HÍRLEVÉL

2015. január 28.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Kedves Barátom!
 

Izgalmas időszakon vagyunk túl, újra próbálunk a Vígben és a Pestiben, tervezzük a jövő évadot és pályáztunk is. Januárban több szép és különleges jubileumot is ünnepelünk, és ez nagy büszkességgel és boldogsággal tölt el minket, hiszen egy 50-szer, 100-szor, 450-szer vagy akár 850-szer játszott előadás, ami nekünk már teljesen a szívünkhöz nőtt, mindennél jobban jelzi a közönség hűségét és szeretetét.

 
 
 

IGAZGATÓI PÁLYÁZAT

Bizonyára értesült már arról, hogy január 21-én újra beadtam igazgatói pályázatomat a következő 5 éves ciklusra, mert szeretném folytatni a megkezdett munkát. Nem is tehetnék másként, hiszen a Vígszínház az életem, előadásaink sikerei és a közönség rendszeres pozitív visszajelzései pedig igazolják, hogy jó úton járunk. A pályázatot, amelynek címe Nyitott színház - Hagyomány és megújulás 2015., hamarosan közzétesszük a honlapon, ha kedve tartja, olvasson bele, így értesülhet hosszútávú elképzeléseinkről, terveinkről is. A szakmai bizottság február 3-án hallgat meg.
 
 
 

SAM! 450

Január 13-án Kern András 450-edszer bújt Allen Félix bőrébe! Valló Péter legendás rendezése, a Játszd újra, Sam! 32 éve folyamatosan műsoron van – ráadásul változatlan sikerrel. Nézze meg, hogyan ünnepeltük ezt a fantasztikus jubileumot! Legutóbb a székesfehérvári közönség élvezhette Kern András játékát. Andrást születésnapja alkalmából ma délelőtt, A testőr próbájának szünetében, kedvenc süteményével, egy piskótatekerccsel leptük meg.
 
 
 

POPFESZTIVÁL 40: 50!

Január 16-án a Popfesztivál 40-ben 50-edszer csendültek fel Presser Gábor és Adamis Anna slágerei a Vígben. A produkciót alig több mint egy éve mutattuk be, ezért az 50. előadás, ilyen rövid idő alatt elképesztő teljesítménynek számít. Nagyon büszkék vagyunk erre, hiszen a Popfesztivál saját darabunk, amit több mint 40 évvel ezelőtt a Víg számára készítettek el a szerzők. A mostani siker minden alkotó és egykori szereplő sikere is egyben. Ezzel az ünnepi videóval köszönjük mindenkinek: nézőknek és szereplőknek egyaránt. Gratulálunk!

 
 
 

A PADLÁS: 850!

Amikor 1992-ben készült A padlást, nagyon sajnáltam, hogy nem játszom benne, január 17-én 850-edszer sajnáltam, hogy nem lehetek belülről részese ennek a csodálatos élménynek. A magyar zenés színház egyik legsikeresebb előadásában, Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter korszakos művében, Marton László rendezésében az elmúlt 27 év alatt kiváló színészek, kivételes tehetségek játszottak. A 850. előadáson sokan velünk ünnepeltek, és közösen emlékeztünk azokra a barátainkra, egykori szereplőkre, akik már nem lehetnek velünk.

 
 
 

CSERHALMI GYÖRGY A LEAR KIRÁLYBAN!

Január 21-én a székesfehérvári Vörösmarty Színház csodálatos előadását, a Lear királyt láttuk vendégül a Vígben! Cserhalmi György, Gáspár Sándor és a fehérvári kollégák játéka, Bagó Bertalan különleges rendezése, azt hiszem, mindenkinek maradandó élményt nyújtott. Köszönjük, hogy itt voltatok, Gyuri!

 
 
 

VÁSÁROLJON ARANYJEGGYEL!

Február 1-jétől lehet beváltani a vígszínházi aranyjegyeket! A részletekről a honlapon tájékozódhat. Érdemes figyelni a februári műsort, mert több olyan előadást is játszani fogunk, amelyek csak ritkán láthatóak nálunk. Ezekre is érvényes az aranyjegy, hát ne hagyja ki ezt a kedvezményes lehetőséget!

 
 
 

A TESTŐR

Nagy lelkesedéssel készülünk Molnár Ferenc bravúros vígjátékára. A testőrt, ezt az ízig-vérig színházi darabot remek hangulatban próbáljuk kollégáimmal, s reméljük, igazi örömjáték születik. A bemutató március 7-én lesz a Pesti Színházban, de már 5-én is játszani fogjuk a darabot. Figyelmébe ajánlom az olvasópróbán készült videót, és szeretettel várom az előadásra.
 
 
 

Kedves barátom, kellemes, tavaszias napokat kívánok Önnek, és kérem, tartson velünk a jövőben is. Menjünk tovább együtt a megkezdett úton! Szeretettel várom a Vígszínházban.

Barátsággal: