy ahogy a társulat nevezte, Mester, Mesti több mint negyven éve volt a Víg tagja, tizenkilenc évesen kezdett dolgozni nálunk. Élete első és utolsó munkahelye volt a Víg, egyben második otthona. Finom ízlésű, nagyszerű humorú, művelt és sokoldalú ember volt. Örökké hiányozni fog mindannyiunknak. A Vígszínház saját halottjának tekinti.

 
 
 

 

A héten öröm és bánat váltogatták egymást. Az előadásaink és a fiatalok sikere felett érzett örömünket beárnyékolja csodálatos barátunk és kollégánk elvesztése.

 

Vigyázzanak nagyon magukra!

 

 

Barátsággal: