HÍRLEVÉL

2015. június 11.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
Kedves Barátom!
 

Már csak néhány nap van hátra az évadból, és már javában folynak a következő, jubileumi évad előkészületei. Reméljük, hogy a jövő évad programja elnyeri majd a tetszését, és gyakran ellátogat hozzánk a Vígbe és a Pestibe.

 

 
 
 

ÚJ BEMUTATÓK

A 2015/2016-os évad jubileumi évad lesz, hiszen ez a 120. a Víg történetében. 10 bemutatóra készülünk, 4 nagyszínpadi, 4 pesti színházi és 2 házi színpadi előadásra, de a jubileumi évadunkban számtalan más meglepetéssel és izgalmas programmal készülünk.
 
 
 

ISMERJE MEG A VÍG ÚJ TÁRSULATI TAGJAIT!

Nagyon boldog vagyok, mert a következő évadban 11 fiatal szerződik a Vígszínház társulathoz. Mindannyian tehetséges, sokoldalú művészek, akik reményeim szerint a társulat megbecsült tagjai lesznek, és a közönség is gyorsan a szívükbe zárja mindannyiukat. Fogadják őket szeretettel! Hajrá Bach Kata, Csapó Attila, Hajduk Károly, Király Dániel, Kovács D. Dániel, Orosz Ákos, Puzsa Patrícia, Szilágyi Csenge, Vecsei Miklós, Wunderlich József és Zoltán Áron!
 
 
 

A VÍGSZÍNHÁZ AZ EURÓPAI SZÍNHÁZAK UNIÓJÁNAK TAGJA!

Elmondhatatlan büszkeség, hogy az Európai Színházak Uniója (UTE) a 2015. június 6-án és 7-én tartott római közgyűlésén a tagjai közé választotta a Vígszínházat! Az UTÉ-nak jelenleg 34 tagja van, köztük olyan rangos intézmények is, mint a milánói Piccolo Teatro, a bukaresti Bulandra, az izraeli Habima, a moszkvai Kisszínház, valamint a görög, a cseh, a portugál, a norvég és a luxemburgi nemzeti színház. Az UTE egyéni tagjai között megtalálható Anatolij Vasziljev, Andrzej Wajda, Krystian Lupa, Lev Dodin és Silviu Purcărete. A budapesti Katona József Színház 1990 és 2008 között volt az UTE tagja, azóta pedig a Kolozsvári Állami Magyar Színház, és a két magyarországi egyéni tag, Antal Csaba és Ascher Tamás révén a magyar színházi élet képviselői jelen voltak az unióban. A Vígszínház művészi eredményei és nemzetközi elismertsége tette lehetővé, hogy egy ilyen fontos nemzetközi szervezetbe felvételt nyerjen. 

 
 
 

Ha a következő évadban is szeretne minket több darabban látni, most váltson bérletet a jubileumi évadunkra, és jöjjön el hozzánk minél többször jövőre is!

Barátsággal: