HÍRLEVÉL

IV. évfolyam 7. szám | 2010. november 25.

  a színház fővédnöke TEVA magyarország
 
 
 
Kedves Barátaim!
 
Pénteken megműtenek, amire egy közelmúltban történ baleset miatt van szükség. Rövid időn belül ismét színpadon leszek, de a kényszerpihenő így is okoz némi változást a decemberi műsorban.   
 

 

MŰSORVÁLTOZÁS

December 4-én A kertész kutyája elmarad, a jegyek január 21-re érvényesek, illetve visszaválthatók. December 15-én Az öldöklés istene (Tábori Nóra bérlet 1. előadás) elmarad, a jegyek és a bérlet január 26-ra érvényesek, illetve visszaválthatók. Helyette december 15-én A padlás kerül színre. December 16-án este 7 órától szintén elmarad Az öldöklés istene, aznap este 8 órától az Egy csók és más semmi című előadást játsszuk a Gyermekmentők javára. December 18-án Az öldöklés istene elmarad, a jegyek és a Bemutató bérlet január 8-ra érvényesek. Helyette december 18-án este a Hegedűs a háztetőn kerül színre. December 19-én szintén elmarad Az öldöklés istene, a jegyek és a Ruttkai Éva bérlet január 16-ra érvényesek. December 21-én Az öldöklés istene (Molnár Ferenc bérlet 2. előadás) elmarad, a jegyek és a bérlet január 18-ra érvényesek, illetve visszaválthatók. December 31-én Az öldöklés istene este 6 és 9 órakor kezdődő előadását megtartjuk. Az öldöklés istene bemutatójának új időpontja: 2011. január 8.
 
 
 
 

DECEMBERI PREMIEREK

Decemberben két kihagyhatatlan bemutatónk is lesz. A Pestiben december 11-én mutatjuk be a Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses minekmondjákot, Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos legújabb darabját. Különleges lesz a period... című új magyar dráma is, melyet december 19-től láthatnak rendhagyó helyszínen, a Víg hátsó színpadán. Szeretettel várjuk Önöket.
 
 
 
 

JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁSOK

 

Engedjék meg, hogy felidézzem az elmúlt napok örömteli eseményeit és sikereit is. November 11-én rendhagyó Sylvia-előadást láthattak, melynek teljes bevételét az iszapkatasztrófában megsérült és gazdi nélkül maradt állatok javára ajánlottuk fel, A padlás című musical november 19-i előadásával pedig a vörösiszap-katasztrófában otthonukat vesztett családokat és gyerekeket támogattuk. Ezúton szeretném megköszönni az egész társulat odaadó, önzetlen segítőkészségét, mely lehetővé tette ezeket a jótékonysági előadásokat.

 

 
 
 
 

VÍGSZÍNHÁZI VENDÉGJÁTÉK POZSONYBAN

 
Nagy büszkeséggel tölt el és szívből gratulálok a társulat szlovákiai vendégjátékához is. A Vígszínház társulata a hétvégén Bartis Attila Romlás című darabjával vett részt a Pozsonyban megrendezett nemzetközi Astorka Színházi Fesztiválon, melyen norvég, cseh, lengyel, szerb és szlovák társulatok mellett Magyarországot a Vígszínház képviselte. A vendégjáték páratlan jelentőségű az elmúlt évtizedek színháztörténetében, hiszen magyar társulat már nagyon régóta nem játszott Pozsonyban. Az előadásra rengetegen voltak kíváncsiak, az Astorka Színház nézőtere zsúfolásig megtelt. A darab Pozsonyban is értő közönségre talált, és a nézők hosszú tapssal, percekig tartó ovációval köszönték meg a nem mindennapi színházi élményt.
 
 
 
 

DÍJAINK

Az elmúlt napokban társulatunk több tagja is rangos elismerésben részesült. Halász Judit Hazám-díjat kapott, melyet 2001 óta minden évben olyan művészek és tudósok vehetnek át, akik az ország kulturális és tudományos életében kiemelkedőt alkottak. Kern András több évtizedes színészi és rendezői munkásságáért, valamint közéleti szerepvállasáért a Fővárosi Önkormányzat Pro Urbe Budapest díját vehette át, Lázár Egon, színházunk egykori gazdasági igazgatója, jelenlegi tanácsadója pedig díszpolgári címet kapott. Elismerésben részesült társulatunk ifjú csillaga, Bata Éva is, aki a színház- és filmművészeti kategória Junior Prima Díját vehette át. Szeretettel gratulálok a díjazottaknak! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KÉRDŐÍV

Színházunk számára nagyon fontos az Önök véleménye, ezért összeállítottunk egy kérdőívet, mellyel a nézők színházba járási szokásait szeretnénk feltérképezni. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy válaszolnak a kérdéseinkre, cserébe a válaszadók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.  A 23 éve műsoron lévő nagy sikerű A padlás című musical 740. előadásához közeledünk, ezért minden 740. válaszadót 2 db színházjeggyel ajándékozunk meg. A kérdőívvel kapcsolatban bővebb információt a http://vigszinhaz.hu/hu/kerdoiv/ oldalon olvashatnak. Segítségüket előre is köszönjük!
 
KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

Mindjárt itt a karácsony, lepjék meg szeretteiket, barátaikat vígszínházi bérlettel. Ha legalább két bérletet vásárolnak, mi egy gyönyörű jegyzetfüzettel ajándékozzuk meg Önöket. A VÍGnotesz meglepetéseket, színházi csemegéket is tartalmaz. Remek karácsonyi ajándék a VÍGutalvány is, mely bármely előadásunkra beváltható!
 
Jó egészséget és erőt a karácsonyi készülődéshez!
 
Üdvözlettel: